Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Συνέλευση της ΛΑ – ΑΑΣ Νοτίων Προαστίων την Κυριακή 2 Απριλίου

Την Κυριακή 2 Απριλίου στις 6:30 μ.μ. τα μέλη και οι φίλοι της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Νοτίων Προαστίων θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για να κουβεντιάσουν στο «στέκι της Χαραυγής» (Πεντέλης 12) στο δήμο Δάφνης Υμηττού.

Στην συνέλευση θα συζητηθούν:

1. Οι αποφάσεις του Πανελλαδικού Συντονιστικού για τις πολιτικές εξελίξεις και την λειτουργία - κατευθύνσεις της ΛΑ - ΑΑΣ.

2. Απολογισμός και προγραμματισμός της δράσης.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΗ στις 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαβεβαιώνει, αλλά και οι λεγόμενοι «θεσμοί» αφήνουν να εννοηθεί, ότι η συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης» βρίσκεται στην τελική ευθεία. Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αν τελικά οι ιμπεριαλιστές, με δεδομένους τους ανταγωνισμούς τους, τελικά ανάψουν το πράσινο φως για το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης τις αμέσως επόμενες μέρες ή θα αφήσουν να κυλήσει κι άλλος χρόνος. Το σίγουρο είναι, ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να φέρει ένα νέο πακέτο δυσβάστακτων μέτρων στις πλάτες του λαού που πλησιάζει τα 4 δις ευρώ και φυσικά δεν θα είναι το τελευταίο. Σ’ αυτό δεν έχουμε καμιά αμφιβολία.

Η κυβέρνηση, όλα τα κόμματα του συστήματος, ο ΣΕΒ και οι ιμπεριαλιστές, όλοι συναινούν, ότι οι «μεταρρυθμίσεις» θα πρέπει να επιταχυνθούν, γιατί έχουν καθυστερήσει!!

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Αθήνα: κάλεσμα για τη Πέμπτη 6/4

 
Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε συγκέντρωση και πορεία, την Πέμπτη 6 Απρίλη, στις 6:30 μ.μ. στην Ομόνοια ενάντια στην επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων και "μνημονίων" από ΕΕ-ΔΝΤ-Κυβέρνηση.

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
στη συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Δυτικών Συνοικιών.
Την Τετάρτη 5 Απρίλη στις 7μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ 12, λεωφορεία 32, 32 Α, 21 στάση σχολείο).
Στην συνέλευση θα συζητηθούν:
1. Οι αποφάσεις του Πανελλαδικού Συντονιστικού για τις πολιτικές εξελίξεις και την λειτουργία - κατευθύνσεις της ΛΑ - ΑΑΣ.
2. Απολογισμός και προγραμματισμός της δράσης.

ΛΑΡΙΣΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΠΕΜΠΤΗ 30/3, 19.30, ΕΛΜΕ
για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου
ενάντια στα νέα μέτρα

Τις μέρες που διανύουμε, ζούμε από τη μία την άγριες διαθέσεις των ιμπεριαλιστών για νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα του λαού μας και από την άλλη τα ψέμματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τάχα καλύτερες μέρες μετά το τέλος της αξιολόγησης.

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, την προσπάθεια να γίνει το μαύρο άσπρο, είναι ξεκάθαρο ότι για μια ακόμη φορά οι κόκκινες γραμμές κατέρρευσαν και ο “έντιμος συμβιβασμός” προμηνύει νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Καταγγελία για τις φασιστικές προκλήσεις στα Σεπόλια

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετέχει στην αντιφασιστική διαδήλωση στα Σεπόλια. Σάββατο 1η Απρίλη, 12:00 μ., στο σταθμό του Μετρό Σεπολίων.

Το τελευταίο διάστημα στα Σεπόλια οι προκλήσεις των φασιστών της «Χρυσής Αυγής» και παραφυάδων της έχουν ενταθεί, στοχοποιώντας συλλογικότητες και αγωνιστές, με το σκίσιμο αφισών και το γράψιμο συνθημάτων, απειλητικών προς την Αριστερά.

