Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Πανσαμιακή εξόρμηση και πρωτοβουλίες της ΛΑ-ΑΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Με βάση και το κάλεσμα της Γραμματείας για πανελλαδική αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική εξόρμηση και καμπάνια συγκλήθηκε στο Καρλόβασι την Τετάρτη 24-2 η Συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης- ΑΑΣ.
Στη Συνέλευση συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο την πολλαπλή ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, την εμπλοκή της χώρας και μιας σειράς τοπικών δυνάμεων σε αυτήν στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΕΕ από τη μια και Ρωσίας από την άλλη. Επισημάνθηκαν οι επιπτώσεις της κατάστασης αυτής στα Βαλκάνια και εντός της ΕΕ και ιδιαίτερα η απόφαση στρατιωτικής απόβασης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Μια απόφαση που εκτιμήθηκε ότι συνιστά κλιμάκωση των πολεμικών κινδύνων για τους λαούς και τις χώρες της περιοχής, μια απόφαση που –με τη συνέργεια της κυβέρνησης που υπηρετεί πιστά το δόγμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας- μετατρέπει ολόκληρο το Αιγαίο σε «πλωτή βάση» των Αμερικανονατοϊκών.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Χανιά: Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Η συγκλονιστική εικόνα των προσφύγων που κατακλύζουν τα νησιά, τα λιμάνια, τις εθνικές οδούς και τα συνοριακά περάσματα της χώρας μας, αποκαλύπτουν ένα μονάχα κομμάτι της φρίκης, της ανείπωτης δυστυχίας και της καταστροφής που προκαλεί χρόνια τώρα ο αδιάκοπος πόλεμος των ιμπεριαλιστών.
Ακόμη και τώρα που ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑ και από δίπλα οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. μιλάνε για ανακωχή στη Συρία, στην ουσία προετοιμάζονται για το ξαναμοίρασμα ολάκερης της γύρω περιοχής, στο πλαίσιο του παγκόσμιου ανταγωνισμού τους.
Η υπερδραστηριότητα τον τελευταίο καιρό της βάσης της Σούδας και του Π.Β.Κ. και η κατάληψη του Αιγαίου από το νατοϊκό στόλο, είναι ξεκάθαρο πως εξυπηρετεί την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην περιοχή. Η χώρα μας εμπλέκεται επικίνδυνα στην κλιμακούμενη σύγκρουση Δύσης- Ρωσίας. ΝΑΤΟ - Ε.Ε. και Ρωσία είναι φονιάδες και ληστές των λαών και σαν τέτοιοι που είναι ανάλογα αντιμετωπίζουν και τους πρόσφυγες, που είναι τα θύματα του πολέμου τους.
Χωρίς καθυστερήσεις οφείλουμε να βγούμε στο δρόμο για να εκφράσουμε ενεργά την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες απαιτώντας να φύγει ο νατοϊκός στόλος από το Αιγαίο και να πάψει να χρησιμοποιείται η βάση της Σούδας για την υπηρέτηση του ιμπεριαλιστικού πολέμου…
Αποφασιστικά να μπούμε στον αγώνα για τη συγκρότηση μετώπου των λαών φραγμό στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

