Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Το ιμπεριαλιστικό - καπιταλιστικό σύστημα ο μοναδικός ένοχος για την τραγωδία των χιλιάδων μεταναστών!

Καθημερινό κι εντεινόμενο είναι το δράμα του νέου κύματος χιλιάδων μεταναστών. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, ξεριζωμένοι απ’ τις χώρες τους, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη, πνίγονται κατά εκατοντάδες στη Μεσόγειο ή φτάνουν - όσοι καταφέρουν να επιζήσουν - στα νησιά του Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, στη Γαύδο, στη Χίο, στην Κω, στη Ρόδο, στις ακτές της Ιταλίας….
Προκαλούν με την υποκρισία τους οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και οι υπερατλαντικοί «σύμμαχοι - ανταγωνιστές» τους, οι ΗΠΑ. Όλοι αυτοί χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα ενός εγκλήματος, μιας πραγματικής πληγής, που οι ίδιοι δημιούργησαν και που το συνεχίζουν, διαλύοντας και ερημοποιώντας χώρες, φέρνοντας την πείνα, τον πόλεμο, τις φυλετικές έριδες, τις δικτατορίες, το φασισμό. Στη Συρία, στο Ιράκ και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και στην Αφρική...

Άκρως υποκριτική και προκλητική η στάση των εγχώριων ΜΜΕ και παραγόντων του συστήματος, που όψιμα «θυμήθηκαν» πως οι μετανάστες είναι θύματα, ξεριζωμένοι και δυστυχισμένοι… Αυτοί που τους ονομάζουν «λαθραίους» και τους αντιμετωπίζουν ως «περιττό βάρος», κάτι που θα συνεχίζουν βεβαίως να κάνουν! Αυτοί που δηλητηριάζουν τις λαϊκές συνειδήσεις προτάσσοντας τα «επιχειρήματα» των παραγόντων του συστήματος, ότι «η χώρα δεν χωράει άλλους μετανάστες», την ίδια στιγμή που έχουν δεχτεί και υποστηρίζουν τις αντιμεταναστευτικές συμφωνίες Σέγκεν και Δουβλίνου, που γραμμένες από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της η ΕΕ, προορίζουν την Ελλάδα, σαν πρώτη χώρα εισόδου μεταναστών στην ΕΕ, σε ρόλο «αποθήκης των μεταναστών», επιτάσσοντας την απόρριψη κάθε αιτήματος μεταναστών να μεταβούν σε άλλο προορισμό-χώρα της ΕΕ, ακόμα και αν το ζητούν. Η πολιτική τους είναι , αντεργατική και μισάνθρωπη, αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή, δεν διστάζει να τη θυσιάσει για τα συμφέροντα του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού. Σύμφωνα με αυτήν την πολιτική, ούτε και τα εκατομμύρια των ελλήνων εργαζομένων και νεολαίας πού σπρώχνονται στην ανεργία και στην εξαθλίωση «χωράνε» πλέον στη χώρα…
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθούσε και η προηγούμενη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καθώς η πολιτική της δεν τολμά να αντιταχθεί στους ευρωενωσιακούς κανονισμούς που επιδεινώνουν το πρόβλημα. Την ίδια στιγμή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, δεν αντιπολιτεύονται μόνο με υποκρισία, αλλά και με την δόλια καλλιέργεια ενός κλίματος που, από τη μια, εμφανίζει τους μετανάστες ως φόβο και απειλή και, απ’ την άλλη, συγκαλύπτει τις αιτίες και τους υπευθύνους για τα μεταναστευτικά κύματα. Ενώ τα ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα, όπως η «Χρυσή Αυγή», έχουν βρει ευκαιρία να εξαπολύσουν το αντιρατσιστικό και ανθρωποφάγο μένος τους.
Δεν μπορεί να γίνονται οι μετανάστες και η τραγωδία τους «παιχνίδια» μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, αντιπολίτευσης (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) και Ε.Ε., που ρίχνει ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, για την κατάσταση και την αντιμετώπισή της, ή στη λεγόμενη «κόντρα Βορά – Νότου», για το ποιος είναι ο υπεύθυνος. Γιατί υπεύθυνος για τη δυστυχία των μεταναστών είναι ο ιμπεριαλισμός! Αλλά και αυτοί που στηρίζουν την εγκληματική δράση του. Γιατί από τις αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις, το στρατηγείο της Λάρισας και την αρωγή στρατού στις αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις και πολέμους μέχρι τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές και συνθήκες της ΕΕ , η συμβολή στο έργο των ιμπεριαλιστών είναι εδώ και δεν αμφισβητείται στο ελάχιστο από τη νέα κυβέρνηση. Το αντίθετο μάλιστα!
Απέναντι σ’ αυτό το σύστημα και την πολιτική του, πρέπει να στρέψουν τα πυρά τους, Έλληνες εργαζόμενοι και μετανάστες, όχι απλά καταγγέλλοντας τα εγκλήματά του αλλά και διεκδικώντας!

• Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών !
• Ανθρώπινη υποδοχή και φιλοξενία, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επαρκής σίτιση δωρεάν, ειδική μέριμνα για όλους τους ανηλίκους, νομική αρωγή και διερμηνεία!
• Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτοί που βρίσκονται πολλά χρόνια και έχουν δημιουργήσει οικογένειες, δουλειές κλπ.
• Να αποδίδεται με γρήγορες διαδικασίες το καθεστώς του Ασύλου σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων.
• Να χορηγούνται ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες επιθυμούν να ταξιδέψουν σε κάποια χώρα της Ευρώπης.
• Να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο σε διωκόμενους αγωνιστές και πρόσφυγες!
• Να καταργηθούν ο Κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙ» και η Συνθήκη «Σένγκεν, όλες οι αντιπροσφυγικές οδηγίες και κανονισμοί της ΕΕ και οι αντιμεταναστευτικοί νόμοι και διατάξεις.
• ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΙ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!
• ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ!
• ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ!
• ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!
22.4.2015