Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η φασιστική πρόκληση δεν θα περάσει!
Στους λαϊκούς αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό θα τσακιστεί ο φασισμός

Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έκαναν την προκλητική τους εμφάνιση στο Κερατσίνι, τέσσερις μήνες μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το Σάββατο 25/1, οι δολοφόνοι του Παύλου παρέλασαν προκλητικά στους κεντρικούς δρόμους του Κερατσινίου. Ξεκινώντας από την Αμφιάλη, βεβηλώνοντας το σημείο της δολοφονίας του Παύλου, κατεβάζοντας αντιφασιστικά πανό, τραμπουκίζοντας, γράφοντας και φωνάζοντας τα εμετικά τους συνθήματα, έφτασαν στα Ταμπούρια για να υλοποιήσουν την οργανωμένη και σχεδιασμένη επίθεση τους στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ. Προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο στέκι, στα γειτονικά σπίτια, σε αυτοκίνητα και μηχανάκια. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού σπασμένες τζαμαρίες από πέτρες βρέθηκαν σε παιδικό δωμάτιο γειτονικού σπιτιού, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά τα δολοφονικά ένστικτα που γεννά η φασιστική-ναζιστική ιδεολογία.

Η φασιστική επίθεση που δέχτηκε το ΡΕΣΑΛΤΟ, η βεβήλωση των γραφείων του ΚΚΕ στο Πέραμα την επόμενη μέρα, είναι συνέχεια των επιθέσεων σε αγωνιστές, σε οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς, σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια. Αυτά είναι τα θρασύδειλα φασιστικά αποβράσματα. Αυτή είναι η δράση τους, να στοχοποιούν, να επιτίθενται, να χτυπούν και να δολοφονούν αγωνιστές με στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό και να επιβάλουν την υποταγή στα κελεύσματα των ξένων και ντόπιων δυναστών. Γι’ αυτό λειτουργούν πάντα ως συμπληρωματική δύναμη και μακρύ χέρι του κράτους, γι’ αυτό λειτουργούν πάντα υπό την ανοχή και τη κάλυψη των μηχανισμών καταστολής (όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση).
Σε καμία περίπτωση, ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, δεν πρέπει να ξεγελαστούν από την επιχείρηση «κουρέματος» της Χ.Α. που εξελίσσεται. Αυτή εντάσσεται στα σχέδια του συστήματος για την αναδιοργάνωση του αστικού πολίτικου σκηνικού και των κομμάτων του. Δεν έχει καμία σχέση με το χτύπημα του φασισμού. Αντιθέτως, είναι η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής που ως βασικό εργαλείο του συστήματος για την επιβολή και εμπέδωση της βαρβαρότητας που προωθεί, τον τρέφει, τον δυναμώνει και τον ενισχύει. Γι’ αυτό είτε ως Χ.Α., είτε ως άλλο μόρφωμα θα παραμένει πιστό σκυλί στην υπηρεσία του συστήματος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τον λαϊκισμό και τις εικονικές κόντρες στη Βουλή. Τα βάζουν με τους «αληταράδες» πολιτικούς που τα φάγανε, για να στηρίξουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, το κεφάλαιο και την εργοδοσία. Μιλανε για τους «τοκογλύφους δανειστές» για να στηρίξουν την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας με τους ίδιους ή άλλους προστάτες. Στήριξαν τις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου, τις απολύσεις των δημοσίων υπάλληλων, το τσάκισμα του δικαιώματος στην εκπαίδευση και την περίθαλψη, τα μεροκάματα της πείνας, την κρατική καταστολή ενάντια στους αγώνες του λαού και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τα εγκλήματα στη Μανωλάδα και το Φαρμακονήσι. Οι φασίστες είναι τσιράκια του κεφαλαίου, είναι συστημικοί μέχρι το μεδούλι. Γι’ αυτό είναι εχθροί του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας.
Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Στο Κερατσίνι και στις εργατολαϊκές γειτονιές του Πειραιά που γνώρισαν την προσφυγιά, που γέννησαν την Αντίσταση, που έζησαν με τη φτώχεια, που βιώνουν σήμερα την βαρβαρότητα της ανεργίας και την εξαθλίωση, ο φασισμός δεν θα περάσει! Ο λαός του Κερατσινίου, ο λαός του Πειραιά πρέπει αποφασιστικά και μαζικά να την καταδικάσει. Με το βροντερό παρόν του στη διαδήλωση της Παρασκευής, με την ανάπτυξη των αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Με την οργανωμένη αντίσταση και διεκδίκηση για το δικαίωμα στην δωρεάν εκπαίδευση και περίθαλψη, με τον ανυποχώρητο αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά, για το δικαίωμα στη ζωή!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ, 6:00μμ,
Π. ΤΣΑΛΔΑΡΗ-ΑΜΦΙΑΛΗ (στο σημείο της δολοφονίας του Π. Φύσσα)

Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά

e-mail: laikiantistasi@yahoo.gr                                                                                                         29/1/14