Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση 7ης συνεδρίασης της Γραμματείας

Την Πέμπτη 19/6 συνεδρίασε η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Η συζήτηση εστίασε στην εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις πρόσφατες δημοτικές-περιφεριακές εκλογές και τις ευρωεκλογές, καθώς και στα μέτωπα πάλης αλλά και στις διεθνείς εξελίξεις. Κοινή εκτίμηση ήταν πως ενώ η επίθεση από κυβέρνηση-Ε.Ε.- ΔΝΤ, ενάντια στο λαό, συνεχίζεται με ένταση, οι εκλογικές αυταπάτες και οι υποτιθέμενες «διέξοδοι αριστερής διακυβέρνησης» ή «ανάθεσης» επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων στην εκλογική ψήφο , έχουν σοβαρή αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος αντίστασης. Όσον αφορά τη διεθνή κατάσταση, αυτή χαρακτηρίζεται απ΄ την παρόξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και την μεγάλη επικινδυνότητα απέναντι στους λαούς.
Τονίστηκε η ανάγκη συμμετοχής της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στα μέτωπα πάλης που ξεσπούν (κεντρικά, εργατικά, συνοικιακά) καθώς και ανάληψης πρωτοβουλιών απ΄ αυτήν.
Η Γραμματεία συμφώνησε σε κείμενο πολιτικών εκτιμήσεων της περιόδου, το οποίο δημοσιεύεται, καθώς και στην πραγματοποίηση κεντρικής εκδήλωσης τον Ιούλιο στην Αθήνα, η ακριβής ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί άμεσα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ H ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΠΑΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Στην ίδια αντιδραστική και βαθύτατα αντιλαϊκή ρότα εξακολουθεί να βαδίζει η κυρίαρχη αστική πολιτική στη χώρα μας, μετά τις πρόσφατες δημοτικές - περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές.
Παρά το γεγονός ότι τα δύο βασικά κόμματα της σημερινής πολιτικής διαχείρισης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ, αποδυναμώθηκαν εκλογικά κατά εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, η κυβέρνηση «δεν έφυγε στις 26/5», όπως διαλαλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική των εκλογικών αυταπατών και των εύκολων «λύσεων» που δήθεν θα προκύψουν με την εκλογική ψήφο για μια «αριστερή κυβέρνηση». Η επίθεση του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό συνεχίζεται, ενώ οι προσπάθειες διαμόρφωσης των λεγόμενων «κεντροδεξιών» και «κεντροαριστερών» πυλώνων για τη στήριξη της πολιτικής των μνημονίων και τη μελλοντική διαχείριση του αστικού πολιτικού συστήματος είναι εμφανείς, παρά τις δυσκολίες που έχει το εγχείρημα αυτό, για το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Μαγνησία
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ.
Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα απ’ τις ευρωεκλογές και τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις εξανεμίστηκαν. Οι υποσχέσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για καλύτερες μέρες που φαίνονται στο βάθος του ορίζοντα αποδείχθηκαν ψεύτικες και απατηλές. Δεν προλάβαμε καλά- καλά να «χαρούμε» απ’ τις υποσχέσεις τους και βγήκαν στον αφρό όλες οι αλήθειες. Μείωση των επικουρικών συντάξεων, άρνηση εφαρμογής των αποφάσεων των δικαστηρίων για την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών και μια πρωτοφανή απόφαση για την νομιμοποίηση των μαζικών απολύσεων. Με απόφαση της κυβέρνησης και του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας δόθηκε το δικαίωμα στην εργοδοσία της Χαλυβουργίας να προχωρήσει σε ομαδικές μαζικές απολύσεις, κάτι που μέχρι σήμερα ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να το κάνει. Με την απόφαση όμως αυτή λύθηκαν τα χέρια της εργοδοσίας για να απολύει όποιους και όσους θέλει με διάφορα προσχήματα.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ηγουμενίτσα
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Χαιρετίζουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας στις 16 και 17/6, με στόχο να ματαιωθούν τα σεμινάρια προϊσταμένων προς τους διευθυντές σχολείων για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Η πραγματοποίηση των σεμιναρίων αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων που έχει συμφωνηθεί μέσω των μνημονίων με την τρόικα και σαν τέτοια αναγνωρίζονται από τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση, γι΄ αυτό με τις συγκεντρώσεις τους τα ματαιώνουν το ένα μετά το άλλο, όπου προγραμματίζονται!

