Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών στα Πανεπιστήμια!

21.11.2013
Παράνομη κήρυξε το Πρωτοδικείο της Αθήνας, για δεύτερη φορά, την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, μετά την απόφασή τους για συνέχισή του αγώνα. Η απόφαση του Πρωτοδικείου ήρθε ύστερα από προσφυγή του Υπουργείου Παιδείας, ενώ είχαν προηγηθεί και οι απειλές της κυβέρνησης για επέμβαση των ΜΑΤ στους χώρους των Πανεπιστημίων «κουρελιάζοντας» και το άσυλο. Είχε προηγηθεί επίσης η διχαστική προσπάθεια της κυβέρνησης να σπάσει την απεργία μέσα απ΄ την «ατομική απογραφή» των εργαζόμενων, καθώς κι η τρομοκράτηση τους, με την παραπομπή σε πειθαρχικά όσων αρνήθηκαν την απογραφή. Και η απόπειρα όμως, να στρέψουν τους φοιτητές εναντίον των απεργών εργαζόμενων απέτυχε, μετά τη στήριξη του αγώνα από φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις και τις αποφάσεις για κατάληψη των σχολών.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, πραγματοποιούν εδώ και έντεκα εβδομάδες έναν αγώνα για το ίδιο το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στις απολύσεις - «διαθεσιμότητες» 1.349 εργαζομένων στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ. Ένα δικαίωμα που ανήκει σ΄ όλο το λαό και που κατεδαφίζεται καθημερινά απ’ την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, συνεχίζει τη σκληρή της επίθεση ενάντια στο λαό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών Τρόικας – ΕΕ- ΔΝΤ, συνεπικουρούμενη από τη διατεταγμένη προπαγάνδα των μεγάλων αστικών μέσων ενημέρωσης που διαβάλλουν και εκφοβίζουν τους εργαζόμενους και προσπαθούν να υποκινήσουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό σε βάρος τους. Ο αγώνας των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια στρέφεται ενάντια στη διάλυση της Παιδείας, την οποία δρομολογεί η κυβέρνηση, μαζί μ’ αυτήν της Περίθαλψης, της Υγείας και όλων των κοινωνικών κατακτήσεων.
Παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου και τη συντονισμένη κυβερνητική απεργοσπαστική εκστρατεία η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων συνεχίζεται, ενώ επεκτείνεται και σ’ άλλα Πανεπιστήμια, εκτός της Αθήνας, όπως στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.
Μπροστά στο φόβο ξεσπάσματος μαζικών λαϊκών αντιστάσεων, που αποτελούν και τη μόνη διέξοδο για το λαό και τους εργαζόμενους, το μοναδικό δρόμο για την ανατροπή της πολιτικής αυτής, η κυβέρνηση καταφεύγει στην ένταση της τρομοκρατίας, στις απαγορεύσεις, στα ΜΑΤ, στα δικαστήρια, στην ποινικοποίηση των αγώνων. Για τον ίδιο λόγο, επιστρατεύτηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, οι εκπαιδευτικοί, οι ναυτεργάτες κι οι εργαζόμενοι στο Μετρό, εισέβαλλαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ, ενώ αντιμετωπίζεται ως «εγκληματικό άκρο» ο αγωνιζόμενος λαός της Χαλκιδικής… Η απόφαση να κηρυχθεί η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ «παράνομη» δείχνει το πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και κάθε άλλο αγώνα των εργαζόμενων και του λαού που θα αντιπαρατεθεί στην πολιτική της.
Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, συμπαραστέκεται στους απεργούς των Πανεπιστήμιων και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους φοιτητές να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αγωνιστούν στο πλευρό τους, καταγγέλλοντας την κυβερνητική επίθεση στην Παιδεία.
Κάτω τα χέρια από την απεργία – κάτω η κρατική τρομοκρατία!
Νίκη στην απεργία των διοικητικών υπαλλήλων!
Κάτω τα χέρια απ΄ το δικαίωμα του λαού στη δουλειά και τις σπουδές!
Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται!
Μαζική λαϊκή αντίσταση για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής!