Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Η ΛΑ - ΑΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

Το σφαγιασμό του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού από τη φασιστική κυβέρνηση Νετανιάχου του Ισραήλ καταδίκασαν τα μέλη της ΛΑ-ΑΑΣ, με παρέμβασή τους στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου την Τρίτη (29 Ιουλίου), αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της ανάπτυξης ενός μαζικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική της γενοκτονίας των παλαιστινίων, αλλά και της κατάργησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων των λαών, όπως αποτυπώνεται στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ) στην Ουκρανία, Συρία, Λιβύη κλπ, αλλά και στη μετατροπή της θαλάσσιας περιοχής της Κρήτης σε «χωματερή» των χημικών της Συρίας, με την επιτήρηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και τη συναίνεση της ΕΕ.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη το απόγευμα μέλη της ΛΑ-ΑΑΣ συγκεντρώθηκαν σε κομβικό σημείο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και -κρατώντας το πανό της καταγγελίας της σφαγής των Παλαιστινίων από το σιωνιστικό-φασιστικό κράτος του Ισραήλ στη Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά και διατρανώνοντας με τον τηλεβόα την αντίθεσή τους στην ιμπεριαλιστική πολιτική του τρόμου- κάλεσαν τον Ηρακλειώτικο λαό να αντισταθεί και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

Παράλληλα καταδίκασαν την πολιτική της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας που τηρεί η ελληνική κυβέρνηση, συνεργαζόμενη σε στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο με το κράτος -δολοφόνο του Ισραήλ, εξαγνίζοντας ουσιαστικά την εγκληματική πολιτική της θηριωδίας των σιωνιστών.
Τα συνθήματα, οι θέσεις, οι τοποθετήσεις και οι προκηρύξεις της ΛΑ-ΑΑΣ βρήκαν την αντιστοίχησή τους στις αντιιμπεριαλιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και ανέργων, αφού στην Κρήτη-λόγω της ύπαρξης και λειτουργίας των Αμερικανο-Νατοϊκών βάσεων-είναι ιστορικά δικαιωμένη στη συνείδηση του λαού η αντιιμπεριαλιστική πάλη.
Στη βάση αυτή, η «φωνή» της ΛΑ-ΑΑΣ στο κέντρο της πόλης συναντήθηκε με το αίσθημα της αγανάκτησης και του αποτροπιασμού του κόσμου της δουλειάς και της ανεργίας για την εγκληματική πολιτική των σιωνιστών και των ιμπεριαλιστών προστατών τους.
Τονίζουμε ότι την ίδια ώρα άλλες συλλογικότητες πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα, με ένα πλαίσιο που δεν είχε καμία σχέση με τον πυρήνα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Για το λόγο αυτό η ΛΑ-ΑΑΣ επέλεξε να αναδείξει τις θέσεις της με προσυγκέντρωση σε διαφορετικό σημείο του κέντρου της πόλης. Στη συνέχεια, ακολούθησε κοινή πορεία, στο τέλος της οποίας συμμετείχε το μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ, καταγγέλλοντας το σιωνιστικό έγκλημα και την ιμπεριαλιστική πολιτική. Η πορεία ήταν σχετικά μαζική και ειρηνική.
Ωστόσο, επειδή οι ανελέητοι βομβαρδισμοί των παλαιστινίων από τους φασίστες σιωνιστές του Ισραήλ συνεχίζονται, η ΛΑ-ΑΑΣ θα πραγματοποιήσει πάλι με τους ίδιους όρους μια αντίστοιχη παρέμβαση στο κέντρο της πόλης και την Πέμπτη (31 Ιουλίου), στην κατεύθυνση της ανάπτυξης ενός μαζικού, ενωτικού λαϊκού αγώνα αντίστασης στην πολιτική της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.