Αποκορύφωμα αυτών των προκλήσεων ήταν ο βανδαλισμός της μοτοσυκλέτας του αγωνιστή και μέλους της «Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Πλάτωνα και Σεπολίων» Δημήτρη Καττή, «καταθέτοντας» μάλιστα και την υπογραφή τους με τα σύμβολά τους στον τοίχο.

Δε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους! ΕΞΩ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

Η επελαύνουσα βαρβαρότητα είναι αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα για όλη την ανθρωπότητα, ακόμα και αν η σημερινή φάση του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου δημιουργεί ρευστότητα σε μια σειρά μέτωπα.

ΗΠΑ και Ρωσία, Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, Κίνα εξοπλίζονται ξανά σαν αστακοί, απειλούν με πυρηνικά, αναδιατάσσουν τις συμμαχίες τους και τελικά συγκρούονται καταστρέφοντας χώρες και μακελεύοντας λαούς. Ιδιαίτερα η κόντρα Δύσης-Ρωσίας σε όλο το τόξο από τη Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια μέχρι την Συρία και ευρύτερα τη Μέση Ανατολή έχει δώσει μόνο τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς,εκατομμύρια ξεριζωμένου πρόσφυγες και απειλεί με νέους μεγαλύτερους κύκλους αίματος τους λαούς.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ξάνθη: Κοινή δράση ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 22 και την Κυριακή 26 Μάρτη δύο συσκέψεις που κάλεσε η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ στην Ξάνθη. Η συσκέψεις αυτές έγιναν ενόψει των νέων αντιλαϊκών μέτρων που εξυφαίνονται στις λεγόμενες διαπραγματεύσεις με του "θεσμούς" και με στόχο να επιτευχθεί η κοινή δράση ανάμεσα σε πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις και αγωνιστές και να ενισχυθεί η κατεύθυνση της αντίστασης και διεκδίκησης στο κίνημα. Η Λαϊκή Αντίσταση επιδίωξε, και ως ένα βαθμό το πέτυχε, αυτές οι συσκέψεις να γίνουν πλατιά γνωστές (γι αυτό διακίνησε το κάλεσμα σε εργασιακούς χώρους και το έδωσε στα ΜΜΕ) και να μην είναι μια τυπική διαδικασία, τόσο ως προς τη συμμετοχή, όσο και ως προς τη συζήτηση.

Αφίσα & παρέμβαση στη Καρδίτσα ενάντια στα νέα μέτρα

Σε έκδοση αφίσας και μαζική αφισοκόλληση στην πόλη προχώρησε η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. Καρδίτσας με στόχο να αναδείξει την ανάγκη κινηματικής απάντησης στα επερχόμενα αντιλαϊκά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης.

Είχε προηγηθεί πρόταση-κάλεσμα της ΛαϊκήςΑντίστασης-ΑΑΣ προς πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες και ανένταχτους αγωνιστές για κοινή σύσκεψη-συζήτηση με σκοπό να υπάρξει κοινή δράση ενάντια στα νέα μέτρα. Ήταν η πρώτη τέτοια σύσκεψη που έγινε στην πόλη μας μετά από πολλούς μήνες και παρότι η συμμετοχή ήταν αρκετά ικανοποιητική, δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες κινηματικές δράσεις όπως πρότεινε η ΛΑ-ΑΑΣ.

Με πρόταση των υπόλοιπων δυνάμεων, αποφασίστηκε να πάμε σε δεύτερη σύσκεψη («για να διασφαλιστούν καλύτεροι όροι μαζικότητας» κλπ) στη οποία νέα σύσκεψη όμως δεν εμφανίστηκε κανένας από όσους την πρότειναν.

