Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
6 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

Να οργανώσουμε αγώνες μας! Απέναντι στην αντιδραστική επίθεση που κλιμακώνεται με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που με την επιβολή των μνημονίων στέριωσαν και επέκτειναν τα δεσμά της ξένης εξάρτησης της χώρας μας, που με τις κυβερνήσεις των κυρίαρχων αστικών πολιτικών δυνάμεων, υποθήκευσαν το μέλλον του λαού και τον πλούτο της χώρας στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΔΝΤ.
Απέναντι στον «ρεαλισμό» της υποτέλειας, προκειμένου να «σωθεί η πατρίδα», ή καλύτερα τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών, που θέλει να πάει τον κόσμο αιώνες πίσω και κάνει σκλάβους τους εργαζόμενους, άνεργους τους νέους, πετάει από τα σχολειά τους μαθητές, διώχνει από τα πανεπιστήμια τους φοιτητές, απαγορεύει την περίθαλψη στους ανασφάλιστους, απολύει τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και πουλάει ακριβά την «δωρεάν» περίθαλψη, και μετά στήνει συσσίτια και ιατρεία με τις εκκλησίες και δείχνει στις ειδήσεις πως έχει εξαθλιώσει τον λαό.

Απέναντι στην πολιτική που για να περάσει αυτά τα μέτρα φασιστικοποιεί τη δημόσια ζωή, αξιοποιεί το φασιστικό ναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α σαν εργαλείο για την προώθηση της αντικομουνιστικής «θεωρίας των δυο άκρων», για να βγάλει παράνομους τους λαϊκούς αγώνες. Μας το είπαν μέσω του Δένδια. Καμία ανοχή στη βία! Η βία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα του συστήματος. Για αυτό το κράτος «οφείλει» καταδικάζει και μαθητές με βαριές ποινές στη Λαμία στην υπηρεσία της ¨δημοκρατίας», να φυλακίζει τους αγωνιστές της Χαλκιδικής, να δικάζει απεργούς.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ!

Να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε για τα βασικά δικαιώματα στη ζωή που, έτσι κι αλλιώς, σχεδιάζουν να μας τα κλέψουν. Να διεκδικήσουμε όσα με ματωμένους αγώνες κατακτήσαμε!
Να δώσουμε αγώνες σαν αυτούς που έδωσαν οι εργαζόμενοι από την ΕΡΤ ως τους διοικητικούς στα πανεπιστήμια, από τους καθηγητές ως τους σχολικούς φύλακες και τους νοσοκομειακούς, από το Μετρό ως την Χαλυβουργική. Να παλέψουμε ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσια ζωής και τα φασιστικά μορφώματα που προωθεί το σύστημα με την πεποίθηση ότι παλεύουμε για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Να θυμόμαστε ότι οι αγωνιστικές διαθέσεις του λαού απλώνονται σε όλο και μεγαλύτερες μάζες. Ακόμη και αν οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά τον παγιδεύουν με την αναμονή της αριστερής διακυβέρνησης, καλλιεργούν αυταπάτες για τον ρόλο της ΕΕ, ή για αντικαπιταλιστικά μεταβατικά προγράμματα στα πλαίσια του αστικού συστήματος , ή για τη λαϊκή εξουσία, οι λαϊκοί αγώνες έδειξαν ότι ο λαός μπορεί και θέλει να μπει εμπόδιο στην αντιδραστική πολιτική, χωρίς να υποκύπτει στον ιμπεριαλιστικό- καπιταλιστικό μονόδρομο και τις υπαγορεύσεις ΗΠΑ-ΕΕ-ΔΝΤ.
Αυτό που λείπει είναι οι οργανωμένοι αγώνες. Ένα οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, που θα προχωράει τους αγώνες μπροστά, θα δυναμώνει την εμπιστοσύνη στους αγώνες, μακριά από εκλογικές αυταπάτες και συνδιαχειριστικές προτάσεις, που δεν θα πέφτει στις παγίδες του αντιπάλου, με την κοινή δράση, με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση για το δίκιο του αγώνα, με πίστη ότι μπορούμε να νικήσουμε.
Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, θα βάλει όλες της τις δυνάμεις στην υπόθεση της συγκρότησης ενός μαζικού μετώπου λαϊκής αντίστασης και διεκδίκησης, που θα συνδέει τις ανάγκες της πάλης της περιόδου με την προοπτική της κοινωνικής απελευθέρωσης και της ανεξαρτησίας . Για Ψωμί - Δουλειά - Ειρήνη - Δημοκρατία - Εθνική Ανεξαρτησία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 10:00 π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