Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία διοργανώνει μια σειρά δράσεις για το ξεπούλημα του Ελληνικού. Το Σαββάτο 1 Οκτωβρίου κλιμάκια της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. θα περιοδεύσουν στο Ελληνικό με προκήρυξη σε μια προσπάθεια ανάδειξης του θέματος στους κατοίκους της περιοχής. Το άλλο Σάββατο προετοιμάζεται συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ελληνικού. Παράλληλα θα αναρτηθούν πανό στην περιοχή.

Η προκήρυξη που μοιράζεται:



ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Κλείσιμο μαγαζιών…
Απόλυση χιλιάδων εργαζομένων…
Έρχεται η ανάπτυξη!

Υπερψηφίστηκε την Τετάρτη 21/9 από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την παραχώρηση του Ελληνικού, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία ξεπουλήματος που ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πλέον επικυρώθηκε από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με στήριξη όλης της αστικής αντιπολίτευσης ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ).

Η άθλια κατάσταση την οποία βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που χαράσσουν ΕΕ και ΔΝΤ και εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση. Η «αξιοποίηση» του Ελληνικού αποτελεί κομμάτι της πολιτικής αυτής, όντας στην πραγματικότητα ένα από τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου Μνημονίου. Η διευρυμένη συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων στη Βουλή αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο για να καταλάβει κανείς ότι η « επένδυση » αυτή δεν αφορά το λαό, αλλά απεναντίας είναι εχθρική προς τα συμφέροντά του.

Αντί ο χώρος αυτός να παραδοθεί στο λαό ως ελεύθερος και πλήρως προσβάσιμος χώρος πρασίνου, αυτό που προβλέπεται είναι η δημιουργία ξενοδοχειακών και τουριστικών εγκαταστάσεων, μεγάλων εμπορικών κέντρων τύπου “Mall”, πολυτελών κατοικιών, κέντρων διασκέδασης, καζίνου(!), ιδιωτικών νοσοκομείων και πανεπιστημίων, ακόμα και… ουρανοξυστών!

Η λειτουργία αυτής της νέας ιδιωτικής πόλης θα είναι ανταγωνιστική προς τις ήδη υπάρχουσες οικονομίες των παρακείμενων περιοχών και όχι μόνο. Πολλά μαγαζιά που υπάρχουν ήδη δε θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν την «Αθηναϊκή Ριβιέρα» με αποτέλεσμα να βάλουν λουκέτο, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία αντισταθμίζοντας πλήρως τις υποσχέσεις περί νέων θέσεων εργασίας που ευαγγελίζονται οι υποστηρικτές του σχεδίου. Δεν έχει κανείς παρά να κάνει μια βόλτα στη Λ. Βουλιαγμένης αλλά και στις τοπικές αγορές των γύρω περιοχών για να παρατηρήσει την «ανάπτυξη» λουκέτων που έχει φέρει το Mall του Αγ. Δημητρίου.

Ο λαός των γύρω περιοχών, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι αλλά και όλοι όσοι οδηγούνται στον οικονομικό θάνατο από την πολυδιαφημιζόμενη επένδυση του Ελληνικού, οφείλουν να συγκροτήσουν ένα μαζικό κίνημα αντίστασης που θα βάλει τέλος στα σχέδια ξεπουλήματος, τσιμεντοποίησης αλλά και οικονομικού μαρασμού ολόκληρων περιοχών.