Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΛΑ - ΑΑΣ Θεσπρωτίας: «Έξοδος στις αγορές» με ματωμένα πλεονάσματα και εργασιακό μεσαίωνα

Τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση και διάφοροι ξένοι οίκοι πανηγυρίζουν για τη μεγάλη «έξοδο της χώρας στις αγορές». Τα ψέματα όμως πίσω από τις χαρούμενες τοποθετήσεις τους είναι πολλά! Ξέρουν όλοι τους πολύ καλά πως με την «έξοδο» αυτή, η επίθεση στο λαό θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Ούτε θα έρθει φυσικά τέλος των μνημονίων και της βαρβαρότητας μέσω αυτή της «εξόδου», αφού με το 4ο Μνημόνιο ψηφίστηκαν ήδη προληπτικά μέτρα και για τις επόμενες δεκαετίες.

Η αλήθεια

Η αλήθεια είναι πως το δημόσιο χρέος εκτός από εργαλείο-μοχλό για να βαθαίνει η εξάρτηση της χώρας από Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, αποτελεί και επιπλέον πεδίο για τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς. Και κάθε φορά ο λαός μας γίνεται μάρτυρας μιας διαδικασίας - που ενώ οι κυβερνήσεις υποτίθεται πως διαπραγματεύονται - ο μεταξύ τους ανταγωνισμός οδηγεί σε επιπλέον μέτρα σε επιπλέον δανεισμό, σε παραπάνω εξάρτηση και παραπάνω επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του.

Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση, άξιος συνεχιστής των προηγούμενων, όπως υποσχέθηκε και με την «επιστολή προθέσεων» προς την πρόεδρο του ΔΝΤ Λαγκάρντ, ετοιμάζεται να πάρει και άλλα, όποια προαπαιτούμενα μέτρα της ζητηθούν, για λογαριασμό του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, να φορτώσει επιπλέον βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού, έπειτα από αυτή τη δήθεν έξοδο στις αγορές.
Η αλήθεια είναι πως εκείνο που καθημερινά βιώνει ο λαός μας είναι η διαρκής φτώχεια και η αύξηση της στρατιάς των ανέργων, η αβαστάχτη φορομπηξία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι μισθοί των 300-400 ευρώ, η καρατόμηση των συντάξεων, οι απολύσεις, η μαζική μετανάστευση νέων επιστημόνων, η καταστροφή της φτωχομεσαίας αγροτιάς, η διάλυση Υγείας-Παιδείας-Πρόνοιας, τα λουκέτα, η καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Αυξάνουν τους κινδύνους

Εκτός όμως από το χτύπημα στον «εχθρό λαό», η κυβέρνηση, συνεχίζει και αναβαθμίζει ένα άλλο παράλληλο «μνημόνιο» που τρέχει διαρκώς … Αυτό της πρόσδεσης «με τα μπούνια» στο φονικό άρμα του ΝΑΤΟ. Αυτό της παράδοσης του Αιγαίου, της Κρήτης (Σούδα) και όποιας άλλης περιοχής χρειαστεί ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός για τους σχεδιασμούς του στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για βάθεμα της πολιτικοστρατιωτικής εξάρτησης της χώρας από τον πιο επικίνδυνο ιμπεριαλισμό για τον πλανήτη, την ώρα μάλιστα που αιματοκυλά λαούς στην περιοχή (Συρία κλπ), που οξύνονται οι ανταγωνισμοί των διαφόρων ιμπεριαλιστών. Αυτοί είναι που τροφοδοτούν την ένταση, αυξάνουν τους κινδύνους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και προωθούν νέα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο. Μόνον η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια αυτά.

Ο μόνος δρόμος είναι …

Απέναντι στη συνέχιση της επίθεσης και μπροστά στους κινδύνους που αυξάνονται για το λαό μας και για τους λαούς της περιοχής, οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός έχουν μόνο έναν δρόμο. Την «έξοδο» στους αγώνες και στη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων τους. Την οργάνωση ενός πανεργατικού- παλλαϊκού αγώνα, την πάλη για δημιουργία εστιών αντίστασης παντού και την πάλη για ειρήνη στην περιοχή.
Για να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα, στην εξαθλίωση, στον πόλεμο και στον μεσαίωνα που χτίζουν κάθε μέρα με τις δικές τους «εξόδους στις αγορές».

• ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ
• ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΔΝΤ
• ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ
• ΕΞΩ ΝΑΤΟ - ΒΑΣΕΙΣ - ΕΕ - ΔΝΤ