Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Εκδήλωση - συζήτηση για την υγεία στα νότια

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ,
ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014, 11 πμ.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
(ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ)


ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
• Υμηττού – Δάφνης Νοτίων Προαστίων
• Ηλιούπολης

Η φασιστική πρόκληση δεν θα περάσει!
Στους λαϊκούς αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό θα τσακιστεί ο φασισμός

Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έκαναν την προκλητική τους εμφάνιση στο Κερατσίνι, τέσσερις μήνες μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το Σάββατο 25/1, οι δολοφόνοι του Παύλου παρέλασαν προκλητικά στους κεντρικούς δρόμους του Κερατσινίου. Ξεκινώντας από την Αμφιάλη, βεβηλώνοντας το σημείο της δολοφονίας του Παύλου, κατεβάζοντας αντιφασιστικά πανό, τραμπουκίζοντας, γράφοντας και φωνάζοντας τα εμετικά τους συνθήματα, έφτασαν στα Ταμπούρια για να υλοποιήσουν την οργανωμένη και σχεδιασμένη επίθεση τους στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ. Προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο στέκι, στα γειτονικά σπίτια, σε αυτοκίνητα και μηχανάκια. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού σπασμένες τζαμαρίες από πέτρες βρέθηκαν σε παιδικό δωμάτιο γειτονικού σπιτιού, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά τα δολοφονικά ένστικτα που γεννά η φασιστική-ναζιστική ιδεολογία.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!

Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της καμπάνιας ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων και των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, θα πραγματοποιήσει μαζική παρέμβαση, την Πέμπτη 30 Γενάρη, στις 11πμ στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, δημιούργησαν στον χώρο της υγείας μια τραγική πραγματικότητα που μιλάει από μόνη της.
Για 3.068.000 ανασφάλιστους δεν προβλέπεται δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες περίθαλψης.
Η φτώχεια αγγίζει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού και η ανεργία διογκώνεται.
Η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί κατά 30% συγκριτικά με την προ μνημονίου περίοδο.
Το 50% των ασθενών δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα φάρμακα τους.
1 στους 3 ασθενείς αραιώνουν τη συχνότητα λήψης φαρμάκων ώστε να κάνουν οικονομία.
Έχει επηρεασθεί η ψυχική υγεία όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

Για άλλη μια φορά οι ξωμάχοι της γης υποχρεώνονται από την κτηνώδη αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική των Μνημονίων που επιτάσσουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και εφαρμόζει η δουλοπρεπής κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να βγούνε στους δρόμους.
Αυτή η πολιτική απέναντι στα χρόνια προβλήματα της αγροτιάς, συνεχίζεται και τώρα με τη φορολογία της αγροτικής γης, τις περικοπές στις ενιαίες ενισχύσεις, τις πρόσθετες εισφορές στον ΕΛΓΑ, την αντιδραστικής έμπνευσης επιβολή καθεστώτος φορολόγησης κι αυτού του ελάχιστου εισοδήματος της μεγάλης μάζας των φτωχομεσαίων παραγωγών αγροτικών προϊόντων, με βιβλία εσόδων-εξόδων. Ο φόρος επιβάλλεται στους αγρότες, με συντελεστή 13%, από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους μαζί με το φόρο επιτηδεύματος των 650 € το χρόνο, υποχρεώνοντάς τους και σε επιπλέον έξοδα προκειμένου να κρατούν λογιστικά βιβλία. Με νομοθέτημα που ψηφίστηκε πρόσφατα, προχωράει στην άρση της ασυλίας του σπιτιού τους, προκειμένου να γίνεται ο φορολογικός έλεγχος!

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Δολοφόνοι!

