Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων η εκδήλωση – συζήτηση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης με θέμα τις επικίνδυνες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Μέση Ανατολή – Ουκρανία και την ανάγκη της λαϊκής εναντίωσης στη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών φονιάδων των λαών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ένταση των ημερών στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανάγκη κοινού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα των λαών Ελλάδας- Κύπρου και Τουρκίας για ΕΙΡΉΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Τονίστηκε επίσης η κρισιμότητα του αντιβασικού αγώνα για να μην υπάρχει ανοχή και εθισμός από το λαό στη χρήση της φονικής βάσης της Σούδας που επεκτείνεται (βλέπε μη επανδρωμένα droners) και στην εμπλοκή της χώρας σε συμμαχία και με το σιωνιστικό Ισραήλ στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Μέση Ανατολή.
Η ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε συνδυάστηκε επιτυχώς και με μια αξιόλογη καμπάνια στην πόλη με αρθρογραφία στο τοπικό τύπο, αφίσα, πανό και μαζικές παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης με ντουντούκα και μοίρασμα προκηρύξεων. Παρά την επιμονή της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στην επιδίωξη της κοινής δράσης για κινητοποίηση, κάτι τέτοιο δεν γίνεται κατορθωτό παρότι η αγωνία ενός κόσμου είναι υπαρκτή. Δυστυχώς μια σειρά συλλογικότητες της Αριστεράς (ένεκα άποψης όπως εξηγήθηκε στην εκδήλωση) και ειδικά αυτόν τον καιρό, περί άλλων τυρβάζουν.
Η όλη προσπάθεια της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, παρότι κόντρα στο ρεύμα, κρίνεται σημαντική από ένα αξιόλογο δυναμικό στα Χανιά και γι’ αυτό το λόγο θα συνεχιστεί.

ΧΑΝΙΑ 24-10-2014