Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΔΕΘ
Με μαζικούς αγώνες ν’ ανατρέψουμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι

Ένα βαρύ φθινόπωρο και ένα ακόμα πολύ παγερό χειμώνα, ετοιμάζουν για τον λαό οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, οι ντόπιοι καρχαρίες του κεφαλαίου και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τους υπηρετεί.
Η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης επεκτείνεται γοργά σ’ ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια του λαού με τις συνεχείς μειώσεις μισθών, με τα αμέτρητα λουκέτα στην αγορά, με την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, με τις απολύσεις στο δημόσιο που θα αυξηθούν δραματικά και μέσω της κακόφημης αξιολόγησης. Νέο τσεκούρι για τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, τσεκούρι στο δικαίωμα στην ασφάλιση και στην υγειονομική περίθαλψη που την έχουν καταντήσει προνόμιο για τους έχοντες.
Η βαριά φορομπηχτική πολιτική (βλ. και ΕΝΦΙΑ) έχει φέρει σ’ απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά ενώ σε λίγους μήνες αίρεται και η απαγόρευση πλειστηριασμών των κατοικιών. Οι αυξήσεις των τιμών στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης μετατρέπουν την επιβίωση σε καθημερινό εφιάλτη για εκατομμύρια άνεργους και χαμηλόμισθους ενώ η ανασφάλιστη, η χωρίς δικαιώματα, η ελαστική, για ένα κομμάτι ψωμί εργασία κυριαρχεί στην καπιταλιστική ζούγκλα.

Με δίκες και καταδίκες αγώνων και αγωνιστών από την δήθεν ανεξάρτητη δικαιοσύνη, με την αστυνομία, τα ΜΑΤ και τα χημικά ενάντια στις διαδηλώσεις, με κήρυξη πολλών απεργιών ως παράνομων και καταχρηστικών, με τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία που μεθοδεύουν, με το χτύπημα συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων το αστικό κράτος θωρακίζεται απέναντι στον «εχθρό-λαό».
Την ίδια στιγμή μεγάλοι κίνδυνοι απειλούν και το λαό μας από την όξυνση του ανταγωνισμού ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και των σφαιρών επιρροής και ελέγχου. Σε Ουκρανία, Παλαιστίνη, Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη κ.α. οι ιμπεριαλιστές και από κοντά κάθε είδους αντιδραστικές δυνάμεις προσπαθούν να επιβληθούν με το αίμα των λαών. Η εξάρτηση της χώρας απ’ τους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, η ένταξή μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, η επιβαλλόμενη από τους αμερικάνους συνεργασία της χώρας με τον μακελάρη των Παλαιστίνιων, σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ όχι μόνο δεν είναι ασφάλεια, αλλά αποτελεί πηγή μεγάλων κινδύνων για τον λαό μας.
Αυτός ο κόσμος των πολέμων, της αδικίας, της φτώχιας, της καταπίεσης για τους πολλούς και του υπέρογκου πλούτου και της πολυτέλειας για τους λίγους, είναι ο κόσμος του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος. Σ’ αυτό το σύστημα ο λαός και η νεολαία προορίζονται για κρέας στα κανόνια τους, για φτηνό εργατικό δυναμικό για τα κέρδη τους, για άνεργοι αυτοί που «περισσεύουν»…
Η κυβέρνηση Σαμαρά θα επιχειρήσει ξανά και μέσα από τις ομιλίες της στην ΔΕΘ, μέσα από μια προπαγάνδα απάτης ότι δήθεν «τελειώνουν τα μνημόνια και έρχεται ανάπτυξη», να συγκαλύψει την κλιμάκωση της πολιτικής των μνημονίων, της εξοντωτικής επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα που προωθεί κάτω από τις επιταγές της τρόικας.
Είναι ανάγκη ν’ αρνηθούμε και ν’ αντιπαλέψουμε όλοι εμείς οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, οι συνταξιούχοι αυτή την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Με αγώνες αντίστασης στην επίθεση που δεχόμαστε και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας στη δουλειά, στη ζωή, στην αξιοπρέπεια και όχι παίρνοντας το «μοναχικό» δρόμο της απόσυρσης από τους αγώνες, το δρόμο της αδράνειας, όπως προτείνει η ηγεσία του ΚΚΕ στο όνομα της ταξικής …καθαρότητας και της εναπόθεσης της αντιμετώπισης των λαϊκών προβλημάτων σε μια αυριανή λαϊκή εξουσία.
Με ανειρήνευτη πάλη ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού και όχι με δήθεν διαπραγμάτευση μαζί τους όπως προτείνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τη συγκρότηση των δυνάμεων του λαού και την ανάπτυξη κινήματος εργατικού, αντιιμπεριαλιστικού, νεολαιίστικου ενάντια στη δήθεν εύκολη λύση-αυταπάτη των εκλογών, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται.
Η δύναμή μας βρίσκεται στον αγώνα, στην αντίσταση, στη διεκδίκηση και όχι στην επαιτεία και τη φιλανθρωπία αυτών που ευθύνονται για τα δεινά του λαού.
Η δύναμή μας βρίσκεται στην πάλη για ειρήνη, δουλειά, δημοκρατία, εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.

Όλοι στην πορεία της ΔΕΘ
Συγκέντρωση Σάββατο 6/9, 6μμ Καμάρα.