Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Για τη συνέλευση της Λ.Α. - Α.Α.Σ. στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 28-9-2014 γενική συνέλευση των αγωνιστών της Λαϊκής Αντίστασης- ΑΑΣ με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη συζήτηση για τη διεθνή και εσωτερική κατάσταση, με σκοπό την ενίσχυση της οργανωτικής συγκρότησης για τη βελτίωση της παρέμβασης τους. Παράλληλα εξετάστηκε το ενδεχόμενο λήψης πρωτοβουλιών για κοινή δράση όπου και με όποιους είναι αυτό εφικτό.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι σημαντικές διεθνής εξελίξεις και οι τεράστιες επιπτώσεις που έχουν στους λαούς της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα στη χώρα μας. Ειδικό βάρος δόθηκε στις εσωτερικές εξελίξεις και τα χαρακτηριστικά της περιόδου, με το βάθεμα της εξάρτησης σ’ όλα τα επίπεδα, τη συνέχιση και ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, την ολοένα πιο δεξιά μετατόπιση του πολιτικού σκηνικού, την απροκάλυπτη «απουσία» της Αριστεράς από τα πεδία πάλης και την ενίσχυση των εκλογικών αυταπατών. Στη βάση των παραπάνω διαπιστώθηκε η πολύ μεγάλη ανάγκη δραστήριας παρέμβασης της Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ Θεσσαλονίκης στα κεντρικά και κάποια τοπικά μέτωπα.

Μετά από μια γόνιμη συζήτηση, όπου πολύ συναγωνιστές πήραν το λόγο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της θεματολογίας και τους προβληματισμούς της συνέλευσης, πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις.
• Πραγματοποίηση σε συχνότερα και τακτά χρονικά διαστήματα των γενικών συνελεύσεων της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ.
• `Εκκληση στους συναγωνιστές να συμβάλουν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στις ανοιχτές τακτικές (ανά δεκαπενθήμερο) συσκέψεις του Συντονιστικού της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ
• Πραγματοποίηση εκδήλωσης σε κεντρικό χώρο για την Ουκρανία στις 12 Οκτώβρη.
• Δραστηριοποίηση ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες και γενικότερα κινήσεις ενάντια στη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, με παρεμβάσεις σε στοχευόμενους χώρους και τμήματα της πόλης και με κατάληξη όλων αυτών των κινήσεων τοπικές μαζώξεις.
• Παρέμβαση ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.
Τέλος ακούστηκαν ιδέες και προτάσεις οικονομικής ενίσχυσης.