Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Παρέμβαση στην Ηλιούπολη για την υγεία και την περίθαλψη

Η ΛΑ-ΑΑΣ Ηλιούπολης θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στο ΙΚΑ Ηλιούπολης την Τρίτη στις 11 το πρωί.

Η σκληρή αντιλαϊκή πολιτική κατεδάφισης των υπηρεσιών Υγείας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά σε Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ είναι απολύτως «ανελαστικά» απέναντι στην κυβέρνηση, όσον αφορά την έκταση και την ένταση της επίθεσης ενάντια στο λαό, σ΄ όλα τα μέτωπα. Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προχωρά και στη διάλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και Περίθαλψης για το λαό. Ενώ έχουν ήδη μπει λουκέτα σε Νοσοκομεία, εξέλιξη που πρόκειται να συνεχιστεί και να ενταθεί με το κλείσιμο δεκάδων Νοσοκομείων πανελλαδικά, σε πόλεις και νησιά, καταργούνται ειδικότητες εργαζόμενων στα Νοσοκομεία, ενώ χιλιάδες ακόμα εργαζόμενοι προστίθενται στις στρατιές των ανέργων, μέσω και των λεγόμενων «διαθεσιμοτήτων».

Στο 5ευρω, για τη νοσηλεία προστίθεται από 1/1/2014, το 25ευρω. Στο στόχαστρο βρίσκεται και ο ΕΟΠΥΥ, με το κλείσιμο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ σε πόλεις, χωρία και συνοικίες της Αθήνας, ο οποίος από «πάροχος υγείας» μετατρέπεται σε αγοραστή, μια εξέλιξη που βάζει «ταφόπλακα» σε κάθε έννοια δικαιώματος στην Περίθαλψη, για το λαό. Την ίδια στιγμή τα φάρμακα γίνονται ολοένα και πιο δυσπρόσιτα, για τους όλο και λιγότερους πλέον ασφαλισμένους – για τα 3 εκατομμύρια ανασφάλιστων δεν προβλέπεται πρόσβαση σε υπηρεσίες Περίθαλψης - προβάλλονται τα «γενόσημα», ενώ ο προϋπολογισμός για την Υγεία είναι κατά 2,7 μειωμένος. Η κατεδάφιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης καλά κρατεί! Με περισσή αντιλαϊκή κυνικότητα, η άρχουσα τάξη, η κυβέρνηση και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους, καλούν το λαό να θεωρήσει την υγεία ως «ατομική του υπόθεση» κι όχι ως κοινωνικό αγαθό.
Πανελλαδικά, αλλά και στην Αττική, σχήματα της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, έχουν ξεκινήσει ν’ αναδεικνύουν το μέτωπο υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, μέσα από συνελεύσεις και συζητήσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις και άλλες πρωτοβουλίες δράσης. Η κίνηση αυτή πρέπει να ενταθεί, να συνολικοποιηθεί και να πάρει χαρακτήρα καμπάνιας με στόχο τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού στην Περίθαλψη.
Το Πανελλαδικό Συντονιστικό καλεί στο ξεκίνημα μιας τέτοιας καμπάνιας, με κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, ώστε η υπεράσπιση του δικαιώματος στην Περίθαλψη να γίνει υπόθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος. Ταυτόχρονα η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, θα προχωρήσει σε έκδοση αφίσας για το μέτωπο αυτό.
Να μην κλείσει καμιά υπηρεσία Υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, ΕΟΠΠΥ)!
Να μην απολυθεί – τεθεί σε διαθεσιμότητα κανένας εργαζόμενος!
Πλήρης δωρεάν Περίθαλψη για όλο το λαό, χωρίς προϋποθέσεις!
Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα!