Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΟΞΥΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ! ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

Ελάχιστο χρόνο αφότου ο Τράμπ ανέβηκε στην προεδρία των ΗΠΑ η κυβέρνηση του ενεργοποίησε τα πολεμοκάπηλα σχέδια της εξαπολύοντας πυραύλους «Τομαχόκ» από αμερικανικά καταδρομικά στο έδαφος της Συρίας. Κλιμακώνοντας τους καταχτητικούς πολέμους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή πυρπολεί την περιοχή χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα το χτύπημα με τοξικά αέρια στην Συριακή επαρχία Ιντλίπ. Αξιοποιώντας αυτό το σκοτεινό γεγονός και στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ΗΠΑ-Ρωσίας ο οποίος συνεχίζεται και οξύνεται και μετά την ανάληψη Τραμπ, ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και από κοντά του οι άλλες δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπαθούν να δώσουν μια νέα αιματηρή ώθηση στις καταχτητικές βλέψεις τους στην Μέση Ανατολή, που έχουν συναντήσει εμπόδια με την παρεμβολή του ρώσικου ιμπεριαλιστικού παράγοντα, ο οποίος ενίσχυσε εκεί την στρατιωτική παρουσία του και στήριξε την κυβέρνηση Ασάντ. Οι πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ μπαίνουν σε λειτουργία, ο Τραμπ διατάζει στρατιωτικά πλήγματα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι «δεν ζητήσαμε την άδεια της Ρωσίας», η Ρωσία μιλά για «αμερικανικά πλήγματα με κατασκευασμένα προσχήματα» και «καλοστημένο πολιτικό σόου» των χωρών της Δύσης και με όλα αυτά ανεβαίνει η ένταση στον αμερικανορώσικο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, εγκυμονώντας επικίνδυνες εξελίξεις.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες μέρες μετά την παραπάνω επίθεση και οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές προχώρησαν στη ρίψη της πιο ισχυρής – μη πυρηνικής – βόμβας που διαθέτουν, στο Αφγανιστάν. Μια κίνηση καθαρά επίδειξης δύναμης, κύρια προς την ανταγωνίστρια Ρωσία. Για ν΄ ακολουθήσει η πλεύση της πολεμικής αρμάδας του αμερικάνικου ναυτικού προς την Κορεατική χερσόνησο και οι απειλές για χτύπημα στη Βόρεια Κορέα. Απειλές που εμπλέκουν άμεσα σε μια τέτοια αντιπαράθεση, τόσο τη Ρωσία όσο και την Κίνα.

Ενώ η νέα πολεμική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία ανάβει μεγαλύτερες φλόγες στη Μέση Ανατολή, καθώς και το Ισραήλ και η Τουρκία τάσσονται υπέρ της στρατιωτικής δράσης - φλόγες που αυξάνουν τους κινδύνους και όλους τους λαούς της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και για την δική μας χώρα και τον λαό μας – πολεμικές κινήσεις σαν τις παραπάνω ανεβάζουν το παγκόσμιο θερμόμετρο της αντιπαράθεσης. Και εγκυμονούν για όλους τους λαούς, τεράστιους κινδύνους να μετατραπούν σε κρέας για τα κανόνια, προς όφελος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και συμφερόντων.

Μπροστά στις νέες επικίνδυνες εξελίξεις μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στην Συρία και στο Αφγανιστάν και το ανέβασμα των αντιπαραθέσεων των ιμπεριαλιστών παγκόσμια, ο λαός μας καλείται να υψώσει δυνατά την δική του φωνή καταγγελίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και να δυναμώσει το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Να καταγγείλει τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μαζί με όλες τις κυβερνήσεις των χωρών του Νότου, έδωσε κάλυψη στην αμερικάνικη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Να καταγγείλει τις «διευκολύνσεις» που παρέχει και τις νέες στρατιωτικές βάσεις που τάζει στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Να θέσει στην πρώτη γραμμή της πάλης του τα αιτήματα:

• ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
• ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ!
• ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
• Να αντιταχθούμε σε κάθε ενέργεια και στην πολιτική της κυβέρνησης, που μετατρέπουν την χώρα μας σε στήριγμα των πολεμικών εφορμήσεων των ΗΠΑ!

23.4.17