Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης στο στρατόπεδο του Σκαραμαγκά - Σάββατο 21/4

Σε συνέντευξη τύπου καλούσε σήμερα (Πέμπτη 19/5) η Πρωτοβουλία Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων για να παρουσιάσει τη πρωτοβουλία της για κινητοποίηση στο στρατόπεδο πρσφύγων του Σκαραμαγκά. Από τη συνέντευξη είναι το βίντεο που ακολουθεί:




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης, οι πρόσφυγες εξακολουθούν να ζουν κάτω από ασύλληπτες συνθήκες απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής, κι αυτό αποτυπώνεται ήδη στα νησιά, στον Πειραιά, στη Μαλακάσα, στο Σχιστό, στο Ελληνικό, ενώ λόγω του εγκλωβισμού και της στέρησης οποιασδήποτε προοπτικής, το κλίμα οξύνεται. Το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, εκκενώνεται με αργούς ρυθμούς, προωθώντας τους πρόσφυγες στις αξιοθρήνητες εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά. Να θυμίσουμε πως πρόκειται για ελεύθερους ανθρώπους (σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης) που αναζητούν διέξοδο και ανθρώπινο άσυλο από τις βόμβες και την καταστροφή που προκαλούν τα ισχυρά «πολιτισμένα» κράτη, που βάλθηκαν να «προστατέψουν» δήθεν τη Συρία απ’ την κυβέρνηση του Άσαντ και το ISIS που οι ίδιοι δημιούργησαν. Οι υποκινητές των πολέμων, ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία παριστάνουν σήμερα τους τιμητές και τους υπερασπιστές του δικαίου και της δημοκρατίας, την ίδια στιγμή που και στους δικούς τους λαούς επιβάλλουν τη φτώχεια και την καταπίεση.
Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει και να στοιβάξει σε κέντρα και στρατόπεδα όλον αυτό τον κόσμο, αδιαφορώντας για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και ανεξάρτητα αν δεν πληρούνται βασικές προϋποθέσεις ανθρώπινης διαβίωσης, καταδικάζοντας καθημερινά δεκάδες χιλιάδες να δίνουν μάχη επιβίωσης με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης (κακής ποιότητας φαγητό και νερό, ανυπαρξία υγειονομικής περίθαλψης και φαρμάκων, κλπ.), των ληγμένων εγγράφων διακίνησης και πάνω απ’ όλα την αδιανόητη ελεγχόμενη κράτηση. Αυτή είναι η απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, όπως τελικά διαμορφώθηκε από τη συμφωνία-ταφόπλακα μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας (που προσυπόγραψε και η ελληνική πλευρά) και όπως τελικά την εφαρμόζει η υποτελής κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. Αυτή είναι η συμφωνία που επικύρωσε τελικά τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν προς τις χώρες προορισμού, νομιμοποιώντας τις παράνομες μαζικές «επαναπροωθήσεις» στην Τουρκία. Οι καθημερινές απεγνωσμένες απόπειρες των παγιδευμένων στην Ειδομένη, συναντούν την άγρια καταστολή, αντιμετωπίζονται με πρωτοφανή βαρβαρότητα ως εχθροί-εισβολείς.
Ο λαός μας στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες, γιατί τους νιώθει σαν δικό του κομμάτι. Κι αυτή η σπουδαία έκφραση αλληλεγγύης πρέπει να μετατραπεί σε μια μυριόστομη μαζική φωνή καταγγελίας του συνεχιζόμενου εγκλήματος και αυτών που το προκαλούν και το στηρίζουν. Να εκδηλωθεί πλατιά, σ’ όλη τη χώρα, ένα μαζικό αντιπολεμικό-αντιμπεριαλιστικό κίνημα. Για να σταματήσει το ματοκύλισμα στη Συρία! Για να σταματήσουν οι επεμβάσεις και οι βομβαρδισμοί! Για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να ξαναγυρίσουν ασφαλείς στην πατρίδα τους και να πάρουν τη ζωή στα δικά τους χέρια! Γιατί οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
Καλούμε οργανώσεις και συλλογικότητες, σωματεία και επιτροπές κατοίκων, το λαό της περιοχής, να συμμετέχουν στην:

Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης στο στρατόπεδο του Σκαραμαγκά, για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στο δράμα των προσφύγων σαν αποτέλεσμα των πολέμων που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές στην περιοχή, το Σάββατο 21 Μάη στις 10:30 πμ.

Συγκέντρωση στο «Περίπτερο» στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου

Η αλληλεγγύη μας να μη γίνει ξέπλυμα της ντροπής τους!
Όσο δεν παλεύουμε ενάντια στις αιτίες, το αποτέλεσμα θα γίνεται όλο και χειρότερο!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

12.5.2016
Πως θα πάμε:
Το "Περίπτερο" του δήμου Χαϊδαρίου βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου λίγο μετά τη γέφυρα του Σκαραμαγκά.
Λεωφορεία:
Από Αθήνα: Πλ. Κουμουνδούρου Α16 κ Γ16
Από Πειραιά: Πλ. Καραϊσκάκη 845 (μέσω Λ. Θηβών) κ 871 (μέσω Λ. Σχιστού)
Από ΜΕΤΡΟ Αγ. Μαρίνα: 876 κ 866
Στάση Σκαραμαγκά (μετά το χώρο συγκέντρωσης)