Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Συνεδρίασε την Παρασκευή 28/3 η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Στη συζήτηση που έγινε, εκτιμήθηκε ως θετικός ο απολογισμός της εκδήλωσης για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, που πραγματοποίησε στην Αθήνα στις 14/3, η Συνεργασία, μια εκδήλωση με καλή μαζικότητα αλλά και ποσότητα και ποιότητα τοποθετήσεων και παρεμβάσεων, καθώς και για τον κύκλο ανάλογων εκδηλώσεων σε άλλες πόλεις. Τονίστηκε τόσο η αύξηση της επικινδυνότητας που εγκυμονεί για τους λαούς η παρόξυνση της ενδο-ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης τόσο στην Ουκρανία, όσο και συνολικότερα, καθώς κι η συνέχιση, το βάθεμα, και η ένταση της επίθεσης ενάντια στο λαό μας, απ΄ την κυβέρνηση και την τρόικα.

Με τις πρώτες απολύσεις «διαθέσιμων» εργαζόμενων στο Δημόσιο, μια πλευρά της επίθεσης που η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, ανέδειξε στην κίνησή της, τόσο μέσα από παρεμβάσεις με αφίσα και προκήρυξη όσο και με τη συμμετοχή της με μπλοκ στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, σ΄ ένα γενικότερο πλαίσιο όπου οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ, όχι μόνο δε συνέβαλαν, αλλά υπονόμευσαν το ξέσπασμα ενός πραγματικού αγώνα ενάντια σ’ αυτές.
Με την κατάθεση παραπέρα ενός ακόμα αντιλαϊκού και αντεργατικού «πολυνομοσχεδίου».
Αποφασίστηκε, η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, να συμμετάσχει με μπλοκ στην συγκέντρωση της Κυριακής 30/3, στο Σύνταγμα ενάντια στη ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου», στις κινητοποιήσεις ενάντια στη σύνοδο του ΕΚΟΦΙΝ, την Τρίτη 1/4 και στην γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 9/4. Στη συνεδρίαση άνοιξε η συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ τέθηκαν και ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τον ιστότοπο (blog).