Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ!

Ο νέος κύκλος της αντιλαϊκής επίθεσης, που αποτελεί «προαπαιτούμενο» για την δεύτερη «αξιολόγηση» της εφαρμογής των μέτρων του τρίτου μνημονίου, βρίσκεται «προ των πυλών».Στη πρώτη γραμμή της επίθεσης βρίσκονται τα εργασιακά δικαιώματα .
Τόσο οι πρόσφατες δηλώσεις και οι ανακοινώσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΣΕΒ όσο και το υπόμνημα «διαπραγμάτευσης» του Υπουργείου Εργασίας προς στην «Επιτροπή ειδικών για τα εργασιακά», που φέρει και την υπογραφή των ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνουν πως ετοιμάζεται από το φθινόπωρο μια εκτεταμένη εργασιακή, λεγόμενη «μεταρρύθμιση» που επιδιώκει να πλήξει πολύ βαθύτερα τα δικαιώματα στη δουλειά, στο μισθό και στο μεροκάματο, στη συνδικαλιστική δράση. Στο στόχαστρο της βρίσκονται οι σημερινοί περιορισμοί στις ομαδικές απολύσεις, ο κατώτατος μισθός και ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, οι συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία και οι συνδικαλιστικές κατακτήσεις.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση συνεδρίασης της Γραμματείας

Συνεδρίασε την Παρασκευή 15 Ιούλη η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις της περιόδου στον κόσμο και στη χώρα -εξελίξεις πολλές και ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους λαούς- αποτέλεσμα της όξυνσης των ενδο-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της επίθεσης. Έγιναν αναφορές στο Brexit, συζητήθηκε το θέμα της πρόσφατης συνόδου του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, της δολοφονικής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας (η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία δεν είχε γίνει ακόμα γνωστή), και αποφασίστηκε να εκδοθούν ανακοινώσεις της Συνεργασίας για τα ζητήματα αυτά. Αποφασίστηκε επίσης να εκδοθεί ανακοίνωση σχετικά με τα ζητήματα της επίθεσης στους εργαζόμενους και στο λαό στη χώρα μας, μπροστά και στο νέο γύρο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά του, με αιχμή τα εργασιακά.
Τη συνεδρίαση απασχόλησαν επίσης ζητήματα απολογισμού της κίνησης της Συνεργασίας, των σχημάτων στη Λ.Α.-Α.Α.Σ. σε γειτονιές, ενώ διατυπώθηκαν σκέψεις και προτάσεις με στόχο την αναβάθμιση της δράσης της Συνεργασίας, για το διάστημα μετά το καλοκαίρι.
19/7/16

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία δείχνει την αύξηση των κινδύνων για τους λαούς της περιοχής μας!

Οι αντιθέσεις και οι κόντρες που υπάρχουν μέσα στους κόλπους της τουρκικής αστικής τάξης κι όλου του στρατιωτικο-πολιτκού της πλέγματος, οι οξύνσεις και οι κρίσεις που δημιουργούν, στο πλαίσιο πάντα της εξάρτησής της απ΄ τους ιμπεριαλιστές, οδήγησαν στην απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης-16ης Ιούλη. Μια απόπειρα σοβαρή, αιματηρή, με πολλά θύματα, βομβαρδισμούς και συγκρούσεις, η οποία παρά την αποτυχία της ανεβάζει σοβαρά το βαθμό επικινδυνότητας της κατάστασης τόσο για το λαό της Τουρκίας, όσο και για όλους τους λαούς της περιοχής. Μιας κατάστασης πολεμικής και ρευστής, απ’ το Κουρδιστάν και μέχρι τη Συρία και το Ιράκ, απ΄ τη Μεσόγειο μέχρι την Ουκρανία, σκληρών ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας), όξυνσης των περιφερειακών διενέξεων και διχασμού των κυρίαρχων δυνάμεων της Τουρκίας. Η ενδοαστική διαμάχη στη γειτονική χώρα, εξελίσσεται με σίγουρη την εμπλοκή ιμπεριαλιστών, μ΄ όποιο τρόπο κι αν αυτή εκφράζεται.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Σύνοδος Βαρσοβίας 2016: Η λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ επιτίθεται!

Η πάλη για την ανάπτυξη αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, είναι όρος αποτίναξης της ιμπεριαλιστικής καταπίεσης και βαρβαρότητας για τους λαούς.

Η πρόσφατη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία χαρακτηρίστηκε από ορισμένους σαν η πιο σημαντική σύνοδος της δολοφονικής αυτής συμμαχίας μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Στις αποφάσεις της περιλαμβάνεται ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων.
Κύριο ζήτημα που απασχόλησε τη συνόδο είναι η «αντιμετώπιση της ρώσικης επιθετικότητας» όπου σχετικά πάρθηκαν αποφάσεις για την παραπέρα κλιμάκωση της περικύκλωσης της Ρωσίας με ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης με τη Ρωσία και ιδιαίτερα στις Βαλτικές Χώρες και την Πολωνία. Επιπρόσθετα αποφασίστηκε η βελτίωση της λειτουργίας της λεγόμενης «Πυραυλικής Ασπίδας» με βάσεις στη Ρουμανία, στην Πολωνία καθώς και η δημιουργία υποδομών που συνδέονται με τη χρήση πυρηνικών όπλων σε μια καταστροφική αναμέτρηση. Άλλωστε στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων της συνόδου του ΝΑΤΟ δηλώνεται η ετοιμότητα του να χρησιμοποιήσει εκτός απο συμβατικά και πυρηνικά όπλα.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ

Μέσα σε διάστημα μόλις 18 μηνών η Γαλλία δέχτηκε ένα τρίτο δολοφονικό χτύπημα απ’ τις λεγόμενες δυνάμεις του ISIS. Με μια ενέργεια φασιστικού τύπου, πάνω από 80 αθώοι γάλλοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 200 είναι τραυματίες, αρκετοί απ’ αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση. Το μαζικό αυτό φρικιαστικό έγκλημα, οι στυγνές δολοφονίες τόσων αθώων και ανυποψίαστων ανθρώπων από «τυφλή επίθεση» με φορτηγό, δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται απερίφραστα από κάθε δημοκράτη, προοδευτικό και αριστερό άνθρωπο.
Ταυτόχρονα όμως το μακελειό στη Νίκαια αναδεικνύει με ένα κατηγορηματικό τρόπο τη κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι λαοί αλλά και όλη η ανθρωπότητα. Μια περίοδο που χαρακτηρίζεται απ’ την πιο άγρια όξυνση της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, απ’ τη πιο άγρια όξυνση των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων, την οποία πληρώνουν οι λαοί με το πιο βάρβαρο τρόπο σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Συνεδρίαση της Γραμματείας

Η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας 
θα συνεδριάσει 
την Παρασκευή 15/7 , στις 8:00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο - καφέ
Εκτός των Τειχών, Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια