Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ξάνθη: Κάλεσμα της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΑΑΣ στη συγκέντρωση της Κυριακής

ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση - Διαδήλωση
Κυριακή 8 Μάη, 10:30 π.μ. Πλατεία Ελευθερίας

Μια εβδομάδα μετά την 130η επέτειο της Κόκκινης Πρωτομαγιάς, επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περάσει τα νέα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα. Το νέο πακέτο συντρίβει κύριες και επικουρικές συντάξεις, καταργεί σταδιακά το ΕΚΑΣ, μειώνει κι άλλο τα εφάπαξ, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνει το αφορολόγητο, αυξάνει τον ΦΠΑ και θεσπίζει τα επόμενα πιο βίαια «προληπτικά» μέτρα. Η δήθεν διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και οι ψεύτικες ανακοινώσεις για «δίκαιη κατανομή των βαρών», δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι και τα «δικά» της μέτρα, οδηγούν στην αφαίμαξη –για μια ακόμη φορά- πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από τις άδειες τσέπες του λαού.
Και ενώ το κουαρτέτο, το κεφάλαιο και η κυβέρνηση προωθούν χωρίς σταματημό τα δικά τους ταξικά συμφέροντα, το λαϊκό κίνημα, με ευθύνη της συνδικαλιστικής ηγεσίας, βρίσκεται αφοπλισμένο στο περιθώριο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κρατούν σε συνεχή αδράνεια τους εργαζόμενους, ακυρώνοντας τη δυναμική που εκδηλώθηκε στην απεργία της 4ης Φλεβάρη. «Προετοίμαζαν» δήθεν την 48ωρη απάντησή τους, για να «αιφνιδιαστούν» τελικά από την κυβέρνηση που έβαλε Σαββατοκύριακο τη ψήφιση του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Ένα καλό πρόσχημα για τον υποταγμένο συνδικαλισμό, για να υπονομεύσει και αυτήν την απεργία και να την καταστήσει άσφαιρη τουφεκιά. Έτσι όπως έγινε και με την Πρωτομαγιάτικη απεργία, που η κυβέρνηση θέλησε να ακυρώσει, βάζοντάς την, την τρίτη ημέρα του Πάσχα, και οι εργατοπατέρες την κήρυξαν Κυριακάτικα!!
Για να σβήσουν από τη συνείδηση των εργαζομένων ότι η Πρωτομαγιά είναι ημέρα αγώνα, σύμβολο μιας μακρόχρονης και –πολλές φορές- αιματηρής ταξικής πάλης, που όμως οδήγησε στην κατάκτηση οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων για όλα τα λαϊκά στρώματα και έφτασε στο επίπεδο της αμφισβήτησης και της ανατροπής της εξουσίας των εκμεταλλευτών.
Μια πορεία ανολοκλήρωτη, αφού οι δυνάμεις του κεφαλαίου κατόρθωσαν να ανακόψουν την «έφοδο» των καταπιεσμένων και να προχωρήσουν στη σημερινή βίαιη επίθεση του συστήματος. Επίθεση, που κάτω από το βάρος της κρίσης και μέσα από τους οξύτατους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, καταστρέφει χώρες, δολοφονεί λαούς και δημιουργεί τις καραβιές των προσφύγων, σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις και επιβάλλει ένα νέο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Έκφραση αυτής της επίθεσης είναι και τα απανωτά Μνημόνια που επιβάλλουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ και του ΔΝΤ, αποδέχεται και υπερθεματίζει το ντόπιο κεφάλαιο και υλοποιούν με περισσή προθυμία και υποταγή όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.
Είναι φανερό ότι χρειάζεται να ξαναπιαστεί το νήμα των αγώνων, από εκεί που αφέθηκε –εσκεμμένα- από τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία. Και αυτό είναι έργο των ταξικών αγωνιστικών σχημάτων και συνδικαλιστών. Η 48ωρη απεργία 6-7 Μάη και η Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στις 8 Μάη, πρέπει να αποτελέσουν ένα τριήμερο αγώνα ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα. Αγώνα με ταξικό περιεχόμενο, συνέχεια και προοπτική νίκης. Τέτοιον αγώνα, που αρμόζει στον γιορτασμό της μεγάλης γιορτής της εργατικής τάξης, της Πρωτομαγιάς!

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα νέα αντιλαϊκά μέτρα ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης! Κάτω τα μνημόνια, παλιά και νέα!
  • ΕΞΩ από ΕΕ και ΝΑΤΟ - ΕΞΩ το ΔΝΤ από τη χώρα - ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ!
  • ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ των ΛΑΩΝ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους λαούς και στους πρόσφυγες!
  • ΕΝΑΝΤΙΑ στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, το φασισμό και την καπιταλιστική εκμετάλλευση!