Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που οργάνωσε η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στο δημαρχείο του Υμηττού. Αρκετές δεκάδες συναγωνιστές συγκεντρώθηκαν παρακολούθησαν και συμμετείχαν με ενδιαφέρον στην εκδήλωση.
Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο σ. Μποζόπουλος που τόνισε την ανάγκη της συστηματικής δράσης της Λ.Α.-Α.Α.Σ. και της παρέμβασης της στα νότια προάστια. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο σ. Πετάκος μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου υπαλλήλων στην περιφέρεια Αττικής που παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του δημοσίου με αφορμή τις κυβερνητικές επιδιώξεις μέσα απ’ το νόμο για την αξιολόγηση και τις διαθεσιμότητες. Όπως τόνισε με το θεσμικό πλαίσιο που δημιούργησε η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μία δεξαμενή εργαζομένων σε ομηρία απ’ την οποία θα επιχειρεί κάθε φορά να αντλεί το δυναμικό που θα θέλει να απολύει ή να μετακινεί. Κύριο στοιχείο των κυβερνητικών επιδιώξεων είναι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο και αυτό επιδιώκεται με την λεγόμενη αξιολόγηση.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο σ. Χουντής μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, που περιέγραψε την κατάσταση στην εκπαίδευση και ειδικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την ουσιαστική απόλυση σχεδόν 2500 εκπαιδευτικών απ’ την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση. Στην εισήγηση του παρουσίασε τις ευθύνες αλλά και τις αδυναμίες του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να φρενάρει τις διαθεσιμότητες αυτές, καθώς και τις συνέπειες που θα έχει για το εργατικό κίνημα αν τελικά η κυβέρνηση οριστικοποιήσει τα σχέδια της και επιβάλει τις απολύσεις.
Ακολούθησε διάλογος όπου αναπτύχθηκαν αρκετοί προβληματισμοί τόσο για την ουσία της πολιτικής της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών, όσο και για τις δυνατότητες παρέμβασης μέσα στο κίνημα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη να διαλυθούν οι αυταπάτες που σπέρνουν διάφοροι με την υποταγή του κινήματος στις εκλογικές τους επιδιώξεις και στη δημιουργία κλίματος εφησυχασμού και ανάθεσης για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις δευτερολογίες των εισηγητών και με την διαβεβαίωση ότι η Λ.Α.-Α.Α.Σ. θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες τις για τη συγκρότηση ενός μετώπου αντίστασης και πάλης για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.