Ανήλικα παιδιά και γυναίκες, πρόσφυγες-μετανάστες από το Αφγανιστάν και τη Συρία, οδηγήθηκαν σε φρικτό θάνατο στο ανατολικό Αιγαίο στο Φαρμακονήσι κοντά στη Λέρο, μετά από την κτηνώδη συμπεριφορά, την παρεμπόδιση δηλαδή της διάσωσής τους από άνδρες του Λιμενικού της χώρας μας σύμφωνα με τις καταγγελίες των διασωθέντων προσφύγων. Κυνικός, ο υπουργός Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτης, έσπευσε να διαψεύσει τις καταγγελίες, να καλύψει τα ενεργούμενά του, και να υπερασπιστεί την πολιτική της κυβέρνησης, της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Στο δρόμο του μαζικού οργανωμένου ανυποχώρητου αγώνα
(για τη Χαλκιδική)

Συναγωνιστές, συναγωνίστριες
Ο αγώνας μας έχει αναδειχθεί σε μια απ’ τις σημαντικότερες εστίες αντίστασης του λαού μας. Με πρωτοφανή αντοχή στο χρόνο και τις προσπάθειες καταστολής, φίμωσης συκοφάντησης και υπονόμευσής του. Έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες ανθρώπους, όχι μόνο στη Χαλκιδική αλλά και πανελλαδικά. Είναι χαρακτηριστικές οι πρόσφατες αγωνιστικές εκδηλώσεις των πολλών χιλιάδων στη Θεσσαλονίκη αλλά και αλλού. Έχει ακόμα κερδίσει την «επίσημη αναγνώριση» απ’ τους πολέμιους του, ότι αποτελεί πλέον υπολογίσιμο αντίπαλο, τον οποίο πρέπει να παίρνουν σοβαρά υπόψη στους σχεδιασμούς του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι αναφορές στον αγώνα μας του πρωθυπουργού Σαμαρά, καθώς επίσης και οι προσπάθειες αισχρής συκοφάντησης των αγωνιστών σαν «ακραίων», «παράνομων» και «μελών εγκληματικών οργανώσεων».

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ & ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/1/2014
7.30 μμ.

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΟΜΙΛΗΤΗΣ- ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Η γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας θα συνεδριάσει στο βιβλιοπωλείο - καφέ "Εκτός των Τειχών" την Παρασκευή στις 8:30 μ.μ.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Οι απαγορεύσεις και η καταστολή των λαϊκών αγώνων δε θα περάσουν!
Ν’ αθωωθεί ο Παύλος Αντωνόπουλος!

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, σήμερα Τετάρτη 22/1/14, στις 6 μ.μ.

Ακάθεκτη προχωρά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην αναβάθμιση της άσκησης της κρατικής τρομοκρατίας σε βάρος του λαού και της καρατόμησης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών. Με ωμές απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων όπως πρόσφατα, στις 8 Γενάρη ημέρα της φιέστας για την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. απ΄ την Ελλάδα. Με ΜΑΤ, χημικά, ξυλοδαρμούς, καταστολή και συλλήψεις απέναντι σε εργαζόμενους, άνεργους, συνδικαλιστές, νεολαία, τόσο την ημέρα της απαγόρευσης, όσο και την επόμενη ημέρα στα δικαστήρια, αλλά και απέναντι στους εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν στις 11 Γενάρη στη Θεσσαλία, ή απέναντι στους «διαθέσιμους» σχολικούς φύλακες. Με επιστρατεύσεις απεργών που εξακολουθούν να ισχύουν.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Εκδήλωση για την υγεία στους Αγίους Αναργύρους.

Πλήρη δωρεάν Περίθαλψη για όλο το λαό, χωρίς προϋποθέσεις
Ανοιχτή Συζήτηση
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 6:30 μ.μ.
«Πευκώνας» κεντρική πλατεία
Αγ. Αναργύρων
Θα παρέμβουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από το χώρο της υγειας.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Αναβολή της δίκης στην Επανομή και αναβάθμιση του δικαστηρίου!
Και μια αναγκαία διόρθωση.

