Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ!
ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι ήδη σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης. 15.000 απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες μέχρι το τέλος του 2014. 150.000 συνολικά απολυμένοι σε βάθος τριετίας. Η επιχείρηση ανακύκλωσης ολόκληρου του προσωπικού του Δημόσιου ξεκίνησε. Μια διαρκής διαδικασία αξιολόγησης(!) δομών και εργαζομένων, με στόχο μικρότερο και λιγότερο κράτος, με κακοπληρωμένους, υποταγμένους και ανασφαλείς εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, ένα μεγαλύτερο και ισχυρότερο κράτος στους μηχανισμούς καταστολής.
Στις 23 Μάρτη λήγει το οκτάμηνο διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων και των καθηγητών της Τεχνικής Εκπαίδευσης και ακολουθούν οι απολύσεις. Οι διακηρύξεις για κινητικότητα σε άλλους φορείς του Δημοσίου αποδείχθηκε ότι ήταν ένα από τα μέσα διάσπασης και χειραγώγησης των διαθέσιμων.

Απέναντι στην αντιδραστική επίθεση που κλιμακώνεται με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ, δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά μόνο να οργανώσουμε τους αγώνες μας. Οι αγώνες μπορούν να χαράξουν μια ελπιδοφόρα προοπτική για τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία, στο βαθμό που απεγκλωβίζονται από τη λογική της διαμαρτυρίας, των κοινοβουλευτικών-εκλογικών αυταπατών και της ανάθεσης. Στο βαθμό που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι παίρνουμε υπόθεση των αγώνων στα δικά τους χέρια!
Να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε για τα βασικά δικαιώματα στη ζωή που, έτσι κι αλλιώς, σχεδιάζουν να μας τα κλέψουν. Να διεκδικήσουμε όσα με ματωμένους αγώνες κατακτήσαμε!
Να δώσουμε αγώνες σαν αυτούς που δίνουν 135 μέρες οι εργαζόμενοι στην ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, τους αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι από την ΕΡΤ ως τους διοικητικούς στα πανεπιστήμια, από τους καθηγητές ως τους σχολικούς φύλακες και τους νοσοκομειακούς, από το Μετρό ως την Χαλυβουργική.
Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τον αγώνα των σχολικών φυλάκων και των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, θα ενισχύσει την κατεύθυνση της οικοδόμησης ενός πλατιού μετώπου αντίστασης, για να μπορεί να βρει χώρο η οργή που ξεχειλίζει, η ανάγκη που ωριμάζει, για να ανατραπεί η πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
13 Φλεβάρη 2014

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!