Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ! ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

Η Nuriye Gülmen και ο Semih Özakça εκπαιδευτικοί από την Τουρκία βρίσκονται προφυλακισμένοι και υπόδικοι, θύματα κι αυτοί των φασιστικών μέτρων της κυβέρνησης Ερντογάν. Ο λόγος είναι η άρνησή τους ν' αποδεχτούν τις απολύσεις τους που εντάσσονται στο κύμα απομάκρυνσης και διώξεων περισσότερων από 100.000 εργαζομένων με εργοδότη το κράτος. Κύμα που συνεχίζεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περυσινού Ιουλίου. Η απεργία πείνας την οποία πραγματοποιούν μέρες έχει μετατρέψει - όπως οι ίδιοι λένε – «την πείνα που ήθελαν να τους καταδικάσουν σε αντίσταση».

Από τις 9/3/17 που ξεκίνησαν αυτή τη μορφή αντίδρασης η υγεία τους έχει κλονιστεί. Ταυτόχρονα έδωσε το έναυσμα για μαζικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στη Τουρκία και το Κουρδιστάν με αιτήματα την αποφυλάκιση και την επιστροφή τους στη δουλειά, το σταμάτημα των διώξεων-απολύσεων και την επαναπρόσληψη των δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και απολύθηκαν και τον τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε από το καθεστώς με πρόσχημα την απόπειρα πραξικοπήματος. Στη χώρα μας Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες έχουν προχωρήσει σε ανάλογης μορφής διαμαρτυρία εδώ και μέρες στα Προπύλαια.


Δεν είναι πρωτόγνωρα πράγματα αυτά για την γειτονική μας χώρα. Το κυνηγητό των δημοκρατικών και προοδευτικών μαζών και βέβαια των αριστερών και κομμουνιστικών οργανώσεων μετρά ήδη κοντά πέντε δεκαετίες από την αμερικανοστήριχτη χούντα του Εβρέν το 1980. Πολύ περισσότερο σήμερα που μαίνεται η ενδοαστική διαμάχη και που χρησιμοποιείται ως πρώτης τάξης ευκαιρία για εκκαθάριση των πολιτικών αντιπάλων, κυρίως βέβαια των αριστερών και κομμουνιστών που αποτελούν τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για την ντόπια αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές πάτρωνές της.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα δίκαια αιτήματα των απεργών πείνας! Στο πρόσωπό τους εκφράζουμε τη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στον αγώνα των λαών της Τουρκίας για δημοκρατία, ανεξαρτησία και σοσιαλισμό. Ενάντια στη φασιστική πολιτική των απαγορεύσεων, των διώξεων και των απολύσεων. Ενάντια στην αντιδραστική πολιτική μιας άρχουσας τάξης, του κράτους της και των πολιτικών της εκφραστών που διεκδικεί ρόλο περιφερειακής δύναμης σε μια περιοχή που ήδη φλέγεται κάτω από τις πολεμικές επεμβάσεις και ανταγωνισμούς των συγκρουόμενων ιμπεριαλιστών, κυρίως ΗΠΑ και Ρωσίας.

Απαντάμε με τη σφυρηλάτηση της φιλίας των λαών Ελλάδας, Τουρκίας, Κουρδιστάν ενάντια στους κοινούς εχθρούς, τους ιμπεριαλιστές και τους πολέμους τους, τις αντιδραστικές αστικές τάξεις και την εκμετάλλευσή τους. Και διατρανώνουμε τη θέλησή μας να προχωρήσουμε τη συγκρότηση του κοινού μετώπου των λαών ως απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ιμπεριαλιστική θηριωδία.

• ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ - ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ! 
• ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ!
• ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ
18.ΟΟ  ΚΑΜΑΡΑ


Θεσσαλονίκη 16 Οκτωβρίου 2017
la-aas.blogspot.gr