Φαίνεται ότι ο δαίμων του τυπογραφείου έχει… κλωνοποιηθεί και ηλεκτρονικά. Όπως φαινόταν και από την σχετική ανταπόκριση πριν τρεις μέρες
η δίκη για τους πολίτες στην Επανομή προγραμματίστηκε για τις 15/01 και όχι για τις 17/01 όπως γράφτηκε στην ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης.
Η δίκη λοιπόν της Τετάρτης - όπως είναι το χρονικώς… ορθό - αναβλήθηκε για άλλη μια φορά γιατί οι δικαστές (έπειτα από νομική διχογνωμία) αποφάνθηκαν πως αδικήματα που αφορούν παραβάσεις του αθλητικών δραστηριοτήτων δεν μπορούν να εκδικάζονται από μονομελή αλλά από τριμελή πρωτοδικεία.

Τώρα και σκουπιδότοπος πέρα από πεδίο βολής φτηνό

Το ότι η χώρα, με γνώση και επιλογή της αστικής τάξης, ήταν πάντα ξέφραγο αμπέλι των ιμπεριαλιστών, εμείς τουλάχιστον και το γνωρίζαμε και με τόλμη το καταγγέλλαμε πάντα.
Στις μέρες μας, οι φονιάδες και ληστές των λαών ιμπεριαλιστές έχουν επιδοθεί στο ρήμαγμα μέσα από την οικονομική λεηλασία και καταστροφή της χώρας βυθίζοντας τον κόσμο της δουλειάς στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Παράλληλα με τα μνημόνια διαρκείας, ενισχύουν τους χαφιεδο-μηχανισμούς τους, απλώνουν τις βάσεις τους και μετατρέπουν παραπέρα τη χώρα σε πεδίο βολής φτηνό. Η αστική τάξη ένεκα του χαρακτήρα της, όσο στριμώχνεται επικίνδυνα η ίδια, άλλο τόσο -και ακόμη πιο επικίνδυνα για το λαό- βαθαίνει το πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης μήπως σώσει ό, τι μπορεί να σώσει για την ίδια και το ρόλο της. Εκλιπαρεί για ό, τι της δώσουν και στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα δοσμένο. Η μόνη «βάσιμη» ελπίδα της είναι η πάντα ευάλωτη βιομηχανία του τουρισμού, πάντα εξαρτώμενη από τη συγκυρία στην περιοχή και απ’ τα υψηλά συμφέροντα των μεγάλων tour operator.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΜΗ

Η Λαϊκή Αντίσταση καταγγέλλει την προκλητική επίθεση των ΜΑΤ και των δυνάμεων της αστυνομίας που συνέλαβαν του αγωνιζόμενους πολίτες της Επανομής οι οποίοι με πανό που σήκωσαν για δέκα λεπτά πριν αρχίσει ο ποδοσφαιρικός αγώνας διαμαρτύρονταν για την τοποθέτηση ανθρωποκτόνων κεραιών της Cosmote στο γήπεδο της Αναγέννησης Επανομής.
Προκαλεί το γεγονός ότι αφού διέκοψε τον αγώνα ο διαιτητής επιχειρήθηκε η σύλληψη αγωνιστή «καθ' υπόδειξιν» του αστυνομικού διευθυντή και αφού οι πολίτες είχαν αποχωρήσει από το γήπεδο γεγονός που-μετά τις αντιδράσεις- οδήγησε και στην σύλληψη των υπολοίπων έξη.
Οι πολίτες κατηγορήθηκαν για «παρακώλυση αθλητικού έργου» και «διατάραξη κοινωνικής ειρήνης» (η δεύτερη κατηγορία αποσύρθηκε) κρατήθηκαν με τις διαδικασίες του αυτόφωρου όλη τη νύχτα και το πρωί προσήχθησαν σε δίκη! Στη δίκη μάλιστα ήταν παρόντες και άντρες των ΜΑΤ.
Ενέργειες σαν και αυτή δείχνουν πως η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της είναι αποφασισμένοι δια πυρός και σιδήρου να αντιμετωπίζουν κάθε λαϊκή εκδήλωση και διαμαρτυρία με ανοιχτή καταστολή και ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα και να δείξουν καλή διαγωγή στα ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά αφεντικά τους.
Όμως στην πραγματικότητα αυτοί θα βρεθούν περικυκλωμένοι από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση κόντρα στις φιλότιμες προσπάθειες η αγανάκτηση αυτή να μαντρωθεί και να επενδυθεί σε προεκλογικές αυταπάτες.
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣ!
ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΜΠΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!

