Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ξάνθη: Παρέμβαση της Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων

Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ Ξάνθης έκανε παρέμβαση στην κεντρική πλατεία το απόγευμα της Τρίτης 1/4, με πανό και μοίρασμα προκήρυξης, με κεντρικά συνθήματα:

Όχι στη νέα απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων!
Έξω η Ελλάδα από την EE και το NATO

Μοιράστηκε η ακόλουθη προκήρυξη:


 


Όχι στη νέα απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων!
Έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, καταγγέλλει την απόφαση, που πήρε η κυβέρνηση, μέσω της Γ.Α.Δ.Α. για απαγόρευση των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της Αθήνας, για Τρίτη και Τετάρτη, 1 και 2 Απρίλη αντίστοιχα, λόγω της συνόδου του Eurogroup και του ECOFIN στο Ζάππειο. Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στις ολοένα και πιο συχνές απαγορεύσεις των τελευταίων μηνών, και αποτελεί ένα ακόμα βήμα έντασης και αναβάθμισης της κρατικής τρομοκρατίας απέναντι στο λαό, έκφρασης της υποτέλειας απέναντι στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της Ε.Ε. αλλά και του φόβου μπροστά στις λαϊκές αντιδράσεις και ξεσπάσματα, που γεννά η ολοένα και κλιμακούμενη βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Αποτελεί έκφραση της φασιστικοποίησης και του εκφασισμού της πολιτικής αυτής.

Εδώ και πέντε χρόνια οι κυβερνήσεις με τα απανωτά Μνημόνια, υποβάλλουν το λαό μας σε μία κτηνώδη δοκιμασία για να εξασφαλίσουν υποτίθεται, μέσα από την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ την «οικονομική ανάπτυξη» και την «ευημερία» της χώρας μας. Τα ψευδεπίγραφα «success story» αποδεικνύονται κόλαφος για τον ελληνικό λαό, που νοιώθει στο πετσί του την καπιταλιστική βαρβαρότητα των απανωτών εξοντωτικών μέτρων που εκπορεύονται από την ΕΕ και την παραμονή της χώρας μας μέσα σ’ αυτήν. Ποια είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τρεις δεκαετίες από την ένταξη της χώρας μας μέσα στο ιμπεριαλιστικό μόρφωμα της ΕΕ;
• Κοντά 3 εκατομμύρια άτομα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με λιγότερα από 300 ευρώ το μήνα. Πάνω από 2 εκατομμύρια βρίσκονται στην ανεργία και ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. 3 εκατομμύρια είναι οι ανασφάλιστοι. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι άστεγοι και απόκληροι. Πάνω από 4.000 είναι οι αυτοκτονίες.
• H μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων ζει με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 400 και 500 ευρώ. Εκατοντάδες χιλιάδες ξωμάχων της δουλειάς ζουν με συντάξεις πείνας των 250-350 ευρώ το μήνα.
• Εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά καταστράφηκαν και ξεριζώθηκαν από τη γη και τα χωριά τους.
• Η βιομηχανία και γεωργία, όλη η παραγωγική βάση του τόπου, συρρικνώνεται και καταστρέφεται, το χρέος έφθασε στα ύψη, οι εισαγωγές πλημμυρίζουν τη χώρα, μια χώρα «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» που μετατρέπεται σε υποτελή, εξαρτημένη, μεταπρατική επαρχία της EE, τόπος τουρισμού και κάθε λογής παρασιτικών υπηρεσιών.
Η ΕΕ έβαλε στο ζυγό των μνημονίων και την Κύπρο που τώρα πιο εξουθενωμένη δέχεται τους νέους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς να υποκύψει σε ένα νέο διχοτομικό σχέδιο Ανάν. Η EE δίπλα στις HΠA και το NATO, συμμετείχε και συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες από τη Γιουγκοσλαβία μέχρι τη Λιβύη και τη Συρία και τώρα συμπρωταγωνιστεί στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, στο πραξικόπημα, στη στήριξη μέχρι και ανοικτά φασιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Η παραμονή της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ σημαίνει τη συνεχή σύνθλιψη του λαού μας μέσα στις μυλόπετρες των συμφερόντων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της ΕΕ που δεν έχει να προσφέρει στο λαό τίποτα άλλο, εκτός από λιτότητα, φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση. Γι’ αυτό και η έξοδος από την ΕΕ είναι ο μόνος δρόμος που ανταποκρίνεται πραγματικά στα συμφέροντα του λαού. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το μεγάλο ζήτημα είναι να μπορέσει ο λαός μας να οργανωθεί σε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης για να αποκρούσει την αντιλαϊκή επέλαση της κυβέρνησης, της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.
  • Έξω η Eλλάδα από την EE και το NATO
  • Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική των Μνημονίων
  • Κάτω η κρατική τρομοκρατία
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση