Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Όχι στην τρομοκράτηση των μαθητών και του λαού!

Επίθεση από αστυνομικούς - μ' έναν απ΄ τους οποίους μάλιστα να πυροβολεί τρεις φορές(!) - δέχτηκαν οι μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Καισαριανής, τη Δευτέρα 22/9, ενώ προχωρούσαν σε κατάληψη του σχολείου τους. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν στη συνέχεια, τέσσερις μαθητές, υπό την απειλή όπλων(!) και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου τους κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς καν να τους αναφέρουν το λόγο.
Το «περιστατικό» αυτό δεν είναι «τυχαίο», ούτε αποτελεί έκφραση κάποιου «θερμόαιμου αστυνομικού». Όταν αστυνομικοί φτάνουν να πυροβολούν έξω απ΄ τα σχολεία, στις γειτονιές μας, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στέλνει ξανά, ένα ξεκάθαρο μήνυμα τρομοκράτησης, τόσο του μαζικού, αγωνιστικού μαθητικού κινήματος, όσο και συνολικότερα των εργαζόμενων και του λαού. Αποτελεί έκφραση της πολιτικής της ποινικοποίησης των διεκδικητικών αγώνων, και των αντιστάσεων, του χτυπήματος του μαθητικού συνδικαλισμού, της καταστολής των κινητοποιήσεων των μαθητών, αλλά και του λαού. Μια πολιτική που ορθώνει νέους ταξικούς φραγμούς, με το λεγόμενο «Νέο Λύκειο», που απολύει καθηγητές, που απομακρύνει για τις πλατιές μάζες των μαθητών, την προοπτική της εισαγωγής στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι αγωνιζόμενοι μαθητές δέχονται τέτοιου τύπου χτυπήματα. Δεν ξεχνάμε την αντιμετώπιση των μαθητικών καταλήψεων τα τελευταία χρόνια, μέσω και της ενεργοποίησης της τρομοκρατικής και επαίσχυντης «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» (του…1992), ούτε βέβαια τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβρη του 2008.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Με μαζικούς, συλλογικούς κι οργανωμένους αγώνες, ο λαός κι η νεολαία θα στείλουν το δικό τους μήνυμα προς την κυβέρνηση, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της, το υπουργείο «Παιδείας», και τα ξένα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους. Ούτε το μαθητικό κίνημα κι οι αγώνες του ενάντια στο λεγόμενο «Νέο Λύκειο», στο σχολείο των ταξικών φραγμών, της αμάθειας και της παπαγαλίας - στη συνολικότερη κυβερνητική επίθεση στην εκπαίδευση - θα τρομοκρατηθεί, ούτε βέβαια οι εργαζόμενοι, οι γονείς κι οι εκπαιδευτικοί, των οποίων οι όροι ζωής δυσχεραίνουν μέρα με τη μέρα, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής.
Η λαϊκή πάλη, απάντηση στην καταστολή και την τρομοκρατία!
Η τρομοκρατία δε μας σταματά!
Κάτω τα χέρια από τους μαθητικούς αγώνες!
Αγώνας για την ανατροπή του νόμου για το «νέο» λύκειο!
Όλοι στον δρόμο, όλοι στον αγώνα!
27.9.2014

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ –Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Δάφνης Υμηττού – Νοτίων Προαστίων