Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Ξάνθη
Παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. για την Ουκρανία

Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ έκανε παρέμβαση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης την Πέμπτη 8 Μάη, με ανάρτηση πανό και διακίνηση προκήρυξης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον ουκρανικό λαό, και καταγγέλλοντας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις θηριωδίες των φασιστών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ
Αντίσταση στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών και στις θηριωδίες των φασιστών

Ο λαός της Ουκρανίας αλέθεται ήδη στις μυλόπετρες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Τα ανδρείκελα του Κιέβου, οι υποτακτικοί των ΗΠΑ και της ΕΕ, έχουν εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση ενάντια στους εξεγερμένους φιλορώσους της ανατολικής χώρας, ενώ οι φασίστες- νεοναζιστές, αγαπημένα παιδιά κι αυτοί των δυτικών ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, ΕΕ), επιδίδονται σε θηριωδίες καίγοντας δεκάδες πολίτες στο κτήριο των συνδικάτων της Οδησσού.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία έχουν πάρει δραματικό χαρακτήρα και είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και εφιαλτικές για τον ουκρανικό λαό, τους λαούς της περιοχής, αλλά και ευρύτερα.
Ο πρώτος γύρος σφοδρής γεωπολιτικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ και ΕΕ με την Ρωσία για τον έλεγχο της Ουκρανίας, οδήγησε στον πραξικοπηματικό σχηματισμό φιλοδυτικής κυβέρνησης με την συμβολή ένοπλων φασιστών και στο δημοψήφισμα και την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία.
Η νέα φάση στη σφοδρή αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστών (Δυτικών και Ρωσίας) είναι αυτές τις μέρες σε πλήρη εξέλιξη. Τροφοδοτείται συνεχώς από τη μια με την επιθυμία, κύρια των ΗΠΑ, να στραγγαλίσουν γεωπολιτικά τη Ρωσία με επέκταση του ΝΑΤΟ μέχρι τα σύνορα της, και από την άλλη από την προσπάθεια της Ρωσίας να διευρύνει το ρόλο της σε ιμπεριαλιστική δύναμη πρώτης γραμμής.
Οι αγεφύρωτες αυτές αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών είναι που έχουν φέρει τον ουκρανικό λαό σε απόγνωση, υποδαυλίζουν υπαρκτές και ανύπαρκτες εσωτερικές αντιθέσεις και οδηγούν την Ουκρανία στα πρόθυρα μιας εμφύλιας σύγκρουσης.
Η σφοδρή κόντρα Δυτικών-Ρωσίας στην Ουκρανία συνοδεύεται και με αντίστοιχη όξυνση και όπου αλλού υπάρχουν ανοικτά πεδία σύγκρουσης των ιμπεριαλιστών. Οι εξελίξεις σε Τουρκία, Κύπρο, Συρία, Ιράν και αλλού είναι προϊόντα αυτής της αντιπαράθεσης.
Τα γεγονότα στην Ουκρανία, η οσμή μιας γενικευμένης σύγκρουσης που αναδύεται στην Ευρώπη, θέτουν με επιτακτικό τρόπο την αναγκαιότητα να ενισχυθεί η αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση μέσα στο λαϊκό κίνημα, να ενταθεί η πάλη ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να ισχυροποιηθεί ο αγώνας ενάντια στην εξάρτηση, για έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για Ειρήνη, Δουλειά και Δημοκρατία.
  • Κάτω τα χέρια απ’ το λαό της Ουκρανίας!
  • Θάνατος στο φασισμό και στον ιμπεριαλισμό!
  • Να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών.

Επίσης την Παρασκευή το πρωί, μέλη της έκαναν παρέμβαση στη ΔΕΗ για την επανασύνδεση ρεύματος στο σπίτι συμπολίτη μας με παιδί που έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.