Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ηγουμενίτσα
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Χαιρετίζουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας στις 16 και 17/6, με στόχο να ματαιωθούν τα σεμινάρια προϊσταμένων προς τους διευθυντές σχολείων για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Η πραγματοποίηση των σεμιναρίων αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων που έχει συμφωνηθεί μέσω των μνημονίων με την τρόικα και σαν τέτοια αναγνωρίζονται από τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση, γι΄ αυτό με τις συγκεντρώσεις τους τα ματαιώνουν το ένα μετά το άλλο, όπου προγραμματίζονται!
Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολιτική που έχει στόχο να διαλύσει το δημόσιο σχολείο και να κατεδαφίσει τα εργασιακά τους δικαιώματα. Η αξιολόγηση είναι το όχημα με το οποίο επιχειρείται η «de facto» κατάργηση της μόνιμης, πλήρους και σταθερής δουλειάς και η ανατροπή - διάλυση των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων. Παράλληλα επιδιώκεται να κυριαρχήσει και να εμπεδωθεί ένα κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και υποταγής στις επιταγές της πολιτικής εξουσίας στο πλαίσιο φασιστικοποίησης του κράτους και των μηχανισμών του ενάντια στον «εχθρό» λαό.
Απέναντι σε όλα αυτά οι εκπαιδευτικοί εκδηλώνουν τις αγωνιστικές τους διαθέσεις και καθημερινά - παρά τις πιέσεις διευθυντών και παρά την απρόθυμη στάση των ηγεσιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ - αρνούνται να υλοποιήσουν οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, που βρίσκεται σε εξέλιξη την περίοδο αυτή, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων.
Είναι φανερό ότι η επίθεση στους εργαζόμενους στην εκπαίδευση και γενικότερα στο Δημόσιο – στο πλαίσιο της συνολικότερης επίθεσης – έχει προσλάβει στρατηγικά χαρακτηριστικά για τους ιμπεριαλιστές και το ντόπιο κεφάλαιο και ως τέτοια πρέπει ν΄ αντιμετωπιστεί.
Μετά την εκλογική «παρένθεση» (αν υποθέσουμε ότι υπήρξε) στην επίθεση, ετοιμάζονται για το νέο γύρο με όλα τα κέντρα εξουσίας και ιδιαίτερα τα ιμπεριαλιστικά να επιτάσσουν την «συνέχιση των προσπαθειών για δημοσιονομική προσαρμογή και ανταγωνιστικότητα», σχεδιάζοντας νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα, πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μειώσεις σε επίπεδα εξαθλίωσης μισθών και συντάξεων, αύξηση της φορομπηξίας, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.
Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της αντίστασης και του αγώνα, κατεύθυνση που δείχνουν με την ηρωική τους στάση οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες.

ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ KAI ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Μ΄ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!