Χανιά 26-2-2016

Ανακοίνωση της Γραμματείας

Συνεδρίασε την Τετάρτη 24/2/16 η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Συζητήθηκε η τρέχουσα πολιτική κατάσταση κι αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην καμπάνια που ξεκίνησε η Συνεργασία, μια πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική καμπάνια, καθώς και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Μια καμπάνια, την οποία οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή, οι οξυμένες ενδο-ιμπεριαλιστικές κόντρες, η εγκατάσταση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο κι οι αυξημένοι κίνδυνοι που εγκυμονούν όλα αυτά για τους λαούς, την κάνουν ιδιαίτερα επίκαιρη. Παράλληλα με το συνεχιζόμενο δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, αυτών των θυμάτων του πολέμου που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές, και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στήνουν γιαυτούς.
Αποφασίστηκε η συμμετοχή με μπλοκ της Συνεργασίας στη διαδήλωση της Τετάρτης 2 Μάρτη, στην Αθήνα ενάντια στις ΝΑΤΟϊκες δυνάμεις, στις 6 μμ στα Προπύλαια με κατεύθυνση τα γραφεία της Ε.Ε. και την αμερικάνικη πρεσβεία. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην προπαγάνδιση και τη μαζικοποίηση της κεντρικής Εκδήλωσης – Συζήτησης της ΛΑ-ΑΑΣ, την Παρασκευή 4 Μάρτη 7μμ στην ΑΣΟΕΕ.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Συνεδρίαση της Γραμματείας

Η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας 
θα συνεδριάσει 
την Τετάρτη 24/2, στις 7:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο - καφέ
Εκτός των Τειχών, Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική καμπάνια και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες


Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διεξάγει την επίθεση στο δικαίωμα του λαού στην ασφάλιση και στη σύνταξη, συνεχίζοντας τη συνολικότερη επιβολή των «μνημονίων» και των αντιλαϊκών μέτρων που απαιτούν ΕΕ και ΔΝΤ…

…οι κίνδυνοι που εγκυμονεί για το λαό μας και τους άλλους λαούς η πολεμική ανάφλεξη στη Συρία, στη Μέση Ανατολή, και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και συνολικότερα το ανέβασμα του θερμομέτρου των ενδο-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, αυξάνονται!

Η χώρα εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στα ΝΑΤΟϊκά πολεμικά σχέδια, ενώ τα κύματα των ξεριζωμένων προσφύγων απ' τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συνεχίζονται αμείωτα. Φονικά «ναυάγια», καταστολή, εξαθλίωση και στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι αυτά που τους περιμένουν.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική καμπάνια και καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, το πρώτο 15ήμερο του Μάρτη.

Την Παρασκευή 4 Μάρτη 2016 
διοργανώνει κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα, 
στις 7μμ στην ΑΣΟΕΕ, 
Αμφιθέατρο Β

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στο νομό μας, όποτε υπάρχει κινητοποίηση (απεργιακή συγκέντρωση, διαδήλωση κλπ), υπάρχουν ταυτόχρονα δυο έως και τρία διαφορετικά καλέσματα. Αν εξαιρέσουμε την τελευταία απεργία όπου υπήρχαν τρία, στο νομό συνηθίζουν να υπάρχουν δυο:
  • ένα στην Πλατεία Δημαρχείου (κάποια σωματεία, κυρίως δημοσίου, παλιά η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής ΛΑ-ΑΑΣ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ), που γίνεται μετά από την μη ανταπόκριση σε κάλεσμα για κοινή συγκέντρωση-πορεία
  • και άλλο ένα του ΠΑΜΕ στον Πεζόδρομο, με τα σωματεία που ελέγχει
Σίγουρα το φαινόμενο αυτό είναι αρνητικό και κατανοούμε τον προβληματισμό κάθε καλοπροαίρετου δημοκράτη και κάθε αγωνιστή, κάθε λαϊκού ανθρώπου του τόπου μας για το ζήτημα του διαχωρισμού των εργαζομένων σε διαφορετικές πορείες-πλατείες κλπ.
Σε σχέση με αυτά η ΛΑ-ΑΑΣ έχει να θέσει τα εξής:

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση για τους αγρότες στο Ηράκλειο

Παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης -ΑΑΣ και της "Πρωτοβουλίας υποστήριξης του αγώνα των αγροτών", πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου το απόγευμα της Πέμπτης.
Τότε δηλ. που οι αγρότες από το Ηράκλειο και το Λασίθι θα αναχωρούσαν με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά και κατόπιν για το αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
Με πανό και προκηρύξεις (ΛΑ-ΑΑΣ και Πρωτοβουλίας) και με συζητήσεις με τον κόσμο δηλώσαμε την συμπαράστασή μας στο αγώνα των αγροτών. Θέσαμε το ζήτημα ότι το σχέδιο για το ασφαλιστικό - φορολογικό αποτελεί ταφόπλακα για την φτωχομεσαία αγροτιά, πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση με την στήριξη όλου του πολιτικού προσωπικού.
Ταυτόχρονα, προβάλαμε την άποψη ότι μόνο με την ενίσχυση των λαϊκών αγώνων μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή λαίλαπα, στην πολιτική των μνημονίων ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου. Ο μόνος δρόμος για να μη περάσει η αντιασφαλιστική επιδρομή. Ο αγροτικός κόσμος δεν πρέπει να συμμετάσχει στο διάλογο απάτη.
Νίκη στον αγώνα τους σημαίνει μια πρώτη νίκη του λαού στην κατεύθυνση ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών. Σημαίνει ότι ο λαός αποκτά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Η συμμετοχή των αγροτών από την Κρήτη στο Σύνταγμα αναμένεται μεγάλη.

Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΔΕΝ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Καθώς η αγροτιά βρίσκεται για τέταρτη εβδομάδα στους δρόμους αντιμετωπίζοντας την κυβερνητική αναλγησία και τις κάθε λογής φασιστικές προκλήσεις από τους ακροδεξιούς τραμπούκους, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η συγκυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου, αμήχανη μπροστά στην αποφασιστική αγωνιστική στάση των αγροτών, επικαλείται τώρα τον δήθεν «διάλογο». Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Τσίπρας χρησιμοποίησε το τέχνασμα της πρόσκλησης σε διάλογο σε μια προσπάθεια να σπάσει το μέτωπο των αγροτών και να αποδυναμώσει τα μπλόκα τους, ενόψει της κινητοποίησης τους στην Αθήνα και επιμένοντας στην αντιαγροτική πολιτική των Μνημονίων και της ΚΑΠ. Μία πολιτική που επιτάσσουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και εφαρμόζει η δουλοπρεπής κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Νίκη στον αγώνα της αγροτιάς!

Ασφάλιση - Σύνταξη για όλο το λαό!
Να ανατραπεί η αντιασφαλιστική επίθεση!

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί:

Την Παρασκευή12 Φλεβάρη στις 5:00 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Σύνταγμα.

 Το Σάββατο 13 Φλεβάρη στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Σύνταγμα.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Κάλεσμα για παρέμβαση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία πραγματοποιεί μαζική παρέμβαση στο λαό, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες και ενάντια στον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης την 
Πέμπτη 11 Φλεβάρη, στις 6:30 μ.μ.  στην Πλατεία Νίκης
(Τριγωνάκι Ζαρντίν, οδός Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

Τη δημιουργία των λεγόμενων «hot spots» σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Λέρο και δύο ακόμα λεγόμενων «Κέντρων Μετεγκατάστασης» στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης και στο στρατόπεδο «Στεφανάκη» στο Σχιστό, επισπεύδει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της αντι-μεταναστευτικής πολιτικής των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. στην οποία υποτάσσεται και εφαρμόζει απόλυτα. Τα κέντρα αυτά κατ’ ευφημισμό ονομάζονται «ανοικτά κέντρα φιλοξενίας» (με… «προδιαγραφές» Ε.Ε., όπως δηλώνει κι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας), ενώ στην πραγματικότητα είναι πρόχειρες εγκαταστάσεις για τον εγκλεισμό χιλιάδων προσφύγων σε συνθήκες στρατοπέδων, προκειμένου να μειωθεί η μεταναστευτική ροή προς την Ε.Ε. Την ευθύνη τους μάλιστα αναλαμβάνει ο στρατός και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Βλέπετε, η «τύχη» που επιφυλάσσουν οι ιμπεριαλιστές στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που λόγω της δικής τους πολιτικής ξεριζώθηκαν, είναι είτε ο εγκλεισμός τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, είτε η λεγόμενη «επαναπροώθησή» τους (η απέλασή τους δηλαδή), είτε η υπερεκμετάλλευση και το ξεζούμισμά τους. Είτε ακόμα και ο … πνιγμός τους στα λεγόμενα «ναυάγια».

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ανταπόκριση από το μπλόκο της Ηγουμενίτσας

Την Κυριακή 31/1 εκατοντάδες αγρότες του νομού Θεσπρωτίας (περίπου 400) συμμετείχαν στο μπλόκο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής συντονιστικής επιτροπής. Η συγκέντρωση ήταν η πιο μαζική από όλες τις μέρες στο λιμάνι από την προηγούμενη Κυριακή όπου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις. Η Λαϊκή Αντίσταση παρευρέθηκε στη συγκέντρωση με πανό και μοίρασε την προκήρυξη της ενημερώνοντας ταυτόχρονα για την απεργία της Πέμπτης σε μία προσπάθεια να συνδεθούν οι αγροτικοί αγώνες με εκείνους όλου του λαού για να μην περάσει το νέο έκτρωμα.

Kάλεσμα για την απεργία της 4ης Φλεβάρη

Να μην περάσει η νέα αντιασφαλιστική επίθεση!
Όλοι στη γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη!
Η Λαϊκή Αντίσταση  - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί στις 11:00 π.μ. Χαλκοκονδύλη και Πατησίων

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό στη Ξάνθη

Το Σάββατο 30 Γενάρη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, η εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης για το ασφαλιστικό.
Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Μάνος, ο οποίος αφού έκανε μια αναδρομή στους όρους και τους αγώνες που οδήγησαν στην κατάκτηση της ασφάλισης, εξήγησε αναλυτικά τους λόγους που θεωρούμε ότι αυτή είναι καθολικό κοινωνικό δικαίωμα και τόνισε ότι η υπεράσπιση, διεύρυνση ή απώλεια της κατάκτησης αυτής είναι ζήτημα ταξικών συσχετισμών, ταξικής αντιπαράθεσης και πάλης.
Η συζήτηση που ακολούθησε επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα, όπως στο εργατικό κίνημα της μεταπολίτευσης, τις εκρήξεις και τις κρίσεις του, τη σχέση οικονομικού και πολιτικού αγώνα, αμυντικών και επιθετικών αιτημάτων κλπ.

Η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. στο μπλόκο του Ισθμού

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας από την Αθήνα συμμετείχε την Κυριακή 31 Γενάρη στο μπλόκο του Ισθμού στην Κόρινθο για συναντηθεί με τους αγρότες της περιοχής, να αφουγκραστεί από κοντά την αγωνία τους και -κυρίως- για να εκδηλώσει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση των εργαζομένων της ΛΑ-ΑΑΣ στους αγώνες της αγροτιάς.
Το κλίμα, αρχικά φιλύποπτο απέναντι στο συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα της παρέμβασης, έγινε κάπως πιο «ήπιο» στη συνέχεια, όταν -με υπομονή και επιμονή- διεκδικήσαμε την παρουσία μας εκεί και μετά από αρκετές συζητήσεις σε πηγαδάκια, οι αγρότες στην πλειοψηφία τους, κατάλαβαν τον ειλικρινή σκοπό της συμμετοχής μας στην κινητοποίησή τους. Στη συνέχεια μάλιστα, μας δόθηκε βήμα να απευθύνουμε χαιρετισμό και να δηλώσουμε τη συναγωνιστική μας διάθεση. Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε αρκετά μαζί τους, τόσο για τα δικά τους ζητήματα, όσο και για τα κοινά, για όλη την κοινωνία, προβλήματα και για την ανάγκη να συναντηθούν ενόψει της πανεργατικής απεργίας της 4ης Φλεβάρη, η ξεσηκωμένη αγροτιά με την εργατιά, που παλεύει παράλληλα αλλά και μαζί ενάντια στην επίθεση που όλοι δεχόμαστε.