Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση 7ης συνεδρίασης της Γραμματείας

Την Πέμπτη 19/6 συνεδρίασε η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Η συζήτηση εστίασε στην εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις πρόσφατες δημοτικές-περιφεριακές εκλογές και τις ευρωεκλογές, καθώς και στα μέτωπα πάλης αλλά και στις διεθνείς εξελίξεις. Κοινή εκτίμηση ήταν πως ενώ η επίθεση από κυβέρνηση-Ε.Ε.- ΔΝΤ, ενάντια στο λαό, συνεχίζεται με ένταση, οι εκλογικές αυταπάτες και οι υποτιθέμενες «διέξοδοι αριστερής διακυβέρνησης» ή «ανάθεσης» επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων στην εκλογική ψήφο , έχουν σοβαρή αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος αντίστασης. Όσον αφορά τη διεθνή κατάσταση, αυτή χαρακτηρίζεται απ΄ την παρόξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και την μεγάλη επικινδυνότητα απέναντι στους λαούς.
Τονίστηκε η ανάγκη συμμετοχής της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στα μέτωπα πάλης που ξεσπούν (κεντρικά, εργατικά, συνοικιακά) καθώς και ανάληψης πρωτοβουλιών απ΄ αυτήν.
Η Γραμματεία συμφώνησε σε κείμενο πολιτικών εκτιμήσεων της περιόδου, το οποίο δημοσιεύεται, καθώς και στην πραγματοποίηση κεντρικής εκδήλωσης τον Ιούλιο στην Αθήνα, η ακριβής ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί άμεσα.