Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ικαρία
Συγκρότηση τοπικής Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ.

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες συνάντηση στην οποία αποφασίστηκε η συγκρότηση τοπικού σχήματος της ΛΑ-ΑΑΣ (Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία) και στην Ικαρία.
Ζούμε σε μια εποχή που, μέσα κι έξω απ' την χώρα μας, μόνο ειρηνική και ευοίωνη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Κάτω απ' την κατάσταση αυτή και τις εξελίξεις ο παρανομαστής είναι κοινός. Απ' την επιχείρηση-γενοκτονία του σιωνιστικού καθεστώτος στην Γάζα με τις στοχευμένες δολοφονίες αμάχων, κυρίως μικρών παιδιών, μέχρι τις εκατόμβες θυμάτων στην Ουκρανία κι απ' τις ωμές επεμβάσεις σε Λιβύη, Μάλι κι άλλες χώρες της Αφρικής πρόσφατα, μέχρι το Ιρακ, το Αφγανιστάν, την Γιουγκοσλαβία κι άλλες χώρες παλιότερα, που γνώρισαν τις "δημοκρατικές" βόμβες και την "φιλάνθρωπη" μπότα συνήθως των Αμερικανών και των συμμάχων τους.

Και ο κοινός αυτός παρανομαστής δεν είναι άλλος απ' την επιβολή των συμφερόντων των ισχυρών του κόσμου, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που στην μάχη για την παγκόσμια κυριαρχία και τον μεταξύ τους ανταγωνισμό, χρησιμοποιούν, κυριολεκτικά ως αναλώσιμο υλικό, τις μικρότερες χώρες και τους λαούς τους μέσα απ' τα πολυποίκιλα δεσμά εξάρτησης που έχουν επιβάλλει.
Ο ίδιος παρανομαστής βρίσκεται πίσω κι απ' τις εξελίξεις στη χώρα μας. Απ' τα μνημόνια της βαρβαρότητας, της πείνας, της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος της χώρας μέχρι την καταστροφική εξόρυξη στη Χαλκιδική και το φουντάρισμα των χημικών της Συρίας στα νερά έξω απ' την Κρήτη και την Πελοπόννησο.
Είναι ο ίδιος που ευθύνεται για την συστηματική διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας και λίγο παλιότερα για την διχοτόμηση της Κύπρου και το βάλσιμο "στον γύψο" του λαού και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του. Πρίν λίγες μέρες οι εκπρόσωποι του επίσημου πολιτικού και οικονομικού συστήματος στην χώρα μας γιόρτασαν την "επάνοδο της Δημοκρατίας" στην Ελλάδα, το πέρασμα δηλαδή από ένα καθεστώς απόλυτης Αμερικανοκρατίας σε ένα καθεστώς διπλής εξάρτησης με την συμμετοχή των δυτικοευρωπαίων μέσω της ΕΟΚ και της ΕΕ. Αυτή την διπλή εξάρτηση, στα όλο και πιο σφοδρά ανταγωνιζόμενα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, και τις συνέπειές της στο λαό και τα δικαιώματά του, επικυρώνουν κάθε χρόνο οι ντόπιοι υποτακτικοί τους. Αυτή είναι η πηγή που γεννάει τα δεινά για όλους μας και ο αντίπαλος ενάντια στον οποίο καλούμαστε να παλέψουμε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα,τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Η ΛΑ-ΑΑΣ είναι ένα σχήμα πολιτικής μετωπικής συνεργασίας και κοινής δράσης, που δημιουργήθηκε σε πανελλαδική συνάντηση το περασμένο φθινόπωρο στην Αθήνα με πρωτοβουλία και συμμετοχή του ΚΚΕ (μ-λ), του ΜΛ-ΚΚΕ, άλλων πανελλαδικών και τοπικών σχημάτων και ανένταχτων αγωνιστών.
Στόχος της ΛΑ-ΑΑΣ είναι η συμμετοχή και συμβολή σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα του λαού και η δημιουργία μαζικών όρων αντίστασης στην βάρβαρη επίθεση που εξελίσσεται σε δικαιώματα και κατακτήσεις και με βάση στόχους που αναδεικνύει καθημερινά η ζωή. Απευθύνεται στο λαό της χώρας καλώντας τον να παλέψει ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την καπιταλιστική επίθεση και το φασισμό, κόντρα σε αυταπάτες και ψεύτικες «συνδιαχειριστικές λύσεις».
Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να ανατρέξει και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα
http://la-aas.blogspot.gr
Η ΛΑ-ΑΑΣ λειτουργεί μέσω τοπικών συνελεύσεων που αποφασίζουν για τις κατευθύνσεις, τον προγραμματισμό και τις δράσεις της, συντονιζόμενες μεταξύ τους σε περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.
Σε πρώτη φάση ορίστηκε 5μελής προσωρινή συντονιστική επιτροπή και αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η διοργάνωση ενημερωτικών παρεμβάσεων και η πραγματοποίηση το επόμενο διάστημα ανοιχτής εκδήλωσης, όπου θα γίνει παρουσίαση των θέσεων και των στόχων του σχήματος.

Ηλεκτρονική διεύθυνση :
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6944479587 (Βασίλης Πετράκης)
6972514095 (Σωτήρης Λέγγας)
6983754736 (Σωτήρης Δρούλιας)