Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την κυβερνητική απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων.

Άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προκαλεί ωμά και απροκάλυπτα τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας επιβάλλοντας απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων στο Σύνταγμα και τις γύρω του περιοχές, λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γ. Γκάουκ.
Η άφιξη του εκπροσώπου του γερμανικού ιμπεριαλισμού γίνεται σε μια περίοδο σοβαρών και επικίνδυνων για τους λαούς εξελίξεων όπου η Γερμανία, μαζί κύρια με ΗΠΑ και δυτικούς συμμάχους επεμβαίνουν ανοικτά στην Ουκρανία και επιβάλλουν κυβέρνηση ανδρεικέλων και νεοναζιστών ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο της χώρας και να περιορίσουν τον κύκλο επιρροής του βασικού τους ανταγωνιστή, της Ρωσίας.
Η άφιξη του εκπροσώπου του γερμανικού κεφαλαίου γίνεται σε μια περίοδο αφόρητων πιέσεων της Τρόικα για να επιβληθούν νέα μέτρα-μνημόνια στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Η μέρα άφιξης του εκπροσώπου του γερμανικού ιμπεριαλισμού Γ. Γκάουκ συμπίπτει με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εργαζομένων, συνδικάτων και ομοσπονδιών στο κέντρο της Αθήνας και η κυβέρνηση σπεύδει να προχωρήσει σε αποκλεισμό της ευρύτερης περιοχής του Συντάγματος, ώστε να μην διαταραχτεί το πρόγραμμα του Γκάουκ αλλά κύρια για να δηλωθεί η υποταγή της αστικής τάξης στις εντολές των ιμπεριαλιστών.
Οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων που επιβάλλει την τελευταία περίοδο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αποτελούν ευθεία αμφισβήτηση των ελευθεριών και έκφραση της έντασης της φασιστικοποίησης που στόχο έχει να τρομοκρατήσει και να καθυποτάξει την διογκούμενη λαϊκή οργή.
Η εικονική πραγματικότητα για «έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια και αποκατάσταση των αδικιών με το μοίρασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος» δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα των νέων οδυνηρών μέτρων (απολύσεις και «κινητικότητα» στο Δημόσιο, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα κ.λπ.) που απαιτούν και θέλουν να επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
Η πραγματικότητα των νέων μέτρων και μνημονίων, οι ληστρικές πολιτικές ΕΕ-ΔΝΤ αντικειμενικά παράγουν τους όρους για τη δημιουργία κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης των βασικών λαϊκών δικαιωμάτων. Τις λαϊκές κινητοποιήσεις που εξελίσσονται και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα επιδιώκει να εμποδίσει η κυβέρνηση με τις αστυνομικές επιθέσεις ενάντια σε διαδηλώσεις, με την αστυνομική απαγόρευση τους και τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής.
Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και δημοκράτες να καταδικάσουν την νέα απαγόρευση και να κάνουν μέσα από τη συμμετοχή του στους αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της απεργίας, της συγκέντρωσης, της διαδήλωσης!

6.3.2014