Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Άλλος ένας νεκρός εργάτης στην ΛΑΡΚΟ

Δεν έχουν περάσει παρά λίγα χρόνια από το 2009 όταν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θρήνησαν άλλους τρεις συναδέλφους τους, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο εργοστάσιο. Αυτές τις μέρες άλλος ένας νέος εργάτης, πατέρας τριών παιδιών, προστέθηκε στην μακριά λίστα των εργατών της ΛΑΡΚΟ που έδωσαν την ζωή τους για το μεροκάματο και το δικαίωμα στην ζωή.
Ο τραγικός αυτός απολογισμός είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής, που στο όνομα της απρόσκοπτης κερδοφορίας του κεφαλαίου, της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και της «σωτηρίας» της χώρας, στα πλαίσια του «success story» της κυβέρνησης Σαμαρά, δολοφονεί εργάτες.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τεχνολογικής απαξίωσης και εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ, που αποτελεί και το άλλοθι για την προώθηση του ξεπουλήματος της επιχείρησης, τις απολύσεις εργαζομένων και το χάρισμά της σε ξένα και ντόπια μονοπώλια, που η κυβέρνηση προωθεί κάτω από τις εντολές της τρόικα.
Οι κυβέρνηση και οι τρόικα έχουν στα χέρια τους το αίμα του νεκρού εργάτη. Την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει υποκλίσεις στους τροϊκανούς και παρακαλά για στήριξη από τους ιμπεριαλιστές, ενώ οι διάφοροι επικυρίαρχοι Φούχτελ και Ράιχενμπαχ περιδιαβαίνουν την χώρα, η εργατική τάξη και ο λαός στενάζουν και πεθαίνουν κάτω από την πιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη και καλεί την εργατική τάξη και το λαό να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας και εξαθλίωσης.

Λαμία, 10 Δεκέμβρη 2013