Λαϊκή Αντίσταση Θεσσαλονίκης
14/01/14

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Δευτέρα 13/01, 6:00 μ.μ. στο στέκι Σφεντόνα πραγματοποιήθηκε το συντονιστικό της Λαϊκής Αντίστασης στην Θεσσαλονίκη.
Αφού έγινε μια πρώτη εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης αποφασίστηκε:
Α) Η συνέχιση της παρέμβασης για το ζήτημα της περίθαλψης με εξορμήσεις σε ΙΚΑ, Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία.
Β) Καμπάνια ενάντια στην Ε.Ε., για την έξοδο της Ελλάδας από αυτήν την λυκοσυμμαχία των ιμπεριαλιστών με αφορμή την προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε.
Γ) Η συμμετοχή και παρέμβαση στις 26 Γενάρη στην πορεία στον Κάκαβο ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού, που διοργανώνουν οι επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.
Δ) Την στήριξη στους αγωνιζόμενους και διωκόμενους κατοίκους της Επανομής, που αγωνίζονται για να διώξουν τις κεραίες του θανάτου από τις γειτονιές τους.
Τις επόμενες ημέρες θα γραφτούνε προκυρήξεις, πανό και πρόγραμμα παρεμβάσεων για την υλοποίηση των παραπάνω.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη- Συντονιστικό Λαϊκής Αντίστασης


Την Δευτέρα 13 Γενάρη στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί 
ανοιχτό συντονιστικό της Λαϊκής Αντίστασης στην Θεσσαλονίκη 
στο στέκι Σφεντόνα (Στρατηγού Μακρυγιάννη 17- Κέντρο Θεσσαλονίκη)

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία και το χτύπημα του δικαιώματος στη διαδήλωση στα οποία προχώρησε η κυβέρνηση κατά τη φιέστα ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε.
Καταγγέλλει τη σύλληψη του συνδικαλιστή Παύλου Αντωνόπουλου και ζητά την αθώωσή του.
Κάτω τα χέρια απ΄ το δικαίωμα στη διαδήλωση!
Να αθωωθεί ο Παύλος Αντωνόπουλος!
Εξω απ΄την Ε.Ε.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής «κάθε δημόσια συνάθροιση ή πορεία» σε μια εκτεταμένη περιοχή της Αθήνας και της Αττικής, την ημέρα των εκδηλώσεων για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα αποτελεί πρόκληση σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας.
Η ωμή καταπάτηση του δικαιώματος των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων έχει στόχο να καταπνίξει την ογκούμενη λαϊκή αντίθεση στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ.
Καθώς τα δεσμά της ΕΕ με τα οποία έδεσε την χώρα μας η πολιτική της ξένης εξάρτησης των κυβερνήσεων της ντόπιας άρχουσας γίνονται, μέσα από την λαίλαπα των μνημονίων, όλο και πιο αποκρουστικά, ο λαός μας στρέφεται ενάντια τους.

ΓΛΕΝΤΙ

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία  Δάφνης – Υμηττού – Νοτίων Προαστίων σας καλεί στο γλέντι της το Σαββάτο 11 Γενάρη.
Τόπος: Το φιλόξενο «Στέκι της Χαραυγής» (Πεντέλης 12 Χαραυγή).
Σπιτικό φαγητό, ποτό, ζωντανή μουσική και πάνω από όλα καλή συντροφική παρέα. Γιατί πριν από κάθε αγώνα προηγείται ένα λαϊκό γλέντι, που δυναμώνει τη θέληση και τις αντιστάσεις μας.
Σας περιμένουμε από τις 8.30 μμ και μετά. Όλα πληρωμένα με 10 ευρώ.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΗΛΙΑ ΚΑΜΑΡΕΤΣΟ

H Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία θέλει να εκφράσει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς, τους συντρόφους και συναγωνιστές του κομμουνιστή και εξαιρετικά έντιμου αγωνιστή σ. ΗΛΙΑ ΚΑΜΑΡΕΤΣΟΥ. Αυτού του χαλκέντερου καθοδηγητή και υπηρέτη των λαϊκών αγώνων που το βράδυ της Πέμπτης 2 Ιανουάριου 2014 έχασε την μάχη με τον καρκίνο.
Ο σ. ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΡΕΤΣΟΣ από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στην ΟΜΛΕ, ήταν αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα, ηγετικό στέλεχος του ΑΜΕΕ Δυτικής Γερμανίας και με την επιστροφή του στην Ελλάδα το ‘75, συμμετείχε σε καθοδηγητικά όργανα του ΚΚΕ(μ-λ) αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα.
Όσοι γνωρίσαμε από κοντά τον σ. Ηλία Καμαρέτσο καταλαβαίνουμε το μέγεθος της απώλειας. Θλιβόμαστε που μας αφήνει ένας συνεπής αγωνιστής, ένας πραγματικός κομμουνιστής που με το παράδειγμα της δράσης και της λιτής ζωής του ήταν αληθινός δάσκαλος και πηγή έμπνευσης για τους νεώτερους αγωνιστές.
Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Αντίστασης- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία θα παραβρεθεί στην πολιτική κηδεία του σ. Ηλία Καμαρέτσου το Σάββατο 4/1/2014 στην Καρδίτσα, στο Εργατικό Κέντρο, στις 2μ.μ. και θα καταθέσει στεφάνι στην μνήμη του σαν ελάχιστη ένδειξη τιμής.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Ηλίας Καμαρέτσος, ένας αφοσιωμένος κομμουνιστής και αγωνιστής του λαϊκού κινήματος

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/1/2014 ΣΤΙΣ 2 μ.μ.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ:
ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 8 π.μ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 9 π.μ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη το ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ), ανακοινώνει τον θάνατο του σ. Ηλία Καμαρέτσου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου του Καθοδηγητικού Οργάνου του ΚΚΕ(μ-λ). Ο σ. Ηλίας Καμαρέτσος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πέμπτης 2 του Γενάρη 2014, ύστερα από σύντομη και παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο. Όπως και στην πολιτική δράση έτσι και στην αρρώστια ο Ηλίας Καμαρέτσος προτίμησε την ευθεία αναμέτρηση μαζί της και πάλεψε κόντρα στις δυσκολίες και στις πιθανότητες, μέχρι τέλους.
Ο Ηλίας Καμαρέτσος γεννήθηκε το 1945 στο Καροπλέσι Αγράφων. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα και στην ΟΜΛΕ. Στην περίοδο της δικτατορίας πέρασε στην παρανομία και έδρασε μέσα από τις γραμμές της ΟΜΛΕ. Διέφυγε το 1973 στην Δυτική Ευρώπη. Υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΑΜΕΕ στην Δυτική Γερμανία και αγωνιστής του αντί-δικτατορικού κινήματος. Επέστρεψε, μετά την πτώση της χούντας, το 1975 και έκτοτε συμμετείχε σε καθοδηγητικά όργανα του ΚΚΕ (μ-λ) αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα. Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, πρωταγωνίστησε στην ανασυγκρότηση του 1982, ήταν υπεύθυνος των περιφερειακών οργανώσεων του κόμματος στην Βόρεια Ελλάδα και στην Θεσσαλία. Για πολλά χρόνια υπήρξε στέλεχος της Κομματικής Οργάνωσης Καρδίτσας και τον τελευταίο καιρό δούλεψε από καθοδηγητική θέση στα πλαίσια της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης. Στην Θεσσαλονίκη υπήρξε δραστήριο μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας. Ο Ηλίας Καμαρέτσος αποφοίτησε από την Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, άσκησε την δικηγορία στην Καρδίτσα και συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.