Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη.

Το Σάββατο 22-11 στη κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης διοργανώθηκε μια πλατιά αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση. Την εκδήλωση διοργάνωσε με βασική της ευθύνη η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μσχάτου και συμμετείχαν και διάφορες συλλογικότητες της περιοχής. Όλο το προηγούμενο διάστημα μέλη της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας (Λ.Α.-Α.Α.Σ.) με παρέμβαση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ οριοθέτησαν με αποφασιστικό τρόπο τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης και το περιεχόμενο της. Αρκετές μέρες πριν με υλικό και αφίσα έγινε πλατιά καμπάνια προπαγάνδισης της εκδήλωσης στη περιοχή καθώς και στα σχολικά συγκροτήματα. Η εκδήλωση άρχισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που οργανώθηκε από εκπρόσωπους του συντονισμού της εκδήλωσης.
Στη συνέχεια η σ. Μαρία Δανιήλ έκανε τη τοποθέτηση για το περιεχόμενο της εκδήλωσης, αναπτύσσοντας τις αιτίες του πολέμου στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, εξηγώντας τις αιτίες που εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένοι παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς και αποκάλυψε το ρόλο των ιμπεριαλιστών αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης στη κρίση.
Κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν στους πρωταίτιους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, εξήγησε το ρόλο και τις σκοτεινές επιδιώξεις των σκοταδιστών του ISIS ιδιαίτερα μετά το δολοφονικό χτύπημα στο Παρίσι, και κάλεσε τους πολίτες να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των προσφύγων και να αντισταθούν στα ξενοφοβικά και ρατσιστικά κελεύσματα. Η εκδήλωση συνεχίστηκε πάλι με ένα σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στη συνέχεις διοργανώθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης. Η διαδήλωση είχε μεγάλη συμμετοχή αφού πάνω από διακόσιοι πολίτες ακολούθησαν την πορεία με αγωνιστικό παλμό.
Η Λ.Α.-Α.Α.Σ. συμμετείχε στην εκδήλωση. Συγκρότησε δικό της μπλοκ με πανό και αντιιμπεριαλιστικά- αντιπολεμικά συνθήματα χρωμάτισε όλη την εκδήλωση. Κατά γενική ομολογία η κινητοποίηση ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη και απέδειξε πως όταν η πάλη μας έχει συγκροτημένη δράση και στόχους μπορεί να παρασύρει και άλλους σε σωστή και αγωνιστική κατεύθυνση.