Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Συγκέντρωση & διαδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. νοτίων προαστίων για να τιμήσουμε το Κάστρο του Υμηττού

Σάββατο 14/5 στις 10.30 πμ στην Πλατεία Υμηττού

Συμπληρώνονται 72 χρόνια από τις 28 Απρίλη του 1944, τότε που οι τρεις ΕΠΟΝίτες του ΕΛΑΣ της Αθήνας, ο διμοιρίτης Δημήτρης Αυγέρης και οι μαχητές Κώστας Φολτόπουλος και Θάνος Κιοκμενίδης, αντιμετώπισαν παλικαρίσια 7 ολόκληρες ώρες 200 χιτλερικούς και ταγματασφαλίτες και, αφού τους προξένησαν μεγάλες απώλειες, έπεσαν σαν ήρωες. Οι τρεις αγωνιστές, με την αντίστασή τους, κουρέλιασαν το σιδερόφρακτο ναζιστικό προσωπείο στο απόρθητο κάστρο του Υμηττού. Στο κάστρο του Υμηττού προστέθηκε μια ακόμα λαμπρή σελίδα στην ιστορία του λαού μας, που εμπνευσμένος από τις επαναστατικές κομμουνιστικές ιδέες, αντιστάθηκε και τελικά ταπείνωσε τις δυνάμεις του φασισμού απ’ τη μια άκρη ως την άλλη στη χώρα μας.
Η πράξη αυτή αποτελεί και σήμερα ένα σημαντικό φάρο για τον αγώνα που καλείται να διεξαγάγει ο Λαός μας, ενάντια στην ΕΕ, στο ΔΝΤ και τους ντόπιους υποτελείς τους.

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία για να τιμήσει τον ηρωικό αγώνα των Επονιτών καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Υμηττού το Σάββατο 14/5 στις 10.30 και πορεία στο Κάστρο του Υμηττού