Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Παρέμβαση της ΛΑ - ΑΑΣ Ηρακλείου για την Ηριάννα

Παρέμβαση καταγγελίας στην εκδικητική και άδικη απόφαση του Εφετείου αναστολών για την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής της Ηριάννας. Η απόφαση αυτή έρχεται να δώσει ακόμη ένα χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και στις ελευθερίες τους. Δείχνει τη διάθεση του συστήματος (μέσω των θεσμών) να τελειώνουν μια και καλή με ότι έχει σχέση με δικαιώματα (άσυλο, απεργίες, διαδηλώσεις κλπ) και να επιβάλει κλίμα φασιστικοποίησης. Το γεγονός αυτό προστίθεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τη νεολαία τους εργαζόμενους το λαό συνολικά (μαθητοδικεία -  αγροτοδικεία - καταδίκες αγωνιστών) να τους υποτάξει και να περάσει την αντιδραστική της πολιτική χωρίς αντιστάσεις. Απόφαση που για μια ακόμη φορά αναδεικνύει την αναγκαιότητα αντίστασης στην πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας και της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Απέναντι σ’ όλα αυτά ο λαός πρέπει να βγει στο προσκήνιο, να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να συνολικοποιήσει τις αντιστάσεις του. Ενάντια σε λογικές ανάθεσης και αυταπατών ότι κάποιοι άλλοι θα τα κάνουν για εμάς χωρίς εμάς.
Η ΛΑ - ΑΑΣ Ηρακλείου συμμετέχει στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 20 Ιούλη στις 7:30μμ στο κέντρο της πόλης που διοργανώνουν φορείς και συλλογικότητες και καλεί το δημοκρατικό λαό του Ηρακλείου να συμμετέχει μαζικά.
Να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στη δουλειά και τη ζωή. Κάτω η πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας.

Ακολουθεί η προκήρυξη:


Να αποφυλακιστεί άμεσα η Ηριάννα
Κάτω η πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ηρακλείου καταγγέλλει την εκδικητική και προκλητικά άδικη απόφαση για την Ηριάννα Β. Λ. και στον Περικλή Μ. που εξέδωσε το πενταμελές εφετείο αναστολών Αθήνας, απορρίπτοντας, με ψήφους 3-2, το αίτημα για αναστολή της ποινής τους. Πρόκειται για μια ποινή που στηρίχτηκε σε αλλοιωμένο γενετικό υλικό που δεν είναι επιστημονικά αποδεκτό, όπως επιβεβαίωσαν και οι επιστήμονες που κατέθεσαν στη δίκη.

Αυτή η άδικη και αντιδραστική απόφαση του δικαστηρίου έρχεται να δώσει ακόμη ένα χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα, στις κοινωνικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, επιβάλλοντας ένα αντιδραστικό καθεστώς ποινικοποίησης και καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρά-τησης, με στόχο την ισοπέδωση ακόμη και των θεμελιωδών λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική δικαστική απόφαση όχι μόνο προσβάλλει και υπονομεύει τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος, αλλά επιπλέον δείχνει ότι στόχος του πολιτικού συστήματος της οικονομικής ολιγαρχίας και της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας είναι «να μπουν στο γύψο» τα δικαιώματα της λαϊκής αντίστασης στην πολιτική της πείνας, της ανεργίας, της λαϊκής εξαθλίωσης, της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας και του εκφασισμού της δημόσιας ζωής, να ποινικοποιηθεί το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση, να καταργηθεί το άσυλο, να στοχοποιηθεί ο αντιστεκόμενος «εχθρός λαός».

Με αυτήν την αντιδραστική απόφαση της …τυφλής,
κατά τα άλλα δικαιοσύνης, το αστικό σύστημα δείχνει περίτρανα την πολιτική του βούληση να αναβαθμίσει τα εργαλεία και τις μεθόδους δίωξης, με μοναδικό στόχο να εκφοβίσει όποιον τολμά να αμφισβητήσει και να αντισταθεί στην κυρίαρχη πολιτική της ντόπιας πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών προστατών της. Διευκολύνεται έτσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περάσει την αντιδραστική της πολιτική χωρίς αντιστάσεις, τρομοκρατώντας τη νεολαία τους εργαζόμενους το λαό συνολικά, με τα μαθητοδικεία, τα αγροτοδικεία και γενικώς τις καταδίκες αγωνιστών

Επιπλέον η απαράδεκτη δικαστική απόφαση επιβάλλεται
σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει «γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας για την υλοποίηση των πολεμικών τους σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή και εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Σε μια περίοδο που το 4ο μνημόνιο καταργεί όποιο εργασιακό δικα-ίωμα έχει απομείνει, και που η απόφαση του Αρείου Πάγου ότι «η μη καταβολή δεδουλευμένων δε συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας» δείχνει πόσο πιστή είναι η αστική δικαιοσύνη στην επιβολή της αντιλαϊκής καταιγίδας Κυβέρνησης-Ε-Ε-Δ.Ν.Τ-Ν.Α.ΤΟ.

Η πολιτική των διώξεων, της ποινικοποίησης των απεργιών και συνολικά των αγώνων, η στοχοποίηση των συνδικαλιστών, η περιστολή των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής κλπ δείχνουν τους στόχους της κυρίαρχης πολιτικής που είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπε-ριαλιστών κηδεμόνων της (ΕΕ-Η.Π.Α)


Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική ο λαός πρέπει να βγει στο προσκήνιο, να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να συνολικοποιήσει τις αντιστάσεις του, ενάντια στη λογική της ανάθεσης και της παραίτησης.

Η υπόθεση της υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων αφορά όλο το λαό και τη νεολαία Είναι συνδεμένη με τη διεκδίκηση των αναφαίρετων δικαιωμάτων για σταθερή και μόνιμη δουλειά, μόρφωση, υγεία, ασφάλιση, περίθαλψη, αξιοπρεπή διαβίωση, ειρήνη και διεθνιστική αλληλεγγύη.
✓Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας. Και την απαλλαγή της από κάθε κατηγορία.
Καταδικάζουμε την αντιδραστική πολιτική της κατασκευής ενόχων, με σκευωρίες.
✓Κάτω τα χέρια απ’ τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες.
✓Κάτω η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