Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ξάνθη
Συνέλευση και παρέμβαση στο νοσοκομείο της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ

Τη Δευτέρα 7 Απρίλη, έγινε συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ στην Ξάνθη, με συμμετοχή κυρίως νεολαίων. Στη συνέλευση έγινε ένας μικρός απολογισμός για την προηγούμενη δράση της Λαϊκής Αντίστασης και αναπτύχθηκε μια ζωντανή συζήτηση για τις προβληματικές που υπάρχουν, αλλά και τις δυνατότητες που αναδεικνύονται και πρέπει να αξιοποιηθούν. Ως συνέχεια της παρέμβασης στο ζήτημα της υγείας, αλλά και των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, αποφασίστηκε η συμμετοχή στη συγκέντρωση του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο ενάντια στη διαθεσιμότητα των οδηγών. Επίσης αποφασίστηκε η στήριξη του μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στην απεργιακή διαδήλωση της Τετάρτης 9 Απρίλη. Τέλος τέθηκε το ζήτημα των κέντρων κράτησης και των πιθανών κινητοποιήσεων, δεδομένου ότι έχει καταργηθεί πλέον και τυπικά το χρονικό όριο κράτησης των μεταναστών σ' αυτά.
Η συγκέντρωση για τη διαθεσιμότητα των οδηγών του νοσοκομείου, που έγινε στον προαύλιο χώρο το πρωί της 8ης Απρίλη, ήταν αρκετά επιτυχημένη από την άποψη της συμμετοχής των εργαζομένων, ωστόσο αυτή δεν είχε συνέχεια στην απεργία της επόμενης ημέρας, ενώ η πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν έδωσε καμία προοπτική συνέχισης του αγώνα.
Η Λαϊκή Αντίσταση είχε μια αρκετά μαζική παρουσία στη συγκέντρωση αυτή, και με πανό, προκήρυξη και συνθήματα, προσπάθησε να δώσει αγωνιστικό τόνο και προοπτική αγώνα.