Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Καταγγελία των τρομοκρατικών προσαγωγών στη Σάμο

Καταγγέλλουμε τις προσαγωγές 14 αγωνιστών που επισκέφθηκαν το Κέντρο κράτησης προσφύγων Σάμου, το μεσημέρι του Σαββάτου 22/10. Η κίνηση αυτή, να επισκεφθούν το χώρο όπου κρατούνται φυλακισμένοι και σε άθλιες συνθήκες 2.300 ξεριζωμένοι απ΄ τις χώρες που κατέστρεψε ο ιμπεριαλισμός, να επικοινωνήσουν μαζί τους και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, θορύβησε ιδιαίτερα τις αστυνομικές αρχές και τους πολιτικούς της προϊστάμενους. Γι' αυτό επιδίωξαν την ποινικοποίησή της, προσάγοντας τους αγωνιστές με το πρόσχημα της «εξακρίβωσης στοιχείων». Φροντίζοντας ταυτόχρονα να δηλώσουν με σαφήνεια ότι η είσοδος στο κέντρο απαγορεύεται, ότι «εκεί ισχύουν οι νόμοι της Ε.Ε.» (!!!) κι ότι απαγορεύεται και το μοίρασμα προκηρύξεων σχετικού περιεχομένου χωρίς άδεια, ακόμα και στους δρόμους! Δεν έλειψαν οι απειλές για… χειροπέδες και «αυτόφωρο», με συμμετοχή και του εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών. Αλλά και η μεταφορά τους με κλούβα απ΄ το «διοικητήριο» του κέντρου όπου κρατούνταν, στο Αστυνομικό Τμήμα Σάμου, στο οποίο κρατήθηκαν για μια ακόμα ώρα, παρόλο που οι περισσότεροι είχαν δώσει ταυτότητες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής των προηγούμενων, στη ρότα της φασιστικοποίησης της πολιτικής του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Μπροστά στα αδιέξοδα που έχει βρεθεί - αυτή κι η άρχουσα τάξη - καταφεύγει στην ωμή καταστολή και στην τρομοκρατία ενάντια στο λαό. Έχοντας αποδεχθεί και εφαρμόζοντας την αντι-προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και φυλακίζοντας χιλιάδες πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους οποίους ταυτόχρονα θεωρεί «βάρος» και «πρόβλημα», δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο τη «συνάντηση» του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας με τους πρόσφυγες. Όταν μάλιστα ο δρόμος της διεξόδου γιαυτούς – έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες - είναι κοινός! Αυτός της αντίστασης και της διεκδίκησης για ζωή και δικαιώματα. Όπως κοινοί είναι και οι εχθροί τους: Η άρχουσα τάξη κι ο ιμπεριαλισμός! Την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον εκπρόσωπο των αμερικάνων φονιάδων Ομπάμα, επιδιώκει την ποινικοποίηση της ουσιαστικής και πολιτικής αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

Κάτω ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος!

Κοινός αγώνας ελλήνων προσφύγων και μεταναστών για ανθρώπινες συνθήκες ζωής, δουλειά, περίθαλψη, παιδεία, για δικαιώματα και ελευθερίες!

23/10/2016