Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Οι δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες «βούτυρο στο ψωμί» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των επεμβάσεων, του πολέμου και της καταστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων
Μόνη απάντηση το δυνάμωμα του μαζικού αντιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος!


Το δολοφονικό χτύπημα στη πρωτεύουσα του Βελγίου από τις τυφλές επιθέσεις του ISIS, που ήλθαν να προστεθούν στις προηγούμενες ανάλογες στη Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες, τροφοδότησε ξανά μέσα στην Ευρώπη, στο όνομα της «ασφάλειας», μια κλιμάκωση της πολιτικής του τρόμου, της αστυνομοκρατίας, της δράσης των μυστικών υπηρεσιών ακόμα και της ενεργοποίησης του στρατού.
Αν, από τη μια, αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις προκαλούν την αποδοκιμασία και πρέπει να καταδικαστούν, από την άλλη, δεν μπορεί να μην σημειώσουμε τα «κροκοδείλια δάκρυα» των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για τα εγκλήματα του σκοταδιστικού μορφώματος που λέγεται ISIS, που οι ίδιοι το δημιούργησαν, το στήριξαν και το εξόπλισαν για να εξυπηρετήσουν και προωθήσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια τους στη Μέση Ανατολή.

Το νέο δολοφονικό χτύπημα καθώς σημειώθηκε σε μια χρονική στιγμή όπου η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με ένα τεράστιο προσφυγικό κύμα που προέρχεται από τις χώρες που έχουν καταστρέψει οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, σε μια περίοδο όπου η ΕΕ υψώνει τείχη ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, δίνει «λαβή» για να «νομιμοποιηθεί» και να γίνει ακόμα πιο άγρια και επιθετική η απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Έρχεται να ρίξει «νερό στο μύλο» των φασιστικών και ακροδεξιών δυνάμεων, να ενισχύσει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.
Ταυτόχρονα προσφέρει «άλλοθι» τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για να συνεχίσουν και εντείνουν την πολιτική του αιματοκυλίσματος των λαών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ονομάζοντας την «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»,για να πάρουν παραπέρα μέτρα «θωράκισης» της Ευρώπης, για να πολλαπλασιάσουν τα αντιδημοκρατικά μέτρα στο εσωτερικό των χωρών της Ευρώπης, για να ενισχύσουν την πολιτική των φρακτών και του στρατωνισμού των προσφύγων και των μεταναστών.
Ακριβώς, προς αυτή την αντιδραστική κατεύθυνση, η διεθνής κυρίαρχη αστική προπαγάνδα αξιοποιεί τώρα το δολοφονικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να κρύψει τους αληθινούς υπαίτιους των εξελίξεων :τους ιμπεριαλιστές που μέσα στη συνεχιζόμενη μεγάλη κρίση στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα και στο πλαίσιο της οξυνόμενης διαπάλης τους για σφαίρες επιρροής, κλιμακώνουν την πολιτική των επεμβάσεων και του πολέμου, φτωχοποιώντας και ερειπώνοντας χώρες, καταδικάζοντας στο θάνατο και στη προσφυγιά τους λαούς τους.
Στις εξελίξεις αυτές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκλωβισμένη μέσα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στις ασφυκτικές πιέσεις που της ασκούν το προσφυγικό και οι μνημονιακές δεσμεύσεις της, κινείται σε γραμμή επικίνδυνης ευθυγράμμισης με την πολιτική της ΕΕ ενάντια στις ελευθερίες των λαών, στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, σε γραμμή ευθυγράμμισης με τις υπαγορεύσεις του ιμπεριαλιστικού «κουαρτέτου»,σε γραμμή εμπλοκής με τις επιχειρήσεις και τα σχέδια του ΝΑΤΟ.
Ο λαός μας καλείται να αντισταθεί στη πολιτική που επιχειρεί να πλήξει πιο βαριά τα δημοκρατικά δικαιώματα και να επιβάλει στους λαούς της Ευρώπης να ζουν μέσα σε μια γενικευμένη αστυνομοκρατία, μέσα σε ένα σχεδόν «καθεστώς πολιορκίας» σε μια Ευρώπη με σιδερόφραχτα σύνορα.
Να αντισταθεί στο ρατσισμό και στη ξενοφοβία, στη πολιτική που στρώνει το δρόμο στις ακροδεξιές δυνάμεις, στον εθνικισμό και στον φασισμό.
Να αντισταθεί στην πολιτική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.
Να αντισταθεί στην πολιτική της υποτέλειας και της εμπλοκής της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Υπερασπίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες του λαού.
Μένουμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες.
Δυναμώνουμε το μαζικό κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο. Για να φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Ενώνουμε τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του λαού μας με τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες των άλλων λαών για δημοκρατία, ειρήνη, ανεξαρτησία.