Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ Φθιώτιδας: ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Φθιώτιδας καταγγέλλει το νέο χαράτσωμα που επιβάλει η κυβέρνηση και οι διαχειριστές της Εθνικής οδού στο λαό της Φθιώτιδας άλλα και στους διερχόμενους από τον τόπο μας, με την έναρξη λειτουργίας των πλευρικών διοδίων σε Μπράλο, Μώλο και Πελασγία αλλά και τα νέα διόδια που σχεδιάζουν (μετωπικά στην Αγ. Παρασκευή, πλευρικά σε Στυλίδα, Ράχες κλπ).
Την ίδια ώρα οι υποτυπώδεις παράδρομοι έχουν γίνει κανονική Εθνική οδός, ενώ όλο και περισσότεροι οδηγοί, ειδικά βαρέων
οχημάτων επιλέγουν την παλιά εθνική οδό επιστρέφοντας έτσι 50 χρόνια πίσω, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια οδηγών και πεζών και την κυκλοφοριακή επιβάρυνση των πόλεων και των χωριών από όπου οι δρόμοι αυτοί περνούν.
Όταν ο ελληνικός λαός έχει χρυσοπληρώσει διπλά και τρίδιπλα τους δρόμους μέσα από την φορολογία, τα τέλη κυκλοφορίας, τα πανάκριβα καύσιμα, την ρεμούλα και τις μίζες είναι απαράδεκτο να καλείται να τους ξαναπληρώσει, για να εξασφαλίσουν εγγυημένα κέρδη μια χούφτα ξένοι και ντόπιοι μεγαλοκατασκευαστές. Αυτή είναι η ανάπτυξη που τάζουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ.
Είναι κοροϊδία το όψιμο ενδιαφέρον και η «αγανάκτηση» των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, οι οποίοι από την μια έχουν επιδοθεί σε ένα χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων ενάντια στην έναρξη λειτουργίας των νέων διοδίων και από την άλλη στήριξαν και εξακολουθουν να στηρίζουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που έχει ιδιωτικοποιήσει τους αυτοκινητόδρομους και έχει σπείρει δεκάδες πανάκριβα διόδια σε όλη την Ελλάδα.
Γυρίστε τους την πλάτη! Μόνο ο ελληνικός λαός με την πάλη του, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που ξεπουλά δρόμους, λιμάνια, παραλίες, δάση, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, μπορεί να επιβάλει και την κατάργηση όλων των διοδίων.