Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Εκδήλωση-Συζήτηση της ΛΑ-ΑΑΣ Θεσπρωτίας

Εκδήλωση-Συζήτηση, την Δευτέρα 24-04-2017, 8.00μμ, «ΠΑΝΘΕΟΝ»

Μνημόνια, «αξιολόγηση», νέα φτώχεια, πόλεμοι, ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και η απάντηση του κινήματος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για άλλη μια φορά έχει συνθηκολογήσει πλήρως και αποδεχθεί τις απαιτήσεις των δανειστών. Η δεύτερη αξιολόγηση, εκτός απροόπτου, πλησιάζει στο τέλος της, με «προληπτική» νομοθέτηση αντιλαϊκών μέτρων για μετά το 2018 (περικοπές συντάξεων, μείωση και αφορολόγητου, πώληση μονάδων της ΔΕΗ, εργασιακά). Νέα βάρβαρα μέτρα έρχονται να προστεθούν στα παλιά, αυξάνοντας κι άλλο τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση του λαού μας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει την εφαρμογή των μέτρων για μετά το 2019 - εκλογικό έτος- εάν εξακολουθεί να είναι κυβέρνηση. Γι αυτό ψάχνει, απεγνωσμένα, για άλλοθι και προσχήματα, επιστρατεύει επικοινωνιακά τεχνάσματα (αντίμετρα) και καταφεύγει σε ακατάσχετη ψευδολογία.



Με την συνεχή παράταση της «διαπραγμάτευσης» οι δανειστές κλιμακώνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς τους, απαιτώντας όλο και πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Παράλληλα, στο «φόντο» της «διαπραγμάτευσης» και με αφορμή το «ελληνικό χρέος», εκδηλώνεται σκληρός ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ (ΔΝΤ) και σ΄ αυτούς της Ε.Ε., ειδικά της Γερμανίας. Όσον αφορά, όμως, την επιβολή σκληρών αντιλαϊκών μέτρων στον ελληνικό λαό, οι δανειστές συμφωνούν και έχουν την ίδια σκληρή, επιθετική γραμμή.

Η λαϊκή υπομονή εξαντλήθηκε, η λαϊκή αγανάκτηση φουσκώνει.
Απέναντι στη κατάσταση αυτή τα κροκοδείλια δάκρυα της ΝΔ και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, που συμφωνούν με τα μέτρα και που πιέζονται «από έξω» και πιέζουν την κυβέρνηση για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια εκμετάλλευσης της λαϊκής αγανάκτησης για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους.

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος που σιωπά και κρατά σε αδράνεια τα συνδικάτα, υπονομεύει την αντίσταση των εργαζομένων ενάντια στη επερχόμενη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα. Η απάντηση σ’ αυτήν δεν μπορεί να είναι παραταξιακές παρελάσεις τύπου ΠΑΜΕ, αλλά αντίθετα επιβάλλεται να υπάρξει η όσο το δυνατόν πιο πλατιά και μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού.

Την ίδια στιγμή και ελάχιστο χρόνο αφότου ο Τράμπ ανέβηκε στην προεδρία των ΗΠΑ η κυβέρνηση του ενεργοποιεί τα πολεμοκάπηλα σχέδια της, εξαπολύοντας νέα επίθεση του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Συρία, πράγμα που οξύνει συνολικά τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, κύρια μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας.

Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν. Οι φλόγες του αυξάνουν τους κινδύνους για όλους τους λαούς της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και για την δική μας χώρα και τον λαό μας. Τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ έχουν ορμητήριο τη βάση της Σούδας, της οποίας την επέκταση ζήτησε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. Αυτή η πραγματικότητα αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνη είναι η εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, όπως τη διαφήμισαν ξετσίπωτα πρόσφατα Καμένος και Κοτζιάς στα απανωτά ταξίδια τους στις ΗΠΑ.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!
Η συνεχιζόμενη φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τα επικίνδυνα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στο Αιγαίο συνθέτουν μια ζοφερή εικόνα. Ο βασικός παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει την εικόνα αυτή είναι η μαζική αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική-αντικαπιταλιστική πάλη του λαού τόσο στην Ελλάδα όσο και στις γειτονικές χώρες.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί την εργατική τάξη τους άνεργους και τη νεολαία να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες τους. Με μαζικές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, απεργίες και διαδηλώσεις να ανατρέψουν το κλίμα της υποταγής, της σύγχυσης και να αποδείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή.

• Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα
• Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
• Καμία εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις