Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ!
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Στις επόμενες βδομάδες, σύμφωνα με το σχεδιασμό κυβέρνησης – τρόικα, ολοκληρώνονται οι πρώτες απολύσεις μόνιμου προσωπικού από το δημόσιο. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες θα βρεθούν στο δρόμο, αφού τελειώνει για αυτούς η περίοδος διαθεσιμότητας. Οι υπόλοιποι –όσοι, υποτίθεται, βρουν θέση εργασίας- θα τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις, που θα αντιστοιχούν σε αμφίβολη εργασιακή ασφάλεια και αμοιβή. Προχωράει, έτσι, η μαύρη καπιταλιστική επίθεση στους εργαζόμενους, που φτάνει πολλαπλασιασμένη στο καθεστώς του ελληνικού, εξαρτημένου από τον ιμπεριαλισμό, συστήματος.
Το συνολικό πλαίσιο κινητικότητας – διαθεσιμότητας – απόλυσης, αποτελεί καίριο πλήγμα όχι μόνο για τους εργαζόμενους στο δημόσιο στο προσωπικό, που τους αφορά με άμεσο τρόπο, αλλά και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, συνολικά όλο το λαό.

1. Το σύστημα επιδιώκει να σπάσει τον τελευταίο θύλακα μόνιμης και σταθερής δουλειάς στην κοινωνία. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκει να παράξει μια γενιά εργαζομένων, που δε θα έχουν εγγεγραμμένη καθόλου στη μνήμη τους ως βίωμα, την εργασιακή ασφάλεια.
2. Οι απολύσεις στο δημόσιο θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο τρόμου για το προσωπικό, που θα παραμείνει, για να περάσουν πιο εύκολα μια σειρά άλλα μέτρα, που συνδέονται με το μισθό, την ασφάλιση – περίθαλψη και την καθημερινή εργασιακή τρομοκρατία. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το νομοσχέδιο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα, όπως είναι φανερό, θα ωθήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση όλες τις εργασιακές συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα καθώς το τοπίο θα «απελευθερωθεί» από «κακές εξαιρέσεις».
3. Οι απολύσεις αυτές συνδέονται με τη διάλυση μιας σειράς δημόσιων δομών, που συνδέονται με κατακτήσεις κοινωνικού χαρακτήρα που είχαν κερδηθεί από μακρόχρονους αγώνες των εργαζομένων. Θα βαθύνει η διάλυση του δωρεάν χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης, θα ενταθεί το κλείσιμο νοσοκομείων, δομών πρόνοιας και εξυπηρέτησης πολιτών.
4. Τέλος, θα αποτελούν ένα ισχυρό χτύπημα για το κομμάτι των εργαζομένων, που μέχρι τώρα είχε μια σχετική εργασιακή ενιαιοποίηση, μια υπαρκτή (έστω και αυτή τη γραφειοκρατική-ρεφορμιστική, που είχε) συνδικαλιστική δομή και μια κρίσιμη μαζικότητα. Ένα χτύπημα που έχει σαν επόμενο βήμα του τον διεμβολισμό του δικαιώματος στην απεργία και των υπόλοιπων εργασιακών δικαιωμάτων, το πιο αποφασιστικό χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος.
Την ίδια στιγμή, οι κυρίαρχες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, που αναφέρονται στην Αριστερά, βαδίζουν στον δρόμο του συμβιβασμού και των εκλογικών αυταπατών αναχωρώντας ουσιαστικά από το πεδίο της πάλης και τα δίνουν όλα στο πεδίο των επόμενων εκλογικών μαχών. Στηρίζουν κινητοποιήσεις μόνο εντυπώσεων, χαμηλής έντασης με στόχο όχι την ανατροπή του πλαισίου κινητικότητα – διαθεσιμότητα – απολύσεις, αλλά την εκλογική «κεφαλαιοποίηση» της λαϊκής οργής. Ενώ η ΑΔΕΔΥ (πιστή στη διαλυτική στάση που έχει εδώ και χρόνια) μπροστά σε μια τέτοιας έκτασης επίθεση, αντί από καιρό να προτάξει ένα οργανωμένο, σχεδιασμένο, μαζικό αγώνα απαντάει «στο παρά πέντε» με «απόφαση για δύο 48ωρες», που στη πράξη πάει να γίνει μία 48ωρη! (Ενώ η ΓΣΕΕ, ακόμα χειρότερη, δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής την παραμικρή κίνηση)
Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, εκτιμώντας τη σοβαρότητα του ζητήματος για τους εργαζόμενους, για όλο το λαό:
- Στηρίζει κάθε απεργιακή κινητοποίηση και θα προσπαθήσει οι κινητοποιήσεις αυτές να έχουν το χαρακτήρα της ανατροπής των απολύσεων και όχι την απλή καταγραφή διαμαρτυρίας.
- Καλεί κάθε εργαζόμενο να αντισταθεί στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και του αστικού συστήματος που στοχοποιεί αυτούς που απολύει, για να ετοιμάσει το έδαφος για τα επόμενα θύματα.
- Παλεύει να σπάσουμε το κλίμα ηττοπάθειας και μοιρολατρίας, το οποίο έχουν τροφοδοτήσει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.
- Καλεί κάθε δύναμη του κινήματος που ενδιαφέρεται ειλικρινά για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και όχι για την επένδυση της οργής σε ρεφορμιστικές εκλογικές αυταπάτες, σε συνεννόηση και κοινή δράση για να οργανωθεί η μάχη με τους καλύτερους όρους.

3 Μάρτη 2014

• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
• ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!