Με βάση αυτά, η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. προχώρησε αυτόνομα την παρέμβαση η οποία και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα. Παράλληλα επιμένει στην πρότασή της και θα πάρει νέες πρωτοβουλίες για κοινή δράση ευρύτερων δυνάμεων ώστε να ευνοηθούν μαζικές λαϊκές αντιδράσεις και να υπάρξει κινηματική απάντηση στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης που ετοιμάζουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ.

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Συνέλευση στις Ανατολικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ σας καλεί στη συνέλευσή της που θα γίνει τη Τετάρτη 5-4-2017 στις 7:00 μ.μ. στη Δέρκων 32, Κάτω Τούμπα
Θέματα της Συνέλευσης θα είναι:
1. Συζήτηση των κειμένων του Πανελλαδικού Συντονιστικού για τις πολιτικές εξελίξεις και τη Λειτουργία-Κατευθύνσεις της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας.
2. Αποτίμηση και Προγραμματισμός της δράσης μας

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ)
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

• Με μαζική παρουσία εργαζόμενων και νεολαίων και πλούσια συζήτηση πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής (Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου) της ΛΑ-ΑΑΣ το Σαββατοκύριακο 18-19 Μάρτη στην Αθήνα.
Οι εκπρόσωποι από τα σχήματα της ΛΑ-ΑΑΣ στις διάφορες περιοχές της χώρας μετέφεραν μια ουσιαστική εικόνα από τη λειτουργία των σχημάτων, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της, ενώ συνέβαλαν στο να ξεδιπλωθεί μια ευρύτερη πολιτική συζήτηση για τις εξελίξεις στο διεθνές και εσωτερικό πεδίο, την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την ένταση και το βάθεμα της επίθεσης των δυνάμεων του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού ενάντια στην εργατική τάξη και τους λαούς.

ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΝΕΟΙ ΓΥΡΟΙ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Η κυβέρνηση με τη στήριξη της Ν.Δ. και όλου του αστικού πολιτικού προσωπικού κοροϊδεύουν συστηματικά για τις καλύτερες μέρες μετά το τέλος της αξιολόγησης και κυρίως τρομοκρατούν για να πειθαναγκάσουν το λαό να υποταχτεί στα νέα μνημόνια «σωτηρίας» του. Οι «θεσμοί» του ιμπεριαλισμού (Ε.Ε.- ΔΝΤ) για λογαριασμό ντόπιου και ξένου κεφαλαίου θρασύτατα αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την ωμότητά τους.

Ζητούν με επιμονή μέτρα στην κατεύθυνση απελευθέρωσης των μαζικών απολύσεων για να διασφαλιστεί η πλήρης ασυδοσία του κεφαλαίου απέναντι στο δικαίωμα στη δουλειά. Έτσι κι αλλιώς με τον εκβιασμό της ανεργίας που αυξάνεται οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν καθημερινά καθεστώς τρομοκρατίας, πίεσης, υπερεκμετάλλευσης και συνολικότερα τη βαρβαρότητα του συστήματος. Παρόλα αυτά κυβέρνηση – θεσμοί συζητάνε τώρα στις Βρυξέλλες την καταστρατήγηση του δικαιώματος στην απεργία, με το Μητσοτάκη να πλειοδοτεί. Ταυτόχρονα όλοι τους ξεκαθαρίζουν κάθε μέρα στους εργαζόμενους, με τη σύμπνοια και των εργατοπατέρων (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ), πως το δικαίωμα στη συλλογική διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων μισθών και δικαιωμάτων είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δε κηρύττουν καν απεργία και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συζητά ξετσίπωτα με το ΔΝΤ.

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Σύσκεψη στη Ξάνθη για τα νέα μέτρα, Τετάρτη 22 Μάρτη, 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Την Παρασκευή 17 Μάρτη πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέσα σ' αυτό το μήνα συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ Ξάνθης.

