Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Συναγωνιστές, συναγωνίστριες,
Η Λα'ι'κή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία θέλοντας να συμβάλλει στη συζήτηση που γίνεται για τον αγώνα ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού, την προοπτική του και τη σύνδεση με το γενικότερο λα'ι'κό κίνημα στη χώρα μας, σας καλεί στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει το Σάββατο 31/5/2014 στην Ιερισσό, στις 7μ.μ., στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ''ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ''. Στόχος της συζήτησης είναι -μέσα από την κατάθεση των απόψεων των Επιτροπών Αγώνα, των κατοίκων, κ.τ.λ.- να ενισχυθεί ο αγώνας και η προοπτική της νίκης. Θα χαρούμε ιδιαίτερα από την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας στη συζήτηση.

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Θεσσαλονίκη
ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ενώ μεθοδεύεται αδίστακτα και άμεσα η ιδιωτικοποίηση του νερού στις δυο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, πραγματοποιείται, από Αριστερές δυνάμεις, σαν απάντηση στη Θεσσαλονίκη δημοψήφισμα, λες και στην εξαρτώμενη από τους ιμπεριαλιστές Ελλάδα, την Ελλάδα των μνημονίων και της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, έχει καμία αξία μια θετική ανταπόκριση στο δημοψήφισμα. Για μια ακόμα φορά η απάντηση στα μεγάλα προβλήματα του λαού μας από το επίπεδο του κινήματος παραπέμπεται στις κάλπες, για μια ακόμα φορά η αγωνιστική διάθεση του λαού μας εκτονώνεται σε ψηφοφορίες, για μια ακόμα φορά η λογική της ανάθεσης εκχωρεί λύσεις και προοπτικές στην περιφέρεια και στους Καλλικρατικούς δήμους, κύρια στηρίγματα, χρόνια τώρα, κάθε αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων των μνημονίων.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Καταγγελία για την επίθεση στη Δ. Σαμαρά

Καταγγέλλουμε την ύπουλη και φασιστική επίθεση ενάντια στη Δήμητρα Σαμαρά, στελέχους της ΛΑ-ΑΑΣ στις Σέρρες. Το βράδυ της 8ης Μαΐου "άγνωστοι" προσπάθησαν να κάψουν το σταθμευμένο σε πυλωτή αμάξι της Δήμητρας Σαμαρά και να εξαφανιστούν στο σκοτάδι. Είναι η τρίτη φορά που η Δήμητρα Σαμαρά γίνεται στόχος φασιστικών επιθέσεων.
Εκείνο που ενοχλεί τους θρασύδειλους είναι η αταλάντευτη στάση της μέσα στους αγώνες και δίπλα στους αγωνιζόμενους. Προφανώς το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται μεμονωμένα ούτε με "αστυνομικά κριτήρια". Είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια μεγάλη αλυσίδα που περιλαμβάνει δολοφονικές επιθέσεις, τρομοκρατικά χτυπήματα, απειλές και εκβιασμούς. Το περίφημο "αυγό του φιδιού" ζεσταίνεται από όλους όσους θέλουν το λαό στο περιθώριο και τους πολίτες μέσα στο φόβο.
Ως Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ καλούμε κάθε ζωντανή συλλογικότητα σε αυτό τον τόπο να καταδικάσει την επίθεση ενάντια στην αγωνίστρια Δήμητρα Σαμαρά.

Καλούμε κάθε πολίτη να πάρει θέση και να φράξει το δρόμο στον φασισμό.
Σε ό,τι μας αφορά οι επιθέσεις δεν μας πτοούν . Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Το συντονιστικό Όργανο της ΛΑ-ΑΑΣ 10 Μαΐου 2014

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ξάνθη
Παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. για την Ουκρανία

Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ έκανε παρέμβαση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης την Πέμπτη 8 Μάη, με ανάρτηση πανό και διακίνηση προκήρυξης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον ουκρανικό λαό, και καταγγέλλοντας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις θηριωδίες των φασιστών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ
Αντίσταση στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών και στις θηριωδίες των φασιστών

Ο λαός της Ουκρανίας αλέθεται ήδη στις μυλόπετρες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Τα ανδρείκελα του Κιέβου, οι υποτακτικοί των ΗΠΑ και της ΕΕ, έχουν εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση ενάντια στους εξεγερμένους φιλορώσους της ανατολικής χώρας, ενώ οι φασίστες- νεοναζιστές, αγαπημένα παιδιά κι αυτοί των δυτικών ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, ΕΕ), επιδίδονται σε θηριωδίες καίγοντας δεκάδες πολίτες στο κτήριο των συνδικάτων της Οδησσού.

Συντονιστικό στη Θεσσαλονίκη

Την Δευτέρα στις 12 Μαίου στις 7:00 μ.μ. στο στέκι σφεντόνα (Στρατηγού Μακρυγιάννη 17) θα πραγματοποιηθεί το συντονιστικό της Λαϊκής Αντίστασης- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στην Θεσσαλονίκη.
Με κύρια θέματα, τις εξελίξεις στην Ουκρανία, των αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού και την παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης, και συζήτηση για την θέση της Λαϊκής Αντίστασης σε σχέση με το δημοψήφισμα για το νερό στην Θεσσαλονίκη.