Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Όλοι την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ στις 10:30 π.μ., στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Αδέρφια μας πρόσφυγες,

Η επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σας βρίσκει σήμερα στη χώρα μας, ξεριζωμένους απ’ τις πατρίδες σας. Οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη – οι ιμπεριαλιστές – της Αμερικής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας, έφεραν τον πόλεμο, τις έριδες, τη φτώχεια και τη δυστυχία στη χώρα σας, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, για να ξαναμοιράσουν τον κόσμο. Αυτοί που σας ξερίζωσαν και σας οδήγησαν στην προσφυγιά, είναι οι ίδιοι που εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν και το δικό μας το λαό, τους έλληνες εργάτες, εργαζόμενους και άνεργους.

Η κυβέρνηση και η άρχουσα τάξη στη χώρα μας, μετά κι από τη συμφωνία των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών με την Τουρκία, ετοιμάζουν για εσάς «στρατόπεδα συγκέντρωσης», σας αντιμετωπίζουν με την αστυνομία, σας στερούν τα βασικά δικαιώματα των ανθρώπινων συνθηκών ζωής, στέγασης, σίτισης, ασύλου, ιατρικής περίθαλψης, καθώς και το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση για όπου επιθυμείτε. Βλέπετε και οι ίδιοι πως το δράμα σας δεν τελείωσε φεύγοντας απ’ τη χώρα σας, κι ούτε πρόκειται να τελειώσει στον ψεύτικο «ευρωπαϊκό παράδεισο», στη δήθεν «ελεύθερη» Δύση που αποτελεί το βασίλειο της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.


Απέναντι σ’ αυτήν την πραγματικότητα, ωστόσο, η μόνη διέξοδος, η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι αυτή του αγώνα, της αντίστασης, της διεκδίκησης, της πάλης για δικαιώματα και κατακτήσεις! Ο απλός ελληνικός λαός, σε αντίθεση με την ντόπια κυβέρνηση και την άρχουσα τάξη, όλο αυτό το διάστημα έδειξε μαζικά την αλληλεγγύη του σ’ εσάς και από το υστέρημά του σας πρόσφερε πολύτιμη υλική βοήθεια. Αυτός ο λαός, την Κυριακή 8 Μάη θα διαδηλώσει ξανά στους δρόμους για να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά και για να διεκδικήσει δουλειά, μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις. Θα διαδηλώσει για όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που του αφαιρούν και του στερούν η κυβέρνηση, τα ξένα και ντόπια αφεντικά. ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ! ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΙ!

Αδέρφια μας πρόσφυγες,

130 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγου του 1886, την εξέγερση και τη θυσία των εργατών για το 8ωρο, το νόημά της εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό κι επίκαιρο σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Την Πρωτομαγιά αυτή -αλλά κι όχι μόνο την ημέρα αυτή- σας καλούμε να διαδηλώσετε μαζί με τον ελληνικό λαό και να διεκδικήσετε μαζί του, όλα όσα μας αμφισβητούν και μας στερούν το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός. Ο λαός μας, οι εργάτες κι οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μαζί σας. Έχουν τους ίδιους αντίπαλους που έχετε κι εσείς: τους ιμπεριαλιστές, τις άρχουσες τάξεις και τις κυβερνήσεις τους. Και το κοινό μας συμφέρον μας θα το κατακτήσουμε μόνο μέσα από το δρόμο της διεκδίκησης και του κοινού αγώνα.

Συνολικότερα, οι λαοί της περιοχής μας έχουν κοινό συμφέρον να οικοδομήσουν ένα ισχυρό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο που θα μπει φραγμός στα δολοφονικά σχέδια των ισχυρών της Γής, που θα μπει φραγμός στον πόλεμο, στην πείνα, στο φασισμό, στην προσφυγιά.

ΚΟΙΝΟΙ, ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ!

ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!