Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Τα δις για τα F16 και η αναβάθμιση των βάσεων υπονομεύουν την Ειρήνη και την Ανεξαρτησία

Έμπρακτα η κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται ολοένα και περισσότερο με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ. Προσφέρει επέκταση και συνεχή αναβάθμιση των βάσεων και μετατροπή ολάκερου του Ελλαδικού χώρου σε πολεμικό τους ορμητήριο. Ευθυγραμμίζεται με τα ενεργειακά και γεωπολιτικά σχέδια των ΗΠΑ και οικοδομεί αντιδραστικές συμμαχίες με το σιωνιστικό και φιλοπόλεμο Ισραήλ και το φασιστικό καθεστώς της Αιγύπτου.

Όλα αυτά για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των ισχυρών της αστικής τάξης που ποντάρουν σε γερές μπίζνες δίπλα σε ξένα μονοπώλια από τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο. Η κυβέρνηση με τη στήριξη και την πίεση της Ν.Δ. θέλει ιδιαίτερα στη συγκυρία να υπηρετήσει τον ανταγωνισμό της ελληνικής αστικής τάξης με την τουρκική αστική τάξη για όμορους ρόλους στην ευρύτερη περιοχή, από τα Βαλκάνια έως τη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Αυτός ο αντιδραστικός ανταγωνισμός είναι σε κάθε περίπτωση επικίνδυνος για τους λαούς, πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση ενισχύει τη δυνατότητα παρέμβασης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από τις ΗΠΑ και η ενίσχυση του καθεστώτος των βάσεων του θανάτου, βάζουν συστηματικά τη χώρα μας στη διακεκαυμένη ζώνη του πολέμου. Αυτό σε μια εποχή που ο πόλεμος ιδιαίτερα στην περιοχή μας και όχι μόνο υποδαυλίζεται συστηματικά από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται συνεχώς.

Όλη αυτή η πραγματικότητα εκδηλώθηκε κατά τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Τραμπ στις ΗΠΑ. Με τις δημόσιες τοποθετήσεις του Τραμπ αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα ο κυνισμός του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και η επικίνδυνη πορεία των εξελίξεων. Ταυτόχρονα η Λαγκάρντ σε σύμπνοια με τους ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. ζητά γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης με δεδομένο το νέο πακέτο των αντεργατικών – αντιλαϊκών προαπαιτούμενων.

Ο Τραμπ, αφού επαίνεσε τον Τσίπρα για τη συμβολή του στην επιβολή της φτώχειας και της εξαθλίωσης στο λαό και αφού ζήτησε παραπέρα αναβάθμιση της σπουδαίας για τα φονικά σχέδια των ΗΠΑ βάση της Σούδας……, ζήτησε ωμά και κυνικά και 2,4 δις για αναβάθμιση των F16 για να υπηρετούνται αποτελεσματικά οι συμμαχικές νατοϊκές επιχειρήσεις.

Επικίνδυνες εξελίξεις και προκλήσεις που χρειάζονται απάντηση από την πλευρά των λαϊκών δυνάμεων. Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα η κοινή δράση μπορεί νε εμπνεύσει τη νεολαία και το λαό σε νέους κύκλους αγώνων που είναι εφικτοί και αναγκαίοι για ν’ ακουστεί ξανά και δυνατά.

  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
  • ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΣ ΓΙΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
  • ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ


Πρωτοβουλία Αντίστασης
Χανιά 19-10- 2017

protovouliantistasis.blogspot.com