Στη συνέλευση συζητήθηκαν πλευρές της πολιτικής κατάστασης, (εσωτερικά και διεθνώς), και δόθηκε βάρος στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται στα σκαριά και τις δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορεί να πάρει η ΛΑ-ΑΑΣ στην πόλη, σε συνέχει των παρεμβάσεων που έχει ξεκινήσει από την αρχή του μήνα.

Αποφασίστηκε η διοργάνωση σύσκεψης-συζήτησης την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 6:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο, η αποστολή του καλέσματος σε οργανώσεις και ΜΜΕ και η διακίνησή του σε χώρους εργασίας. Στόχος η κοινή δράση και η πραγματοποίηση συγκέντρωσης-διαδήλωσης στα τέλη του μήνα.

Καρδίτσα: κάλεσμα σε συνάντηση για κοινή δράση ενάντια στα νέα μέτρα

Τρίτη 21 Μάρτη, 7:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/3 στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας η πρώτη σύσκεψη-συζήτηση με στόχο την κοινή δράση πολιτικών συνδικαλιστικών σχημάτων/οργανώσεων/κινήσεων και ανένταχτων αγωνιστών, ενάντια στο νέο γύρο επίθεσης που έρχεται με τη συμφωνία κυβέρνησης και “δανειστών”.

Με τη συμμετοχή στη συζήτηση τόσο εκπροσώπων πολιτικών χώρων, όσο και εργαζομένων, ανέργων, αγροτών και νεολαίων, τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν τη συγκυρία και το νέο σφαγείο στα εργασιακά-συνδικαλιστικά-κοινωνικά δικαιώματα, τη στάση των πολιτικών δυνάμεων και των συνδικαλιστικών ηγεσιών, την κατάσταση στο λαό.

Εκφράστηκαν και διαφορετικές προσεγγίσεις, καταγράφηκαν ακόμα και διαφωνίες αλλά κύρια και τελικά αναδείχτηκε η αναγκαιότητα και η δυνατότητα της συνεννόησης, της συμφωνίας να υπάρξει κοινή δράση ενάντια στα νέα μέτρα.

Χανιά: Κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καπιταλιστική βαρβαρότητα

Ο άγριος ανταγωνισμός μεταξύ των ιμπεριαλιστών καλά κρατεί, δίνοντας όλο και πιο επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς και ολάκερη την ανθρωπότητα. ΗΠΑ, Ρωσία και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, αναδιατάσσουν τις συμμαχίες τους, ψάχνουν νέες σφαίρες επιρροής και τελικά συγκρούονται σε όλο το μήκος του τόξου, από τη Βαλτική και την Ουκρανία, τα Βαλκάνια, μέχρι τη Μεσόγειο, τη Συρία και ευρύτερα τη Μέση Ανατολή.

Βομβαρδίζουν χώρες, μακελεύουν λαούς, καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό, ενισχύουν κάθε είδους αντιδραστικά μορφώματα σαν το ISIS, σπέρνουν το θάνατο και οδηγούν στο ξεριζωμό εκατομμύρια ανθρώπους.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου (Πανελλαδική Επιτροπή) - Εισηγήσεις

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Μάρτη θα συνεδριάσει στην Αθήνα, στην αίθουσα του Α' ΚΑΠΗ Δάφνης (Αλεξάνδρας 65 & Βύρωνος – Δάφνη, κοντά στο σταθμό Μετρό Δάφνης (Γραμμή 2 από Ομόνοια προς Ελληνικό – «κόκκινη») το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο (Πανελλαδική Επιτροπή) της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας.
Η διαδικασία θα ξεκινήσει το Σάββατο 18 Μάρτη στις 4μμ με κύκλο συζήτησης των πολιτικών εκτιμήσεων για την περίοδο και θα συνεχιστεί στις 9πμ της Κυριακής 19 Μάρτη, με τον κύκλο συζήτησης του απολογισμού και των κατευθύνσεων της Συνεργασίας.
Παρακάτω παρατίθενται οι εισηγήσεις της Γραμματείας για τους δύο κύκλους.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Συνεδρίαση της Γραμματείας

Η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας θα συνεδριάσει τη Τρίτη 14/03, στις 8:00 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο καφέ "Εκτός των Τειχών" Γραβιάς 10-12 Αθήνα

Freedom and Justice for GN Saibaba!