Συνεδρίαση της Γραμματείας

Η γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας θα συνεδριάσει στο βιβλιοπωλείο - καφέ "Εκτός των Τειχών" την Πέμπτη 19 Ιούνη στις 8:30 μ.μ.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Κάτω τα χέρια απ΄ τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες!
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς της, για την απόλυση των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, που εδώ και μήνες αγωνίζονται για την επαναπροσληψή τους, και για την βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντια στις απολυμένες. Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών να ανασταλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που διέταζε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών, οι συγκεντρωμένες έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, καθαρίστριες προσπάθησαν να διαδηλώσουν ενάντια στην άδικη και εξοργιστική δικαστική απόφαση. Τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν, τραυματίζοντας δυο από αυτές.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Συλλαλητήριο στα Χανιά κατά των χημικών

Έξω τα χημικά του πολέμου απ’ τη Μεσόγειο
Έξω οι βάσεις, τα πυρηνικά και οι ιμπεριαλιστές απ’ τον τόπο μας
Μαζικό συλλαλητήριο πολλών εκατοντάδων (ίσως και πάνω από 1000 άτομα) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιούνη στα Χανιά ενάντια στη δηλητηρίαση της θάλασσας από τα χημικά που θέλουν να ξεφορτωθούν οι ιμπεριαλιστές ανοικτά της Κρήτης.
Η συντονιστική επιτροπή με ένα άνευρο πολιτικό κάλεσμα αξιοποίησε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος για να βγει από την υποχρέωση μην έχοντας διάθεση να κλιμακώσει τον αγώνα. Παρόλα αυτά και χθες όπως και στα προηγούμενα συλλαλητήρια που συνειδητά εξορίστηκαν στις προβλήτες και στις ερημιές του Αρκαδίου, ο κόσμος έκφρασε για άλλη μια φορά την ανησυχία του αλλά και τη διάθεση ν’ αντισταθεί.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Από το συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες

Η εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στην Ιερισσό

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ:



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ:

ΕΞΩ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
ΕΞΩ οι Βάσεις, τα πυρηνικά και οι ιμπεριαλιστές απ’ τον τόπο μας.

Απ’ όσα έχουν γραφτεί στον τύπο η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης στη Μεσόγειο έχει δρομολογηθεί και προετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Παρόλο που η συγκεκριμένη επιχείρηση μπορεί να εμπεριέχει τεράστιους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής, μαύρο πέπλο καλύπτει τα πάντα και ο λαός μας δικαιολογημένα ανησυχεί και δεν έχει εμπιστοσύνη σ’ αυτούς που τον καθησυχάζουν.
Δεν εμπιστεύεται τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστών γιατί έχει αποδειχθεί ότι όλοι αυτοί δεν ενδιαφέρονται για το περιβάλλον ούτε για τη ζωή των ανθρώπων, παρά μόνο για τα δικά τους συμφέροντα. Γιατί η καταστροφή που έχουν προκαλέσει στον πλανήτη και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα είναι τεράστια. Γιατί τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος των λαών της ανθρωπότητας διαχρονικά, με πιο κραυγαλέο το Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα, αλλά και σήμερα σε βάρος του λαού της Αιγύπτου και της Ουκρανίας αποδεικνύουν, ότι γι αυτούς δεν μετράει η ανθρώπινη ζωή. Στις κόντρες και στους ανταγωνισμούς μεταξύ τους οι λαοί είναι αναλώσιμο υλικό και για αυτό δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό.

ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

H Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί στο σημερινό συλληλητήριο στις 6:30 μ.μ. στη πλατεία Κλαυθμώνος

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Κυβέρνηση και Τρόικα δείχνουν αποφασισμένες να κλιμακώσουν την αντιλαϊκή-αντεργατική τους πολιτική. Έχοντας ήδη κατεδαφίσει μια σειρά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, σχεδιάζουν νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά-συνταξιοδότικά δικαιώματα, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την μείωση σε επίπεδα εξαθλίωσης μισθών και συντάξεων, την αύξηση της φορομπηξίας, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.
Μετά την εκλογική “παρένθεση” (αν υποθέσουμε ότι υπήρξε) στην επίθεση, ετοιμάζονται για το νέο γύρο με όλα τα κέντρα εξουσίας και ιδιαίτερα τα ιμπεριαλιστικά να επιτάσσουν την “συνέχιση των προσπαθειών” («συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με μεγάλη επιβάρυνση για τον ελληνικό λαό» απαίτησε ο Σόιμπλε, κυνικά, την επομένη των εκλογών), δηλαδή το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας από ΕΕ και ΗΠΑ, την κλιμάκωση της επέλασης του κεφαλαίου, το τσάκισμα των λαϊκών και εργατικών αντιστάσεων.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Όχι στη συγχώνευση του 3ου και του 27ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (4/6) στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση εκπαιδευτικών και γονέων στο Δημαρχείο Καλλιθέας για το θέμα της συγχώνευσης του 3ου και του 27ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας.
Στη συγκέντρωση είχε παρέμβαση η ΛΑ - ΑΑΣ Δάφνης – Υμηττού – Νοτίων Προαστίων με προκήρυξη (εδώ) ενάντια στις συγχωνεύσεις των 2 δημοτικών σχολείων.
Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ήρθε σε επαφή με τον Αντιδήμαρχο Καλλιθέας από τον οποίο απαίτησε να τοποθετηθεί το δημοτικό συμβούλιο ενάντια στις συγχωνεύσεις.
Ο αντιδήμαρχος έδωσε στην αντιπροσωπεία ψήφισμα στο οποίο ο Δήμος δηλώνει ότι διαφωνεί τόσο με τη διαδικασία του Υπουργείου Παιδείας όσο και με το αποτέλεσμά της που είναι η συγχώνευση των 2 δημοτικών σχολείων. Παράλληλα δεσμεύτηκε να γίνει δημοτικό συμβούλιο με θέμα την καταγγελία και την εναντίωση στη συγχώνευση.
Στο τέλος της συνάντησης οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή το απόγευμα στην Πλατεία Δαβάκη και στην Πλατεία Κύπρου όπου θα στηθεί μικροφωνική και θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Στο πλευρό της αγωνιζόμενης Χαλκιδικής

Το κείμενο της εισηγητικής ομιλίας στην εκδήλωση που οργάνωσε η “Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία” στην Ιερισσό το Σάββατο 31/5/2014

Αγαπητοί συναγωνιστές και φίλοι

Ο αγώνας των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στο ορυχείο-εργοστάσιο χρυσού στις Σκουριές έχει εξελιχτεί εδώ και αρκετό καιρό σε μια σημαντική λαϊκή αναμέτρηση με την δικομματική κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η οποία, όπως και οι προηγούμενες, επιδιώκουν με την βία να υλοποιήσουν την σύμβαση παραχώρησης της γης και των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης, ξεπουλώντας έτσι στην καναδική πολυεθνική τον ορυκτό πλούτο της περιοχής και καταστρέφοντας το περιβάλλον και συνακόλουθα την τοπική αγροτουριστική οικονομία.

