Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση 5ης συνεδρίασης της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

Την Παρασκευή 14/2/14, συνεδρίασε η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας.
Η συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις εστίασε στη συνέχιση της επίθεσης που διεξάγεται ενάντια στο λαό και στα μέτωπα που έχουν ανοίξει, ενώ αξιολόγησε σαν σοβαρές τις εξελίξεις στο Κυπριακό με πρωτοβουλία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Όσον αφορά το μέτωπο της υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού σε Υγεία – Περίθαλψη, έγινε απολογισμός των εκδηλώσεων που πραγματοποίησαν τα σχήματα της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας σε συνοικίες της Αθήνας (Ανατολικά, Βόρεια), εκφράστηκε η ανάγκη καλύτερης πληροφόρησης της δραστηριότητάς της απ’ την επαρχία και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση, για το θέμα αυτό, στην Αθήνα, τη Δευτέρα 24/2 στις 7μμ. στην ΑΣΟΕΕ.
Αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει αφίσα και προκήρυξη – κάλεσμα, για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης. Εκφράστηκε η πρόθεση να προχωρήσει η καμπάνια στο μέτωπο της Περίθαλψης, με τη λογική να αναπτυχθούν και να στηριχθούν μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο των μονάδων υγείας στα δημόσια Νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ, ο συντονισμός τους, και η δημιουργία πλατειών λαϊκών επιτροπών αγώνα, παρά τις δυσκολίες και το κλίμα προεκλογικής παράλυσης, που προσπαθούν να επιβάλλουν στο λαό. Εκφράστηκε επίσης η συμφωνία και η διάθεση να αναληφθεί δράση ενάντια στις πρώτες απολύσεις από τις «διαθεσιμότητες», που θα ανακοινωθούν στις 22 Μάρτη και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα προκύψουν.
Τη συνεδρίαση απασχόλησαν επίσης ζητήματα παρέμβασης ενάντια στο κλείσιμο των τοπικών ΕΟΠΥΥ τη Δευτέρα 17/2, παρέμβαση στα διόδια των Αφιδνών ενάντια στο νέο χαράτσωμα, την Κυριακή 16/2, ζητήματα σχετικά με το ιστολόγιο (blog) της Συνεργασίας και η έκδοση ανακοινώσεων σχετικά με το Κυπριακό, την αστυνομική τρομοκρατία στα σχολεία και τις δίκες μαθητών, καθώς και για τις αυξήσεις στα διόδια.