The judgement of the District and Sessions Court in Gadchiroli, Maharashtra, on March 7, 2017, which sentenced the Delhi University professor and four other activists to life imprisonment, is an unprecedented provocation for any defender of human and democratic rights anywhere. GN Saibaba, wheelchair bound for life, was judged as one of the greatest dangers for India's security! He is shoved in jail to die there as he is severely ill. The accusation and sentencing was based on ridiculous evidence under the provisions of the draconian Unlawful Activities Prevention Act which criminalizes the ideas and thoughts of militants.

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ελευθερία και δικαιοσύνη για τον G.N. Saibaba!

Η απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Γκατσιρόλι στις 7 Μάρτη 2017, στην πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας που καταδίκασε σε ισόβια τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Δελχί, GN Saibaba και άλλους τέσσερεις αγωνιστές, αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση για κάθε υπερασπιστή των ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων στον κόσμο. Ο GN Saibaba, καθηλωμένος για όλη την ζωή του πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι θεωρήθηκε ως ένας από τους μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια της Ινδίας ! Και στέλνεται στις φυλακές για να πεθάνει, όντας σοβαρά άρρωστος. Η δίωξη και η απόφαση βασίστηκε σε γελοία αποδεικτικά στοιχεία και στις διατάξεις του δρακόντειου αντι-τρομοκρατικού νόμου που ποινικοποιεί τις ιδέες και τις σκέψεις των αγωνιστών.

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. (Δυτικών Συνοικιών Θεσ/νίκης) στους κατοίκους του Ωραιοκάστρου

Το πρωί της Πέμπτης (9/3) η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. (Δυτικών Συνοικιών Θεσ/νίκης) παρέμβηκε στη λαϊκή αγορά του Παλαιοκάστρου και στους δρόμους του Ωραιοκάστρου. Με προκηρύξεις, αφίσες και συνομιλία με τον κόσμο της περιοχής για να μεταδοθεί το μήνυμα πως οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν.

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Αλληλεγγύη στους δικαζόμενους αγωνιστές της Χαλκιδικής!


Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία μπροστά στην έναρξη της δίκης των αγωνιστών της Χαλκιδικής που αγωνίζονται ενάντια στην Ελντοράντο-Ελληνικός Χρυσός καλεί τον λαό και την νεολαία της Θεσσαλονίκης σε μαζικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και καταδίκης της τρομοκρατίας και των δικαστικών διώξεων.
►Για να απαιτήσουμε να απαλλαγούν οι αγωνιστές και να πάψουν οι δίκες! 
►Για να βροντοφωνάξουμε πως είναι ανεπιθύμητες οι πολυεθνικές, ληστές και καταστροφείς του ορυκτού και φυσικού πλούτου της Χαλκιδικής! 
►Για να καταδικάσουμε την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που υποστηρίζουν και ανέχονται την δράση των επενδυτών του θανάτου!
Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στην πλατεία ΧΑΝΘ στην συγκέντρωση και την διαδήλωση, 11:00 π.μ.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 9:00 π.μ.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Αθήνα: συγκέντρωση ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης-ιμπεριαλιστών

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών, και ενάντια στην επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων,
το Σάββατο 11 Μάρτη, 10:30 π.μ. στην Ομόνοια.
Θα ακολουθήσει πορεία.

