Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Κάλεσμα σε συγκέντρωση κατά του 6ου στόλου

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!
ΕΞΩ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ TRUMAN ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ!

Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία του αεροπλανοφόρου USS H.TRUMAN στο λιμάνι της Σούδας. Μια προκλητική παρουσία απέναντι στα φιλειρηνικά και αισθήματα φιλίας για τους γειτονικούς λαούς του λαού μας. Η παρουσία των 6000 ράμπο στην πόλη ήρθε να μας θυμίσει για άλλη μια ακόμη φορά πως ονειρεύονται οι ιμπεριαλιστές, αλλά και οι ντόπιοι «άρχοντες» να αξιοποιήσουν τις ομορφιές του τόπου μας. Να γίνουμε δηλαδή υπηρέτες των κάθε λογής ράμπο και η πόλη να μετατραπεί σε νέα Τρούμπα. Γιατί το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο, όπως και όλα τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία που καταπλέουν πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα στον κόλπο της Σούδας δεν είναι κρουαζιερόπλοια. ΄Εχουν επιχειρησιακές-πολεμικές αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου, του Περσικού Κόλπου και αλλού μαζί με τα άλλα νατοϊκά πλοία. Δολοφονούν λαούς, καταστρέφουν χώρες, ερημώνουν περιοχές οδηγούν στην προσφυγιά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων.
Η αποθράσυνση των αμερικάνων ράμπο, όπως καταγράφηκε και με τη χθεσινοβραδινή επίθεση σε συμπολίτη μας και την κλοπή του ΤΑΧΙ, φανερώνει, ότι μας αντιμετωπίζουν όπως οι κατακτητές. Η αποθράσυνση βασίζεται και στην ετεροδικία που ισχύει για τους αμερικάνους της βάσης, να μην δικάζονται δηλαδή στην Ελλάδα για κανένα αδίκημα.
Σε μια περίοδο, που, το ΝΑΤΟ διευρύνει την παρουσία του στην ανατολική Μεσόγειο, οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία στην περιοχή μας πολλαπλασιάζοντας τις φωτιές του πολέμου και μια σειρά χώρες, όπως Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ουκρανία, Αίγυπτος, Λιβύη, Παλαιστίνη μετρούν τις πληγές τους από την ιμπεριαλιστική θηριωδία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων του συστήματος δένει όλο και πιο σφιχτά το λαό και τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε επικίνδυνους φιλοπόλεμους δρόμους Απλόχερα παραχωρεί γη και ύδωρ, μετατρέπει τον τόπο σε ορμητήριο των φονιάδων μεγαλώνοντας τους κινδύνους να γίνουμε κρέας στα κανόνια τους.
Η μόνη διέξοδος για το λαό μας και για τους λαούς της γύρω περιοχής είναι να δυναμώσει το μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Να δυναμώσει η φιλία των λαών. Να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και της εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Για να φύγουν οι ξένες βάσεις απ’ τον τόπο μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε δημοκράτη και συλλογικότητα την Πέμπτη 23 Ιούνη στις 7.30μ.μ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για να καταγγείλουμε τη νέα προκλητική παρουσία του 6ου στόλου στην πόλη μας. Γιατί ο λαός και οι αγώνες του δεν εξαγοράζονται με τα ματωμένα δολάρια των δολοφόνων.
Χανιά, 22-06-2016

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