Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση για τους αγρότες στο Ηράκλειο

Παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης -ΑΑΣ και της "Πρωτοβουλίας υποστήριξης του αγώνα των αγροτών", πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου το απόγευμα της Πέμπτης.
Τότε δηλ. που οι αγρότες από το Ηράκλειο και το Λασίθι θα αναχωρούσαν με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά και κατόπιν για το αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
Με πανό και προκηρύξεις (ΛΑ-ΑΑΣ και Πρωτοβουλίας) και με συζητήσεις με τον κόσμο δηλώσαμε την συμπαράστασή μας στο αγώνα των αγροτών. Θέσαμε το ζήτημα ότι το σχέδιο για το ασφαλιστικό - φορολογικό αποτελεί ταφόπλακα για την φτωχομεσαία αγροτιά, πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση με την στήριξη όλου του πολιτικού προσωπικού.
Ταυτόχρονα, προβάλαμε την άποψη ότι μόνο με την ενίσχυση των λαϊκών αγώνων μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή λαίλαπα, στην πολιτική των μνημονίων ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου. Ο μόνος δρόμος για να μη περάσει η αντιασφαλιστική επιδρομή. Ο αγροτικός κόσμος δεν πρέπει να συμμετάσχει στο διάλογο απάτη.
Νίκη στον αγώνα τους σημαίνει μια πρώτη νίκη του λαού στην κατεύθυνση ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών. Σημαίνει ότι ο λαός αποκτά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Η συμμετοχή των αγροτών από την Κρήτη στο Σύνταγμα αναμένεται μεγάλη.