Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Δάφνη - Υμηττός και Ηλιούπολη παρεμβάσεις για την απεργία 27/11

Σε σύσκεψη της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Δάφνης – Υμηττού και Ηλιούπολης που έγινε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
Να γραφτεί προκήρυξη – κάλεσμα στην απεργία της 27/11. Να γίνει παρέμβαση στο Μετρό της Πλατείας Καλογήρων το Σάββατο 22/11 με προκήρυξη, ντουντούκα, τραπεζάκι και πλακάτ. Να γίνει παρέμβαση την άλλη εβδομάδα πριν την απεργία στους εργαζόμενους των ΟΤΑ στο Δήμο Δάφνης και Ηλιούπολης.
Παράλληλα αποφασίστηκε η σύγκληση πλατιάς ολομέλειας τη Λ.Α. - Α.Α.Σ. Δάφνης Υμηττού για συζήτηση των δραστηριοτήτων μέχρι τις γιορτές.
Ακολουθεί η προκήρυξη για την απεργία: 

27 Νοέμβρη: Απεργούμε!


Διαδηλώνουμε μαζικά ενάντια στα νέα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα!
Παρά την προσπάθεια Κυβέρνησης και ΜΜΕ να παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό το τέλος των μνημονίων και την έξοδο από την κρίση, οι ξένοι δυνάστες της χώρας μας δεν αφήνουν κανένα χρονικό περιθώριο εξάπλωσης αυτής της ψεύτικης προπαγάνδας.
Τρόικα και κυβέρνηση οριοθετούν τα μέτωπα του νέου γύρου της επίθεσης αυτές τις μέρες, με τις δήθεν «κόκκινες γραμμές» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πέφτουν η μια μετά την άλλη. Απαιτούμενα και προαπαιτούμενα πάνε κι έρχονται στην «αξιολόγηση», με μόνη «σταθερά» την άρνηση αναγνώρισης από πλευράς ιμπεριαλιστών και κεφαλαίου οποιουδήποτε δικαιώματος, πολύ περισσότερο κατοχύρωσής του. Πρόσω ολοταχώς, λοιπόν, για νέα μείωση μισθών και συντάξεων, διάλυση και των τελευταίων υπολειμμάτων σταθερής εργασίας με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα επίθεση στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα και προσπάθεια άμεσου ελέγχου έως κατάργησης της συνδικαλιστικής δράσης με ιδιαίτερη «μεταχείριση» στις απεργίες.
Μνημόνια, πολυνομοσχέδια, μεσοπρόθεσμα, προληπτικές γραμμές στήριξης έχουν έναν στόχο, τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο τσιφλίκι εργοδοτικής ασυδοσίας, σε έναν τεράστιο επενδυτικό παράδεισο χωρίς φόρους και επιβαρύνσεις για τη ντόπια άρχουσα τάξη και τους ιμπεριαλιστές.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο τρόπο να αντισταθούν, δεν έχουν άλλο όπλο να απαντήσουν από τον οργανωμένο συνδικαλιστικό αγώνα, τη συσπείρωση στο σωματείο και την απεργία, τη συμμετοχή στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα κόντρα σε λογικές «ανάθεσης» σε «ειδικούς» και «σωτήρες». Η ηγεσία του συνδι-καλιστικού κινήματος ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ προσπαθεί να υπονομεύσει τους αγώνες και να μετατρέψει τις απεργίες σε παραστάσεις διαμαρ
τυρίας, αρνείται να ενισχύσει και να συντονίσει κλαδικούς αγώνες και συνδιαλέγεται με την εργοδοσία και την κυβέρνηση αναπαράγοντας στους εργασιακούς χώρους τα διλήμματα που βάζουν. Αυτή την ηγεσία πρέπει οι εργαζόμενοι να την απομονώσουν, να την ανατρέψουν.
Να ανακτήσουν την πίστη στον απεργιακό αγώνα και τη δύναμη του σωματείου, σε κόντρα με εκείνους που μας ψεκάζουν με εκλογικές αυταπάτες αλλά και σε κόντρα με τη διασπαστική υπονομευτική γραμμή εκεί-νων που θέλουν τους αγώνες μόνο αν είναι κάτω από το καπέλο τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να χαράξουν το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα και της απεργίας.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΟΝΗ"!
ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ!

Η Λαϊκή Αντίσταση –
Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί στις 10.30 πμ
Σταδίου και Σανταρόζα

Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Δάφνης – Υμηττού