Αγώνας ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων
Όχι στη συγχώνευση 1ου και 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Υμηττού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας δεκάδων γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στον Υμηττό με αφορμή την επικείμενη συγχώνευση του 10ου και 2ου Γυμνασίου Υμηττού και του 1ου και 2ου Λυκείου Υμηττού. Κλιμάκιο της Λ.Α.Α.Σ παρενέβη με προκήρυξη από την αρχή της συγκέντρωσης και έδωσε τον τόνο με συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της πορείας.
Ακολουθεί το κείμενο της προκήρυξης:


Διώχνουνε δασκάλους - κλείνουνε σχολειά, 
τα παιδιά μας βάζουν σε αίθουσες κλουβιά

Η κυβέρνηση προχωρά σε νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων σηματοδοτώντας μια νέα επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
Παρά την κατηγορηματική αντίθεση του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου, των συλλόγων και ενώσεων γονέων, των μαθητών, όλων των εργαζομένων και αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και των μαθητών, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την πολιτική που στερεί από τα παιδιά το δικαίωμα στη μόρφωση, τα οδηγεί στην αγκαλιά των εμπόρων της γνώσης, τα καταδικάζει στην ημιμάθεια και την πρόσκαιρη κατάρτιση.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ιερισσός
Η «Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση της «Λαϊκής Αντίστασης –ΑΑΣ», στην Ιερισσό, το απόγευμα του Σαββάτου, 31 του Μάη. Σε μια γεμάτη αίθουσα στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κλειγένης», η ΛΑ-ΑΑΣ, παρουσίασε μια ενότητα σκέψεων και απόψεων για την σημασία και την εξέλιξη του αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για την ματαίωση της καναδικής επένδυσης για τον χρυσό, που φέρνει την καταστροφή και τον θάνατο στην περιοχή.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν κάτοικοι της Ιερισσού και της γύρω περιοχής ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η επιτροπή των αγωνιζομένων κατοίκων της Μεγάλης Παναγίας καθώς και η επιτροπή αγώνα της Θεσσαλονίκης.
Στην συζήτηση που ακολούθησε εκτός των άλλων, τονίστηκε πως πρέπει ο αγώνας να πάρει πιο μαζικά και ορμητικά χαρακτηριστικά στην νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά καθώς επίσης και η ανάγκη να αναδειχθεί στον μέγιστο δυνατά βαθμό το ζήτημα των μαζικών δικαστικών διώξεων, με τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να κρατά σε ομηρία εκατοντάδες αγωνιστές.

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Με διαδήλωση στους δρόμους του Υμηττού και συγκέντρωση στο «Κάστρο», τιμήθηκε σήμερα 1/6, η 70ή επέτειος, της θυσίας των τριών επονιτών μαχητών του Κάστρου του Υμηττού. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος, παρέμβηκε με προκήρυξη, μπλοκ και ομιλία η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, καθώς και η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α). Η πορεία ξεκίνησε απ’ το δημαρχείο του Υμηττού προς το Κάστρο, ενώ μετά το τέλος της συγκέντρωσης εκεί, κατευθύνθηκε προς τον Φ.Ο.Υ., όπου ολοκληρώθηκε.
Φωνάχθηκαν συνθήματα τιμής για τους λαϊκούς αγωνιστές και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αλλά και ενάντια στη σημερινή αντιλαϊκή επίθεση, την κυβέρνηση, τα μνημόνια, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. καθώς και για τη μοναδική για το λαό διέξοδο, την αντίσταση και τους αγώνες. Μ’ αυτά τα συνθήματα επίσης αντιμετωπίστηκαν και οι ομιλίες των εκπρόσωπων της αντιλαϊκής πολιτικής, του Νεοδημοκράτη δημάρχου και του εκπρόσωπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που είχαν το θράσος να εκπροσωπήσουν στην εκδήλωση αυτή, την κυβερνητική πολιτική και την επίθεση, με περισσή μάλιστα υποκρισία και κροκοδείλια δάκρυα για τους αγωνιστές του Κάστρου. Συνθήματα ενάντια στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες φωνάχθηκαν και κατά την παρέμβαση εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δε συμμετείχε βέβαια με μπλοκ στη διαδήλωση.

Ομιλία του εκπρόσωπου της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας: