Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Με διαδήλωση στους δρόμους του Υμηττού και συγκέντρωση στο «Κάστρο», τιμήθηκε σήμερα 1/6, η 70ή επέτειος, της θυσίας των τριών επονιτών μαχητών του Κάστρου του Υμηττού. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος, παρέμβηκε με προκήρυξη, μπλοκ και ομιλία η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, καθώς και η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α). Η πορεία ξεκίνησε απ’ το δημαρχείο του Υμηττού προς το Κάστρο, ενώ μετά το τέλος της συγκέντρωσης εκεί, κατευθύνθηκε προς τον Φ.Ο.Υ., όπου ολοκληρώθηκε.
Φωνάχθηκαν συνθήματα τιμής για τους λαϊκούς αγωνιστές και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αλλά και ενάντια στη σημερινή αντιλαϊκή επίθεση, την κυβέρνηση, τα μνημόνια, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. καθώς και για τη μοναδική για το λαό διέξοδο, την αντίσταση και τους αγώνες. Μ’ αυτά τα συνθήματα επίσης αντιμετωπίστηκαν και οι ομιλίες των εκπρόσωπων της αντιλαϊκής πολιτικής, του Νεοδημοκράτη δημάρχου και του εκπρόσωπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που είχαν το θράσος να εκπροσωπήσουν στην εκδήλωση αυτή, την κυβερνητική πολιτική και την επίθεση, με περισσή μάλιστα υποκρισία και κροκοδείλια δάκρυα για τους αγωνιστές του Κάστρου. Συνθήματα ενάντια στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες φωνάχθηκαν και κατά την παρέμβαση εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δε συμμετείχε βέβαια με μπλοκ στη διαδήλωση.

Ομιλία του εκπρόσωπου της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας:

ΚΑΣΤΡΟ ΥΜΗΤΤΟΥ
Το πρωί της 29ης Απριλίου του 1944 γράφεται μία από τις πιο λαμπρές σελίδες του αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Οι τρεις νέοι μαχητές επονίτες Φολτόπουλος – Αυγέρης – Κιοκμενίδης πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες και τους όλμους 200 Γερμανοτσολιάδων, έπειτα από την επτάωρη λυσσασμένη πολιόρκισή τους. Το σπίτι – φρούριο του Υμηττού, που υπερασπίστηκαν οι τρεις νέοι επονίτες με την ίδια τους τη ζωή, υπήρξε αποθήκη του ελασίτικου οπλισμού και αποκαλείται Κάστρο του Υμηττού έκτοτε.
Τα μηνύματα αντίστασης της ηρωικής αυτής πράξης είναι σαφή και καλούμαστε σήμερα να τα υπερασπιστούμε αλλά και να εμπνευστούμε από αυτά. Στις μαύρες μέρες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που πρώτα από όλα έρχεται να σαρώσει και να τσακίσει τα λαϊκά στρώματα της χώρας η έννοια της οργάνωσης και της αντίστασης πρέπει να προωθηθεί σαν κύριο σύνθημα για την αντίκρουση της λαίλαπας των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.
Τα ιμπεριαλιστικά κοράκια Ε.Ε – Δ.Ν.Τ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν ετοιμάσει τα σχέδια τους για την αρπαγή κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής και πόρου της χώρας. Η ντόπια ξενόδουλη αστική τάξη και η κυβέρνησή της, δεν έχουν στόχο να μας βγάλουν από αυτήν τη κρίση. Κύριο μέλημά τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αφεντάδων τους, εντείνοντας με αυτόν τον τρόπο την πολιτική και οικονομική εξάρτηση της χώρας. Κανένα Χρέος δεν ανήκει στον Ελληνικό λαό, που ούτως ή άλλως το πληρώνει καθημερινά με τον ιδρώτα του, την ανεργία του και την εξαθλίωσή του. Κανένα μέτρο ή Μνημόνιο δεν στοχεύει στο «νοικοκύρεμα» και «συμμάζεμα» του Κράτους αλλά στην περαιτέρω τρομοκράτηση, μέσω απολύσεων, των εργαζομένων και το ξεπούλημα κάθε δημόσιας περιουσίας. Σκοπός τους είναι η καταδίκη του Ελληνικού λαού και της νεολαίας σε ένα αβέβαιο και σκοτεινό μέλλον. Τίθεται πλέον πιο έντονα από ποτέ, μετά την μεταπολίτευση, η ανάγκη της πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, όταν μάλιστα στις σύγχρονες γενιές έχουν καλλιεργηθεί τεράστιες αυταπάτες, από πολλές πλευρές, για την θέση της χώρας στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό σκηνικό. Στην προοπτική της Λευτεριάς και της Ανεξαρτησίας, με το λαό μας αφέντη στον τόπο του!
Σήμερα όλο και περισσότερο γίνεται κατανοητό ότι δεν μπορείς να αγωνιστείς ενάντια στον ιμπεριαλισμό που γεννά τη φτώχια την υποτέλεια και την υποταγή, χωρίς να αντιπαλέψεις τον φασισμό και την αντίδραση που αποτελεί το βασικό στήριγμα της πολιτικής τους. Σήμερα οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί καθορίζουν εξελίξεις και προκαλούν τοπικούς και περιφερειακούς πολέμους. Αυτή είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα και κανείς δεν πρέπει αυτό να το ξεχνάει. Μόνο η συγκρότηση και το δυνάμωμα ενός ρωμαλέου αριστερού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μπορεί να μπει φραγμός στο καθεστώς της εξάρτησης, της υποτέλειας και της καταλήστευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας και της στυγνής εκμετάλλευσης λαού μας. Οι πολιτικές που βάζουν στο περιθώριο το λαό μας, οι πολιτικές της ανάθεσης και της δήθεν επίλυσης των προβλημάτων του μέσα απ’ τις λογικές των νέων σωτήρων, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβερνητικής πολιτικής, στο μύλο της Ε.Ε. του ΝΑΤΟ και του ΔΝΤ
Τιμάμε τη θυσία των ΕΠΟΝιτών νεολαίων συνεχίζοντας τον αγώνα για ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία.
ΕΑΜ –ΕΛΑΣ –ΕΠΟΝ ο δρόμος των λαών.