Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία κάλεσε και συμμετέχει στη σημερινή συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου μοίρασε την παρακάτω ανακοίνωση καταγγελία:

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 7.11, και ενώ μόλις λίγες ώρες πριν είχε λήξει η πανεργατική απεργία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, δυνάμεις των ΜΑΤ με κυβερνητική εντολή εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, έριξαν χημικά και βίαια εκδίωξαν τους εργαζόμενους που ήταν μέσα στην ΕΡΤ, έκαναν προσαγωγές, στράφηκαν και κατά του κόσμου που προσήλθε να συμπαρασταθεί στους εργαζομένους.

Εντείνοντας την αυταρχική πολιτική της η κυβέρνηση προχώρησε, μέσα στη νύχτα, σε μια αστυνομική επιχείρηση καταστολής του αγώνα των μαζικά απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ που ξεκίνησε από τις αρχές του καλοκαιριού. Η «αιφνίδια θανάτωση» της ΕΡΤ, οι απολύσεις των 2.500 εργαζομένων σ’ αυτήν, εγκαινίασαν τον κύκλο των νέων χιλιάδων απολύσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο που συνεχίζονται από τότε και στους άλλους τομείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα κατ’ επιταγή του μνημονίου της τρόικας και της κυβέρνησης Σαμαρά.
Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ ξεσήκωσε την παλλαϊκή κατακραυγή και μαζικές διαμαρτυρίες, προκάλεσε κυβερνητικούς τριγμούς και πυροδότησε μια μακρά αντίσταση των εργαζομένων της στην κυβερνητική πολιτική.
Με την βραδινή αστυνομική επιχείρηση «εκκένωσης» της ΕΡΤ, που κινείται στα πλαίσια της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, η κυβέρνηση θέλησε όχι μόνο να «πατάξει» αυτήν την αντίσταση αλλά και να στείλει ευρύτερο μήνυμα τρομοκράτησης στους εργαζόμενους και το λαό, ενόψει της νέας λαίλαπας αντιλαϊκών μέτρων που είναι έτοιμη να επιβάλει, καθώς και πιστοποιητικό «τήρησης των μνημονιακών δεσμεύσεων» προς τους τοποτηρητές της ΕΕ και του ΔΝΤ που βρίσκονται ξανά εδώ αυτές τις μέρες για να υπαγορεύσουν τις ληστρικές απαιτήσεις των ξένων ιμπεριαλιστικών κέντρων για την οικονομική πολιτική της χώρας.

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την αστυνομική εισβολή στην ΕΡΤ και την κυβερνητική τρομοκρατία.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, να δυναμώσουν την μαζική αντίσταση τους και να συνενώσουν τους αγώνες τους ενάντια στην πολιτική της κατάπνιξης των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών της ανεργίας, της φτώχειας και της ξένης εξάρτησης.