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Καρδίτσα: ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση για κοινή δράση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Πρόταση-Κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. προς οργανώσεις/συλλογικότητες/αγωνιστές σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ για κοινή δράση ενάντια στη νέα αξιολόγηση και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης-«θεσμών»

Η έναρξη των συζητήσεων της κυβέρνησης με τους “θεσμούς” αποτελεί και το άνοιγμα του νέου κύματος επίθεσης ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα.

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, την προσπάθεια να γίνει το μαύρο άσπρο, είναι ξεκάθαρο ότι για μια ακόμη φορά οι κόκκινες γραμμές κατέρρευσαν και ο “έντιμος συμβιβασμός” προμηνύει νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα.

Με δύο λόγια η πολιτική των Μνημονίων, η ισοπέδωση κάθε κοινωνικής κατάκτησης, η εργασιακή βαρβαρότητα, η εξαθλίωση, συνεχίζουν ακάθεκτες. Και δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Να μη λειτουργήσει ο ΣΜΑ Ευκαρπίας!

Όλοι στην συγκέντρωση την Δευτέρα 6 Μάρτη στις 10:00 π.μ. έξω από το ΣΜΑ!

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 6 Μαρτίου από τον ΦΟΣΔΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο όριο της κατοικημένης περιοχή της Ευκαρπίας, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το ΣΜΑ για να το καμαρώσει και να δηλώσει την ευαρέσκεια του, για το «άξιο» αυτό έργο της «αειφόρου ανάπτυξης».

Με τον αγώνα τους για την αποτροπή της εγκατάστασης του ΣΜΑ, οι κάτοικοι της Ευκαρπίας και των Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης κατάφεραν να μπουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εμπόδιο στα σχέδια κερδοσκοπίας του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και των επιταγών της ΕΕ. Στον αγώνα τους αυτόν αντιμετώπισαν τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, των μεγαλοεργολάβων και των δημάρχων, μακρύ χέρι της εξουσίας, την κρατική τρομοκρατία, με βιομηχανία συλλήψεων και δικαστικών διώξεων, με επιθέσεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ.

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Σάμος: συνέλευση της ΛΑ-ΑΑΣ & ανακοίνωση κάλεσμα σε πικετοφορία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 1/3 συγκλήθηκε η Λ.Α.-Α.Α.Σ. στο Καρλόβασι της Σάμου, για να συζητήσει σχετικά με τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να προνομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη βάση της συνέχισης-κλιμάκωσης της επίθεσης στο λαό από ΕΕ-ΔΝΤ και το ντόπιο κεφάλαιο. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από μια συνολικότερη προσπάθεια καταγραφής των ήδη πολύ οξυμένων λαϊκών προβλημάτων, των πολιτικών αιτιών για την απουσία αγώνων και αντιστάσεων του λαού και της νεολαίας και επικέντρωσε στην ανάγκη διαμόρφωσης όρων για το ξεπέρασμα της κατάστασης αυτής.
Στη βάση αυτή αποφασίστηκαν:

-Παρεμβάσεις τις αμέσως επόμενες μέρες σε Βαθύ, Καρλόβασι και σε χωριά της Σάμου, για την καταγγελία της νέας επίθεσης και συνολικά της πολιτικής που λεηλατεί το λαό και τη χώρα και φορτώνει με φτώχεια, ανεργία και αδιέξοδα το παρών και το μέλλον των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Συνέλευση της ΛΑ-ΑΑΣ Ανατολικών συνοικιών Θεσσαλονίκης

Με σχετικά ικανοποιητική μαζικότητα, που δείχνει τα βήματα που πρέπει να διανύσει η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει σημείο αναφοράς, συσπείρωσης και δράσης ενός ευρύτερου δυναμικού αγωνιστών, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνέλευση του σχήματος την Τετάρτη 1-3-2017.

Η εισήγηση επεκτάθηκε σε μεγάλο μέρος των κρίσιμων και ταυτόχρονα επικίνδυνων εξελίξεων παγκόσμια και στη χώρα μας. Τονίστηκε η όξυνση των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ρωσίας σε όλους τους μεταξύ τους συνδυασμούς και μετά από την άνοδο του Τράμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Η επιθετικότητα των Αμερικανών απέναντι σε Ρωσία, που εκφράστηκε και με τις φιλοπόλεμες κινήσεις του ΝΑΤΟ και η πίεσή που ασκούν στους Ευρωπαίους και όχι μόνο αποτελούν ένα μόνο δείγμα των κινδύνων που απειλούν τους λαούς κάνοντας επιτακτική την ανάγκη αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Οι τριγμοί στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, η συνέχιση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο ανελέητος οικονομικός πόλεμος, η συνεχιζόμενη καπιταλιστική κρίση συμπληρώνουν το αντιδραστικό φόντο τροφοδοτώντας την επίθεση στην εργατική τάξη και τους λαούς. Σε αυτό το πλαίσιο επισημάνθηκαν οι αντιδραστικές εξελίξεις στο Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα. Υπογραμμίστηκε η σφοδρότητα της νέας επίθεσης του ιμπεριαλισμού και του κεφάλαιου με τη λεγόμενη δεύτερη αξιολόγηση και η υποθήκευση του μέλλοντος του λαού και της χώρας, πολιτική που μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να ανατρέψει.

Συνεδρίαση της Γραμματείας

Η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας θα συνεδριάσει τη  Κυριακή 5/03, στις 6:30 μ.μ. 
στο στέκι Σήμα, Ισαύρων 29 Γ', Εξάρχεια

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Δυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 1 Μάρτη, συνεδρίασε η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης και συζήτησε την κρισιμότητα των διεθνών και εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων και την οργάνωση της παρέμβασής της.

Αναλύθηκε και συζητήθηκε η επικίνδυνη όξυνση των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστών και το εύρος των επιθετικών τους ενεργειών, που αποκτούν χαρακτηριστικά μετωπικής σύγκρουσης στην περιοχή με τις επεμβάσεις και τους πολέμους στην Μέση Ανατολή. Αναδείχτηκε ο ρόλος των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων της Ελλάδας και Τουρκίας στην όξυνση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και στο Κυπριακό. Επισημάνθηκε και αναλύθηκε σαν αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής το προσφυγικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες με την κυβερνητική πολιτική που μετά ένα χρόνο τους αφήνει να ζουν σε τρισάθλιες συνθήκες αντιμέτωποι και με φασιστικές επιθέσεις.

Συγκέντρωση - παρέμβαση στη Ξάνθη ενάντια στα νέα μέτρα

Στο δρόμο του αγώνα, για να μη περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα
Παρέμβαση - Συγκέντρωση
Σάββατο 4 Μάρτη, 11:00 π.μ. Κεντρική Πλατεία

Ένας νέος κύκλος επίθεσης στη ζωή και στη δουλειά των λαϊκών στρωμάτων έχει αρχίσει με το Eurogroup της 20ης Φλεβάρη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδέχθηκε όλες τις εξωφρενικές απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ, για νέα μείωση του αφορολόγητου, για επιπλέον πετσόκομμα των συντάξεων, για «προληπτική» νομοθέτηση αντιλαϊκών μέτρων για μετά το 2018! Μέτρα που έρχονται να προστεθούν σ’ αυτά που ήταν ήδη στο τραπέζι και αφορούν στις ομαδικές απολύσεις, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις και το ξεπούλημα της ενέργειας.

Η κυβέρνηση με τα τεχνάσματα των «αντισταθμιστικών μέτρων» προσπαθεί να καμουφλάρει το νέο βαρύ αντιλαϊκό πακέτο, που έρχεται να επιδεινώσει την οδυνηρή κατάσταση που ήδη βιώνει ο λαός μας. Την τεράστια ανεργία, την εργασιακή ζούγκλα, τα κουτσουρεμένα μεροκάματα, την αβάστακτη φορολογία, την ανύπαρκτη περίθαλψη.