Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ - 5/10/2013

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Νοέμβρη, η 1η ανοικτή συνεδρίαση της Γραμματείας του Συντονιστικού της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία. Μετά από συζήτηση σχετικά με την πολιτική εκτίμηση των πρόσφατων εξελίξεων, αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης για τις δολοφονίες στο Ν. Ηράκλειο και την προσπάθεια ενοχοποίησης και στοχοποίησης της Αριστεράς και των λαϊκών αγώνων, καθώς και προκήρυξης για την παρέμβαση στη γενική απεργία της 6ης Νοέμβρη, και η συμμετοχή με μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, σ΄ αυτή.

Διατυπώθηκε επίσης το κάλεσμα για πανελλαδική λαϊκή κινητοποίηση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής, που είχε τεθεί ως πρόταση στην Πανελλαδική Σύσκεψη, ενώ αποφασίστηκε η συμμετοχή της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στη διαδήλωση που θα γίνει στην Αθήνα, το Σάββατο 9 Νοέμβρη, καθώς και η πραγματοποίηση παρεμβάσεων για το θέμα αυτό, απ΄ τα κατά τόπους σχήματα.
Κατατέθηκε επίσης πρόταση σχετικά με πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν για το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών και την έκφραση τοποθέτησης γιαυτό. Τη συνεδρίαση απασχόλησε επίσης η παρέμβαση της, κατά τη διάρκεια του 3ημέρου του Πολυτεχνείου, που θα συγκεκριμενοποιηθεί σε επόμενη άμεση συνεδρίαση.
Στη συνεδρίαση ανοίχθηκαν και τα ζητήματα των προτάσεων που κατατέθηκαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη (σχετικά με την πανελλαδική καμπάνια – παρέμβαση για το ζήτημα της Περίθαλψης και της Υγείας, σχετικά με την ανάδειξη του ζητήματος των κατασχέσεων σπιτιών, μισθών, συντάξεων και τις δράσεις που πρέπει ν΄ αναπτυχθούν), για τις οποίες, η Γραμματεία, θα συζητήσει διεξοδικότερα και θα διατυπώσει πρωτοβουλίες σε επόμενη συνεδρίαση.
ΗΓραμματεία αποφάσισε επίσης την εκκίνηση της λειτουργίας του ιστολογίου (Blog) της Συνεργασίας (la-aas.blogspot.com), ενώ ασχολήθηκε και με οργανωτικά και οικονομικά ζητήματα.